[STEMHOK] de winnie van de week [WHO'S NOT?]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Winnie gaat niet winnen
Door Luc Holleman en Marcel Boontje
Vrijdag 8 november 2002
Alaaf!

Winnie was Pims lieveling, al hield Pim dat wijselijk voor zich. Je hebt zo hommeles. Zelf speelde ze de vermoorde onschuld, als je vroeg waarom ze als prinsesje 5e op de lijst stond. Dat lag louter aan Pims briljante ingeving om bij het samenstellen van de lijst een groep willekeurige mensen in willekeurige volgorde onder elkaar te zetten. Je moet het in een fractie immers samen rooien, dus wat maakt het uit.

Op tilt
De andere LPF-ers hadden ook wel Pims prinsje willen zijn. Toch was het niet chic dat ze nogal panisch reageerden, toen ze er achter kwamen dat zij (en niet Winnie) de kikkers in Pims kruiwagen waren. Uit wraak legden ze een erwt onder Winnie's zetel. En daar slaat zelfs de meest evenwichtige kroonprinses van op tilt. Weg was Winnie. Zo afgedankt als een overjarig model.

Maar ze hield vol, net als Pim toen die weggestuurd werd. En die werd wat weggestuurd! Ook Winnie begon voor zichzelf. Eerst werd ze haar eigen fractie en nu zelfs haar eigen partij. De partijnaam lag voor de hand: De Depressieven.

In de war
Aan de aanmeldbalie bij de Kiesraad was het dringen. Allemaal oude bekenden. Gezellig! Niet mooi meer. Net een LPF-fractie vergadering. Winnie in de war natuurlijk. Ze schreef zich prompt onder de verkeerde naam in. Maar ach, je rooit het in een fractie samen. Dus wat maakt het uit?

En nu stapelen de vragen zich op. Wat wint Winnie? De poedel of de hoofdprijs? Zijn extreemrechtse Rotterdammers welkom op haar lijst? En oud persoonlijk medewerkers? En iemand met een goed plan? Vragen! Je zou er gek van worden.

Gelukkig is het antwoord meestal 'ja'. En wat betreft de hoeveelheid pluche? Als mensen zich eenmaal realiseren dat Winnie de enige echte erfgenaam van Pims Fortuyn is, dan gaan we wat beleven! En als alle mensen die even slim zijn als Winnie op haar stemmen trouwens ook!

(G)een idee
Ze heeft alvast één idee. Wat de conservatieven.nl betreft dient de overheid (en wij citeren):"criminele elementen in de Marokkaanse gemeenschap met harde hand te verwijderen en uit te zetten naar Marokko."

Winnie zou toch beter moeten weten met haar Duitse achtergrond. Deportaties van Nederlandse staatsburgers zijn sinds begin jaren '40 helemaal uit de mode. En demoniseren sinds mei!

Nee, geen twijfel mogelijk: Winnie is de Winnie van de week.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[wedstrijd]
[gerrit zalm II]
[marten fortuyn]
[johan remkes]
[thom de graaf]
[gerrit zalm]
[jacques monasch]
[hillie nawijn]
[annette nijs]
[winnie de jong]
[jp balkenende]

[t©deBoon]