Media

Vanaf een anoniem e-mailadres heeft Stemhok een politiek spotje ontvangen. Aangezien het nergens anders op het internet te vinden is, mogen we gerust spreken van ‘een gelekt filmpje’. Het zijn exclusieve beelden van de aanstaande First Lady van Nederland. Achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw.
 

De verkiezingen van 2010 worden – nog meer dan in 2006 – de verkiezingen van internet. Wie maakt het slimst gebruik van virals, wie heeft de leukste filmpjes, wie weet het beste kiezers binnen te hengelen? Stemhok brengt in kaart wat de sites van de verschillende partijen te bieden hebben aan filmpjes, posters en ander materiaal.

 

“The best argument against democracy is a five minute conversation with the average voter”, Winston Churchill was een wijs man. Wie een willekeurige dag met een camera Amsterdam afstruint, merkt wat de gemiddelde kiezer allemaal niet hoeft te weten om op 9 juni toch te stemmen. 
 

Alle kritiek op het campagneteam van de Partij van de Arbeid moet worden ingetrokken. Want nu is duidelijk geworden waar ze al die tijd aan de Herengracht op zaten te broeden. Terwijl heel Nederland naar het Songfestival en X-factor keek lanceerde het team van Cohen een meesterlijk campagnelied. Precies wat Job nodig heeft en dé manier om dat sha-la-lie uit je hoofd te krijgen.

Your browser is not able to display this multimedia content.

 
De inhoud: Geert roept in een tête-à-tête met Fleur Agema mensen op om zich kandidaat te stellen voor een Kamerlidmaatschap bij de PVV via kandidaat@pvv.nl. Ze doen dat vanuit een roeibootje.
Wat kan hiermee bedoeld kan zijn: Geert is slecht voorbereid op 9 juni.

 
Het CDA is een museum. Met de meeste leden. En de meeste zetels in de Tweede Kamer.
De inhoud: Het CDA presenteert zich met een grafisch gestileerd filmpje, waarin geen enkele politicus in beeld verschijnt. Het filmpje is heeft de saaiheid van een voorlichtingsfilm over het Europees parlement.
 

 
De inhoud: Job Cohen overhandigt een A4’tje aan partijvoorzitter Ploumen. Ploumen zoent Cohen. Er is ook nog een bos rozen in beeld.
Wat hiermee bedoeld kan zijn: Cohen overhandigt lijstje van mensen uit Kamerfractie en PvdA-smaldeel uit kabinet dat verwijderd moet worden.
Zitvleesgraadmeter: slechts 20 seconden.