[STEMHOK] de winnie van de week [WHO'S NOT?]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Kies de Winnie en win nie'
Door Marcel Boontje en Luc Holleman
Maandag 20 januari 2003

De laatste not voor de verkiezingen. Wie gaat de winnie winnen? Beslis mee en win geen tv. Maar wel een eervolle vermelding op de site van Stemhok!

Winnie de Jong
Wie gaat de winnie winnen? Winnie zelf? Die geen ander redmiddel zag om haar persoonlijke lening - haar campagnefonds dus - af te betalen, dan door niet-bloot in de Panorama te gaan staan? Helpen haar billen haar aan een zetel? Doet ze er verstandig aan om het aanbod voor een stemfuck van haar kiezerspotentieel af te slaan?

Bas Eenhoorn
De voorzitter van de VVD. Vorig jaar zaagde hij persoonlijk de stoelpoten onder Dijkstals saxofoon vandaan. Daarom had het campagneteam hem dit jaar op vakantie gestuurd. Wat bleek? Het vliegtuig ging iets vroeger terug en Bas redde het ook dit jaar weer om nog voor de stemlokalen open gaan zijn eigen partij te torpederen. GOED ZO BAS. Lekkere voorzitter! Beter Eenhoorn in de hand, dan tien voor een microfoon.

Job Cohen
Wordt het Job Cohen, die zes jaar in Amsterdam zou blijven en na twee jaar al geen nee meer kan zeggen tegen Wouter Bos. Arme Job. Heeft ie net een nieuwe job, omdat Ad Melkert hem vakkundig had weggepest als concurrent opvolger van Wim Kok, krijgt ie alsnog een melkertbaan aangeboden. Sneu. Cohen heeft dus gelijk als hij zegt:"Als het moet dan moet het maar..." En Amsterdam maar huilen.

Gerrit Zalm
Wordt het (alweer) Gerrit Zalm, die als hij zelf één hot thema mag kiezen om met Balkenende en Bos over te praten op tv, meteen over de rijksfinanciën begint. Daar win je zelfs de stem van een gepensioneerde accountant niet mee.

Nog 1 keer dan: zorg - onderwijs - integratie - veiligheid. Die vier woorden kent het volk inmiddels. Financiëringstekort? Dat past niet op een scrabblebord. Als je halverwege het woord bent, dan zijn de letters op je plankje al op.

Jan Peter Balkenende
Nog een kandidaat is Jan Peter Balkenende. Zijn aanvalsplan bestaat uit het zwart maken van de politieke tegenstander. Met name Bos moet het ontgelden. De ellende is dat al dat negatieve gedoe van JP de PvdA eerder extra stemmen oplevert, dan dat het kiezers naar het cda trekt.

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat Balkenende zich graag al weglopend van de microfoon laat interviewen, om op tijd achter het spreekgestoelte van de volgende in zichzelf gekeerde partijbijeenkomst de lachers van de eigen parochie op zijn hand te krijgen met weer een sneer naar Bos.

Jan Marijnissen
Laatste kandidaat. Jan Marijnissen. Wat een slechte campagne voert die man. Die kan alleen maar brommen en grommen naar de VVD-boeman aan de overkant of de sociaal-demon rechts van hem. Dat doet hij weliswaar met woorden die elke melkboer meteen snapt, maar wie wil er nou stemmen op een Russische brombeer. Weg extra zetels. Dag Jan.

Stemmen maar
Kandidaten genoeg dus. Klik in de top-6 hieronder op de naam van je favoriete not van deze week en stuur de mail weg.Onder de winnaars verloten we een poster van de Boerenpartij.

1. [Winnie de Jong]
2. [Bas Eenhoorn]
3. [Job Cohen]
4. [Gerrit Zalm]
5. [Jan Peter Balkenende]
6. [Jan Marijnissen]

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[wedstrijd]
[gerrit zalm II]
[marten fortuyn]
[johan remkes]
[thom de graaf]
[gerrit zalm]
[jacques monasch]
[hillie nawijn]
[annette nijs]
[winnie de jong]
[jp balkenende]

[t©deBoon]