[STEMHOK] de winnie van de week [WHO'S NOT?]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Kies de Winnie en win nie'
Door Marcel Boontje en Luc Holleman
Maandag 20 januari 2003

De laatste not voor de verkiezingen. Wie gaat de winnie winnen? Beslis mee en win geen tv. Maar wel een eervolle vermelding op de site van Stemhok!

Winnie de Jong
Wie gaat de winnie winnen? Winnie zelf? Die geen ander redmiddel zag om haar persoonlijke lening - haar campagnefonds dus - af te betalen, dan door niet-bloot in de Panorama te gaan staan? Helpen haar billen haar aan een zetel? Doet ze er verstandig aan om het aanbod voor een stemfuck van haar kiezerspotentieel af te slaan?

Uitslag krijg je ervan
JA ... zei 34% van de mensen die niks anders te doen hadden dan de winnie van de week award aan La Winnie zelf toe te kennen! Winnie wint eindelijk eens wat. Sjappo Winnie de Winner! Weet iemand trouwens waar DE bewaarster van Pims ideeëngoed de laatste tijd gebleven is?

Jan Peter Balkenende
Nog een kandidaat is Jan Peter Balkenende. Zijn aanvalsplan bestaat uit het zwart maken van de politieke tegenstander. Met name Bos moet het ontgelden. De ellende is dat al dat negatieve gedoe van JP de PvdA eerder extra stemmen oplevert, dan dat het kiezers naar het cda trekt.

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat Balkenende zich graag al weglopend van de microfoon laat interviewen, om op tijd achter het spreekgestoelte van de volgende in zichzelf gekeerde partijbijeenkomst de lachers van de eigen parochie op zijn hand te krijgen met weer een sneer naar Bos.

Uitslag
BalkieBalkie won hem bijna, 22% van de stemmen waren voor hem, maar kon net niet tegen Winnie's waanzin op. Volgende verkiezingen organiseren we gewoon de 'Balkende uiteinde van een ezel award'. Dan moet het lukken voor onze minister-presedent.

Bas Eenhoorn
De voorzitter van de VVD. Vorig jaar zaagde hij persoonlijk de stoelpoten onder Dijkstals saxofoon vandaan. Daarom had het campagneteam hem dit jaar op vakantie gestuurd. Wat bleek? Het vliegtuig ging iets vroeger terug en Bas redde het ook dit jaar weer om nog voor de stemlokalen open gaan zijn eigen partij te torpederen. GOED ZO BAS. Lekkere voorzitter! Beter Eenhoorn in de hand, dan tien voor een microfoon.

Uitslag
Wie is Bas Eenhoorn precies? Dat wilde maar liefste 11% van de brave Stemhokaanhang weten. Bas wint geen Winnie dus. En da's eigenlijk maar goed ook. Want wie zichzelf in de voet schiet, moet op de blaren zitten, zei onze grootmoeder altijd.

Job Cohen
Wordt het Job Cohen, die zes jaar in Amsterdam zou blijven en na twee jaar al geen nee meer kan zeggen tegen Wouter Bos. Arme Job. Heeft ie net een nieuwe job, omdat Ad Melkert hem vakkundig had weggepest als concurrent opvolger van Wim Kok, krijgt ie alsnog een melkertbaan aangeboden. Sneu. Cohen heeft dus gelijk als hij zegt:"Als het moet dan moet het maar..." En Amsterdam maar huilen.

Uitslag
Job Cohen kon rekenen op de sympathie van veel Stemhokwatchers. Slechts 10% zag in hem een waardige winnaar. De rest vond hem een goedzak. Als Job zich nu maar niet arm gaat voelen - zo zonder prijs.

Gerrit Zalm
Wordt het (alweer) Gerrit Zalm, die als hij zelf één hot thema mag kiezen om met Balkenende en Bos over te praten op tv, meteen over de rijksfinanciën begint. Daar win je zelfs de stem van een gepensioneerde accountant niet mee.

Nog 1 keer dan: zorg - onderwijs - integratie - veiligheid. Die vier woorden kent het volk inmiddels. Financiëringstekort? Dat past niet op een scrabblebord. Als je halverwege het woord bent, dan zijn de letters op je plankje al op.

Uitslag
Hij mag dan bij Stemhok op de redactie Gekke Gerritje heten. In de Stemhok reactie is Gerrit ongekend impopulair als winnie van de week kanshebber. Slechts 6% van de mensen die de vraag 'Winnie wel of winnie niet?' beantwoorden, dachten dat Zalm een geschikte kandidaat was. Wat zal die lachen en met zijn vinnen flapperen!

Jan Marijnissen
Laatste kandidaat. Jan Marijnissen. Wat een slechte campagne voert die man. Die kan alleen maar brommen en grommen naar de VVD-boeman aan de overkant of de sociaal-demon rechts van hem. Dat doet hij weliswaar met woorden die elke melkboer meteen snapt, maar wie wil er nou stemmen op een Russische brombeer. Weg extra zetels. Dag Jan.

Uitslag
Jan is de man. Ja zeg d'r maar wat van als je durft! Dat durfde de Stemhok groupiebrigade dus niet. 4 lullige procenten van de totale 100% kreeg Janneman maar. Hij is daarmee de onwinnaar van de award. En daar zou Astrid Kant nou eens vragen over moeten stellen i.p.v. over al die domme politieke onderwerpen, die er toe doen in de wereld.

Stemmen ho maar
U was er voor in de stemming, voor dat Winnie Award wedstrijdje van ons. Hieronder volg nog even de officiële uitslag in %-en stemmen voor de verschillende kandiaten.

1. [Winnie de Jong] - 34%
2. [Jan Peter Balkenende] - 22%
3. [Bas Eenhoorn] - 11%
4. [Job Cohen] - 10%
5. [Gerrit Zalm] - 6%
6. [Jan Marijnissen] - 4%

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[wedstrijd]
[gerrit zalm II]
[marten fortuyn]
[johan remkes]
[thom de graaf]
[gerrit zalm]
[jacques monasch]
[hillie nawijn]
[annette nijs]
[winnie de jong]
[jp balkenende]

[t©deBoon]