June 2010

Stemhok met vakantie

Nu we voor Mark Rutte de verkiezingen gewonnen hebben zijn we met het geld dat de VVD ons gegeven heeft vertrokken  naar de Bahamas. Met de volgende verkiezingen zijn we terug.
 
Wilt u ook zo'n leuke attack ad? Neem dan contact op met redactie@stemhok.nl 

Twitterwolk legt vliegverkeer in Europa stil

Na  de aswolk van de Gnylkijsksdottir wordt Europa sinds vanavond geteisterd door een politieke twitterwolk. Vanuit de ruimte gezien gaat Europa  schuil onder een klamme deken van voorlopige voorspellingen en definitieve prognoses, vernederde premiers, , zetels die heen en weer schuiven en van kleur verschieten, flashy Herman van der Zandt en het haar van Ferry Mingelen.

Nietszeggende reacties-top10

1. Er zijn heel veel politieke functies die heel mooi zijn. (Ab Klink) 
2. Wel moeten we eerst nog maar eens de definitieve uitslag afwachten. (Ank Bijleveld)
3. We moeten de definitieve uitslag naturulijk afwachten. (Maxime Verhagen)

Stembusbelemmeringen

Uw stem uitbrengen is zowaar geen kleine opgave! Overal liggen hindernissen op de loer, die de uitvoering van uw democratische recht in de weg kunnen staan. Stemhok zette voor u de grootste gevaren op een rijtje, zodat u in deze laatste verkiezingsuren goed voorbereid op pad kunt gaan.

citaat

"Het klikte vanaf het eerste moment."

Jan-Peter Balkenende deed al eens eerder een liefdesverklaring. Maar toen aan president Obama, bij hun eerste ontmoeting. NRC Handelsblad.nl, 9 juni 2010.

Grootste blunder van Balkenende. Grootste blunderaar Cohen

Jan Peter Balkenende is de grootste blunderaar van deze verkiezingen, Job Cohen heeft de meeste blunders gemaakt. Dat blijkt uit een onafhankelijk kiezersonderzoek uitgevoerd door Stemhok. Vijftien procent van de deelnemers vonden de uitspraak ‘u kijkt zo lief’ de grootste zeperd van de campagne 2010. Balkenende deelde zijn eerste plaats met partijgenoot Jack de Vries. Kiezers op Stemhok beloonden hem voor zijn liefdesperikelen met precies evenveel stemmen als zijn meester. Job Cohen’s matige cijferkennis vonden slechts 11% van de ondervraagden de grootste blunder. Gecombineerd wist Cohen wel van Balkenende te winnen: met al zijn blunders in totaal scoorde hij 20%.

citaat

"Niets is onmogelijk. Wij geloven in onze missie."

Balkenende zegt op koers te liggen voor de overwinning. De Telegraaf.nl, 9 juni 2010.

citaat

"Wie is dat? Die ken ik niet, hoor."

Ibrahim Afellay, voetballer in het Nederlands elftal, zegt dat hij niet weet wie Geert Wilders is. De Telegraaf.nl, 9 juni 2010.

Exitpolls zijn hot. Stemhok wil niet achterblijven. Welke politicus mag wat u betreft als eerste exit na vandaag?

Strategisch stemmen: de coalities

Nederland is, anders dan de VS en Groot-Brittannië, een coalitieland. U denkt vandaag op een politieke partij te stemmen, maar eigenlijk stemt u op een coalitie. Voor de strategische stemmers onder u, zet stemhok de mogelijke coalities op een rijtje, met de laatste peilingen. Voor een solide coalitie zijn 80 zetels wel het minimum. Er is altijd wel een Kamerlid dat niet komt opdagen bij een stemming. Vooral voor de rechtse coalitie en voor Paars wordt het spannend vandaag.
 
Ultiem strategisch stemmen doet u ná 19.30, dan maakt Maurice de Hond de allerlaatste peiling openbaar.