[STEMHOK] de winnie van de week [WHO'S NOT?]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Fortuyn of onfortuyn?
Door Marcel Boontje en Luc Holleman
Vrijdag 3 januari 2003

Deze mevrouw poseerde bereidwillig voor de Stemhokcamera om te laten zien aan Fortuyn en de andere niet-stemmers wat ze straks allemaal gaan missen op 22 januariMet adviseurs als Marten Fortuyn heb je als partij geen politieke tegenstanders meer nodig. Je wint toch niet. Want wat adviseert de mental coach van de LPF de kiezer? Stem maar niet op mijn partij, dat doe ik zelf ook niet. Blijf lekker thuis, net als ik.

Conclusie? Al was Herben tijdens de nieuwjaarsduik naar Engeland gezwommen, pompen is zinloos. Dat wordt verzuipen of minstens kopje onder voor de LPF bij de verkiezingen. Want wees eerlijk: als Pim het zo gewild heeft dat zijn broer de lijst ging adviseren en die broer adviseert vervolgens om niet op de lijst te stemmen, dan hoef je als Herben niet bang te zijn voor haaien in de Noordzee, maar wel voor gifkikkers in je eigen kruiwagen.

De LPF had beter moeten weten. Marten Fortuyn Doet wel vaker vreemd. In mei adviseerde hij om de LPF weer op te heffen. Maar tijdens het LPF-congres in december dacht hij ineens aan minstens 26 zetels voor zijn partij. De LPF ging voor goud, zei Marten. Maar nu, een koude maand later, is het weer de poedelprijs geworden. Pim mag een draaikont zijn geweest, maar broer Marten kan er ook wat van!

Hoe zou dat komen? Raakte hij geïnspireerd door Nawijns vurige pleidooi voor de doodstraf? En pleegt hij daarom harakiri op de LPF? Of heeft hij een domeinnaam op de kop getikt, die hij voor veel geld weer door hoopt te verkopen? www.ukomttochookweerniet.nl misschien? Of is hij lid geworden van het herengenootschap Laat Eens Een Ballonnetje Op?

Nog een optie: hij is lid geworden van het komisch duo Stom en Hamerfein. De meesters van het domooriseren, die ook altijd iedereen de nek proberen om te draaien. Zeg er wat van!

Misschien ligt de verklaring wel in het feit dat hij zichzelf als apolitiek bestempelt? Dat zou hem niet alleen een echte LPF-er maken, maar ook verklaren waarom hij zijn verkapte oproep om op het cda te stemmen uitgerekend in de Volkskrant heeft gedaan.

Vroeger was dat nog de katholieke krant van Nederland, maar dat is al lang niet meer zo. Maar als die 1,6 miljoen LPF'ertjes in inderdaad thuisblijven, dan spint het CDA - als grootste partij - wel het meeste garen bij een lage opkomst. En de zetels vallen toch al als manna uit de hemel voor die club.

Hoe het ook zit, Herben is volgende week verkouden. Komt het niet door zijn kale bovenlip of door zijn nieuwjaarsduik, dan zal de koude douche van Marten alsnog afdoende blijken. En Marten zelf? Die kan wat de LPF betreft zijn naam veranderen in Onfortuyn. NOT!

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[wedstrijd]
[gerrit zalm II]
[marten fortuyn]
[johan remkes]
[thom de graaf]
[gerrit zalm]
[jacques monasch]
[hillie nawijn]
[annette nijs]
[winnie de jong]
[jp balkenende]

[t©deBoon]