[STEMHOK] de winnie van de week [WHO'S NOT?]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Zalm is van streek
Door Marcel Boontje en Luc Holleman
Vrijdag 6 december 2002

Zalm maakt er weer een potje vanGerrit Zalm wil zich, zodra het Suikerfeest en Sinterklaas weer op 1 dag vallen, laten kronen tot keizer van Nederland. En zijn liefste wens is om na 22 januari een minderheidskabinet met de SP te vormen, in plaats van weer zo'n oubollig CDA - VVD bouwpakket in elkaar te schroeven.

U denkt nu waarschijnlijk:"Waar hebben die lui van Stemhok het nou weer over? Dat kan toch helemaal niet? Zalm die keizer wil worden! Wat is er gebeurd? Waarom zijn die lui zo van slag? Hebben ze hun hoofd ergens aan gestoten? Zijn ze onderuitgegaan in de gang?"

Premier Zalm
En dat is dus precies wat wij ons afvragen over Gerrit Zalm. Afgelopen zaterdag nog. Zegt Gerrit doodleuk dat hij voor het premierschap gaat. Eerst dachten we nog: "Gerrit maakt weer een grapje. Die lachebek toch." Maar Gerrit ging verder. Meer islamitische scholen in Nederland? Was hij tegen. Exit CDA als coalitiepartner. Waarom pleit Gerrit niet gewoon meteen voor het afschaffen van het bijzonder onderwijs? Dan weet hij ten minste zeker dat hij vier jaar oppositie gaat voeren.

Budget
Nog een mooie: in het splinternieuwe verkiezingsspotje van de VVD pleit Gerrit voor een individueel ouderbudget, waarmee ouders hun kroost zelf aan kinderopvang kunnen helpen. Er is tenslotte een grote wachtlijst. Wat denk je? 's Middags staat er in de krant dat het hele kinderopvangprobleem volledig passé is. In de grote steden is er weer plek zat. Te veel plekken zelfs! Alleen in een verdwaalde Vinexwijk moet er nog een crèche bij. Jammer van al die euro's voor het VVD-spotje. De VVD zat toch al krap bij kas.

Mooi uit
En wat zei Gerrit voor het oog van de camera tegen Ayaan Hirsi Ali, toen ze als coryfee door de partij en de pers werd ingehaald op het VVD-congres van vorige week? Wat zegt hij tegen de grote emancipator van de partij? Tegen de vrouw die naar verluidt grootse ideeën heeft over het wegwerken van de achterstandspositie van (allochtone) vrouwen?

Zalm sprak de historische woorden: "Wat zie je er mooi uit." Hij zegt niet:"Wat heb je een goede ideeën." Nee, hij zegt:"Wat zie je er mooi uit". Gesproken als een ware negentiende-eeuwse gentleman, maar hoe dodelijk kun je zijn? Gerrit Zalm, zo voorspellen wij, wordt geen premier van Nederland.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[wedstrijd]
[gerrit zalm II]
[marten fortuyn]
[johan remkes]
[thom de graaf]
[gerrit zalm]
[jacques monasch]
[hillie nawijn]
[annette nijs]
[winnie de jong]
[jp balkenende]

[t©deBoon]