[STEMHOK] kiest u ook met uw potlood? [WHO'S HOT?]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Haitske is hét
Door Marcel Boontje en Luc Holleman
Vrijdag 13 december 2002

Haitske van de Linde heeft het helemaal gemaakt deze week. Totaal onbekend tot afgelopen zondagmiddag, toen ze Pipo de Clown versloeg en tot ieders verbazing tot lijsttrekker van Leefbaar Nederland werd gekroond.

Niet gek van Haitske. Alles tegen hebben en toch je lijstje trekken. Ga maar na: te jong, want 22. Te vrouw, want alle lijsttrekkers op Femke na zijn man. Te onbekend, want hoe heet ze ook al weer.

Maar wat maakt het allemaal uit! Onervaren? Haitske wil het heel graag leren, dat vak van politicus. De Tweede Kamer als vorm van bijzonder onderwijs. Dat zal het CDA leuk vinden. Als de onderwijsinspectie maar niet komt controleren!

Te jong, te vrouw, te onbekend? Geenszins! Haitske heeft ze alle lijst 7 op een rijtje. Één blik op haar cv - te lezen op de site van Leefbaar Nederland - en je bent verkocht!

Haitskes werkplek in de FluessenVan 1995 tot en met 2000 was Haitske actief als vakantiehulp in Watersport Centrum De Fluessen te Elahuizen: "Begonnen als winkelhulp en ge‘indigd als barvrouw/serveerster. Veel verschillende taken vervuld, o.a.: afwashulp, begeleidster bij zeilkampen, kok voor de kleine kaart etc." Geen bitterbal, die nog geheimen voor haar heeft. Kortom: Haitske staat haar hele leven al met haar poten in de modder. Daar kan Rick van der Ploeg nog een puntje aan zuigen. En het is ook helemaal niet zonde van haar intellectuele kapitaal om in de Kamer te gaan zitten.

Een hotel met goede recensiesMaar ze heeft meer in haar mars. Recente werkervaring: "Gedurende mijn studie werkte ik twee weekeinden in de maand en tijdens vakanties bij Hotel v/d Werff te Schiermonnikoog." Het moge duidelijk zijn: Haitske is niet vies van een beetje aanpoten. Niet alleen twee weekeinden in de maand, maar ook tijdens de vakanties! En dan te bedenken dat ze in die tijd vijf maanden lang geschiedenis gestudeerd heeft in Groningen. Ga er maar aan staan. Zeker in een toeristische massa-attractie als Schiermonnikoog. Je herfst- én je kerstvakantie zijn gevuld voor je het weet!

Ambitieus is ze, die Haitske. Ieder normaal mens zou genoegen nemen met zo'n waddencarrière - maar Haitske wilde meer! Vandaar dat ze van maart 2001 tot en met mei 2001 - maart, april én mei dus - als vrijwilliger op het kantoor van Leefbaar Nederland heeft gewerkt. Zo net tegen het eind van het begin van haar studie.

Haar ambitie werd een baan. Bij Van de Linde Consulting nog wel. "gedetacheerd in het campagneteam van Leefbaar Nederland". Poppelepop zult u zeggen. En terecht. Het is een bedrijf met een bekende naam. En van consulting heeft u - via uw dokter of iemand anders - ook vast wel eens gehoord.

We hopen toch zo dat Leefbaar Nederland een zetel haalt op 22 januari! Want Haitske mag dan nog geen historicus zijn, ze gaat wel geschiedenis schrijven. Let maar op.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[mat herben]
[wouter bos II]
[jp balkenende]
[eduard bomhoff]
[haitske vd linde]
[ayaan hirsi ali]
[fred teeven]
[femke halsema]
[wouter bos]
[andrÈ rouvoet]
[jan marijnissen]

[t©deBoon]