Hoe Halsema de verkiezingen won

GroenLinks heeft een traditioneel peilingenprobleem. Op het moment dat er verkiezingen worden aangekondigd staat GroenLinks steevast op ettelijke zetels winst. Zodra de verkiezingen echter in de buurt komen, verdwijnen al die potentiële kiezers als sneeuw voor de zon. Stemhok heeft het peilingenprobleem van GroenLinks geanalyseerd en komt met de winnende strategie.
Eigenlijk vindt iedereen ter linkerzijde van het politieke spectrum GroenLinks een hartstikke leuke partij. Lekker eigenzinnig, duurzaam, sociaal en Femke heeft van dat leuke haar. Wat gaat er mis? 

Waarom weet GroenLinks deze hordes verliefde kiezers niet aan zich te binden?

Stemhok heeft de schuldige gevonden: Jan Peter Balkenende. Niets beangstigt de goedwillende linkse kiezer zozeer als een naar spruitjes ruikende, dan-zeg-ik-van stamelende premier. Zolang de Balkenende-dreiging boven deze verkiezingen hangt, zullen de links-liberale vleesverlaters van Nederland dus en masse stemmen op de PvdA. Niet omdat ze Job Cohen zo geweldig vinden, maar uit pure angst voor JP.
 
Femke Halsema kan het tij ditmaal keren. Haar opdracht is niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk. Femke moet naar Utrecht afreizen in één van haar leuke jurkjes en een afspraak maken bij de Universiteit. Ze zal hormonale studenten en aanbiddende communicatiewetenschapmeisjes van zich af moeten slaan want ze heeft maar één doel. De hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering. Ze moet hem smekend aankijken en vragen: “Herman, voor het landsbelang, word alsjeblieft lijsttrekker van het CDA”. 
 
Is Herman Wijffels bereid het CDA te leiden? Dan kan heel plasticscheidend Nederland met een gerust hart op GroenLinks stemmen. Want Herman Wijffels als premier, dat willen we allemaal wel.
 
 

 
 
 
 

Share this