Tien redenen om tóch te gaan stemmen

Een kwart van Nederland heeft er de kracht niet voor en verliest zijn recht om over´s lands bestuurders te mogen klagen. Stemhok geeft tien redenen om toch de gang naar het stemhok te maken.

1. Even helemaal weg
Als u de hele dag oerverveeld op de bank zit te zappen, is een uitstapje naar het stembureau geen slecht idee. Zo komt u nog eens onder de mensen. Om diezelfde reden zijn sommige mensen vrijwilliger op het stembureau. 

2. Gratis kleurpotloden en papier
Er mag overal met het potlood worden gestemd. Dus kunnen we naar hartenlust gebruik maken van gratis papier (achterkant van het stembiljet) en potloden. Als u zegt dat u een fout heeft gemaakt, krijgt u van de stembureaumedewerkers één keer een nieuw biljet. Nadeel 1: u mag uw kunstwerk niet mee naar huis nemen. Nadeel 2: er zijn alleen rode potloden. Andere kleuren moet u zelf meebrengen.

3. Rutte een hart onder de riem steken
Een harde werker voor harde werkers. Zeker als u zelf niet zo hard werkt, kunt u zo toch uw steentje bijdragen aan de economie.

4. Gun Jan Peter Balkenende een laatste kans
Vier kabinetten Balkenende zijn voortijdig gevallen. Maar geef toe: Jan Peter stond steeds weer op, stapte op zijn fiets en begon weer dapper te trappen. Dat maakt hem een sympathieke man, met veel overeenkomsten met uw eigen leven. Gun hem die laatste kans om de finish te halen.

5. Geert Wilders steunen
Laat u niet vooral verleiden door sLinkse lieden die adviseren bij twijfel tussen VVD of PVV beide vakjes rood te kleuren. Als u gelooft dat Geert het kan, stemmen dan. We snappen dat u zich een beetje genomen voelde toen u zag wat de LPF met uw stem deed. Wij van Stemhok vermaakten ons daar echter kostelijk mee.

6. Familie of vrienden steunen, of gewoon een leuke naam
Als u een broer of zus heeft die zich kandidaat stelt, kunt u overwegen op hem of haar te stemmen. U kunt ook op een leuke naam stemmen. Dan kunt bij het koffieapparaat `Hennie Hemmes, uit Oude Pekela´ zeggen op de vraag wat u heeft gestemd. (#29 SP)

7. Wentel u in de warme stem van Job Cohen
Politici praten vooral erg veel. En laat Cohen nou die warme donkere stem hebben waar u zo lekker bij kunt slapen. Hij belooft heel veel luisterboeken vol te praten als hij premier wordt.
 
8. FeMPke for presidente
De enige strategische, duurzame, wijze van alle lijsttrekkers. De enige vrouw. De enige die op haar uiterlijk wordt afgerekend. De enige die nooit een achternaam lijkt te hebben. De enige die kan articuleren zonder haar kaken van elkaar te halen. Voelt u zich ook wel eens eenzaam? Stem dan voor Femke.

9. eh...
Bij nader inzien komen we niet verder dan acht redenen om morgen toch te gaan stemmen.
 

Share this