[STEMHOK] kiest u ook met uw potlood? [WHO'S HOT?]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Mat zit wel snor
Door Luc Holleman en Marcel Boontje
Vrijdag 17 januari 2003

dat zit wel snorIn een periode dat de oude politiek het heft weer stevig in handen lijkt te hebben, stribbelt één man nog fanatiek tegen. De puinhopen van Paars zijn alweer in brede kringen vergoeilijkt en het allochtonendebat wordt sinds enkele maanden weer bijna op het oude niveau gevoerd.

Desondanks houdt Herben de erfenis van Foruyn toch maar mooi in leven. Niet met de volle 26 zetels, dat zou ook wel erg raar zijn na de LPF-chaos van de afgelopen maanden. Maar met een handvol zetels kan je het verschil in de formatie toch nog maken.

Herben mag het overleven van de LPF toevoegen aan zijn toch al indrukwekkende CV. Hij was al de man die de formatie tot ieders verbazing voortreffelijk volbracht en blijkt nu, na een come-back, zelfs de parachute van de partij. De duikeling in de peilingen is tot staan gebracht en er lijkt zelfs enige lijn in de voorheen zo melangomane uitlatingen van zijn partijgenoten gebracht te zijn.

Herben is, naast en achter Wouter Bos, dé politieke ontdekking van het laatste half jaar. Onmiskenbaar een talentvol leider en niet te onderschatten als vaderlijk vertolker van de grote boodschap van Pim Fortuyn zaliger. Herben is geen Pim, maar weet dat in tegenstelling tot sommige partijgenoten (Heinsbroek, Nawijn, Bomhoff) donders goed.

Herben is de bescheiden harde werker voor zijn grote voorbeeld, of is zo geraffineerd dat zo te doen voorkomen. Dat laatste lijkt ons overigens sterk.

Hoe het ook zij: chapeau Mat! Dat heb je hem toch maar mooi geflikt! We zullen je niet vergeten na de volgende verkiezingen als het gedachtengoed definitief overgenomen of verkwanseld is. Jouw plekje in de geschiedenisboeken lijkt verzekerd.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[mat herben]
[wouter bos II]
[jp balkenende]
[eduard bomhoff]
[haitske vd linde]
[ayaan hirsi ali]
[fred teeven]
[femke halsema]
[wouter bos]
[andrČ rouvoet]
[jan marijnissen]

[t©deBoon]