[STEMHOK] kiest u ook met uw potlood? [WHO'S HOT?]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Beter dan Jan Peter
Door Luc Holleman en Marcel Boontje
vrijdag 8 november 2002

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zelfs bij de ChristenUnie niet. Kars Verveling is koud door het bestuur gewipt, of ze hebben alweer een nieuwe lijsttrekker: André Rouvoet.

Scherp debater
De selectiecommissie, onder leiding van Andries Heidema - u weet wel - de burgemeester van Neder-Betuwe, kwam met de voor veel randstedelingen volslagen onbekende Rouvoet op de proppen. Het zeer christelijke Nederlands Dagblad roemde hem reeds als een 'scherp debater'. En we moeten toegeven: André kan nóg veel beter uitleggen waarom je op zondag een ijsje mag eten dan krasse Kars.

Gevoel voor humor
Geloof ons, het komt allemaal goed met Voet. Er spreekt nogal wat voor hem: 4 dochters, 1 zoon, een docentschap aan de Evangelische School voor Journalistiek (!) en een gezond gevoel voor humor. Zijn mailtjes naar de redactie van Stemhok tijdens de vorige verkiezingen waren hilarisch en legendarisch. Met name de immer vriendelijke suggesties om vooral ook aandacht te besteden aan zijn ChristenUnie hebben ons geroerd.

Godvrezend
Godvrezend als wij zijn, schreven we hem jubelmailtjes terug, met de vraag of onze site door de internet-ballotagecommissie van het Reformatorisch Dagblad kwam, en zo ja, of hij dan de Heer wellicht zover kon krijgen dat er wat meer bezoekers op onze site zouden komen. Met name op zondag! Want dat is altijd zo'n dieptepunt voor je statistieken. Iedereen is winkelen of naar Ajax.

Vervolgens publiceerden we een redelijk optimistisch stukje over de mogelijkheid van een sociaal-christelijke coalitie. Een maand later waren we veruit de populairste politiek-journalistieke site van Nederland. Toeval? Misschien. Wij nemen in ieder geval geen risico's meer.

Heilige Geest
U moet toch ook toegegeven dat Balkenende naast Rouvoet wel een mis dienaartje lijkt. Ze hebben dezelfde kapper en opticien, dat wel, maar als Rouvoet preekt, besef je direct dat deze man écht de Heilige Geest heeft. De een heeft zijn mond vol van normen en waarden, de ander belichaamt ze.

Jan Peter heeft zijn bijbelvaste achterban heel wat uit te leggen na zijn 87 dagen durende vrijage met die duivelse LPF. André begint als nieuwe ideale schoonzoon met een schone lei en een onbevlekt geweten en zal zijn partij naar een glorieuze zege leiden op 22 januari. Van vier naar zes zetels. Minstens.

Halleluja!

Reacties

André Rouvoet (vrijdag 8 november 2002, 20.00 uur):
"Unsubscribe"

Stemhok:
"En we hebben nog wel zo'n aardige column over je geschreven???"

Rouvoet:
"het is precies die column die reden is om 'stemhok' niet meer te willen ontvangen. Ik kan veel hebben, maar wil niet dat er rondom mijn persoon zo geschreven en gepubliceerd wordt over wat voor mij het allerbelangrijkste in mijn leven is: het geloof in de Here Jezus Christus. Er zijn nu eenmaal zaken die zich niet lenen voor satire en grappen.

Jammer dat dit gebeurd is: het was niet nodig geweest om een belangstellend lezer kwijt te raken."

Stemhok:
"We hebben begrip voor uw standpunt, maar houden vast aan het onze: alle zaken des levens mogen met ironie tegemoet getreden worden, en daaronder ook het geloof."

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[mat herben]
[wouter bos II]
[jp balkenende]
[eduard bomhoff]
[haitske vd linde]
[ayaan hirsi ali]
[fred teeven]
[femke halsema]
[wouter bos]
[andrČ rouvoet]
[jan marijnissen]

[t©deBoon]