[STEMHOK] IN FEITEN BETER [WEETJE]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Pim paf pet
door Sanderijn Cels
vrijdag 1 november 2002

De Volkskrant heeft een [Politieke Aandelenmarkt] geopend tijdens deze en de vorige verkiezingen. Daarop kan gespeculeerd worden op de verkiezingsuitslag door het (ver)kopen van aandelen. Tot maximaal 1000 Euro per persoon, toch geen kattenpis.

Gepast
Op 6 mei werd Pim Fortuyn doodgeschoten. De politieke partijen besloten hierop geen verkiezingscampagnes meer te voeren. Niet gepast. Wat deed de Volkskrant? Toonbeeld zijn van betamelijk links fatsoen? Werd de handel stilgelegd na de dood van Fortuyn?

Fatsoen
Welnee. De Volkskrant hield de PAM open. 'We laten het aan ieders eigen fatsoen om niet te handelen. Het was technisch lastig om de markt te sluiten en er waren geen noodscenario's voorhanden. Je moet zoiets ook niet overdrijven. We zijn het Damrak niet.' Aldus Henk Blanken van krant in een [interview] met Politiek-digitaal.

Gok
Daags erna daalde het aandeel Pim Fortuyn op de premiermarkt naar 0,3%. Twee dagen later signaleerde Politiek-digitaal dat het aandeel steeg naar 17,3% waarmee werd aangegeven dat de beleggers inschatten dat de LPF zonder de aanvoering van Pim Fortuyn op ongeveer 26 zetels bij de Tweede-Kamerverkiezingen zou uitkomen. Geen slechte gok...

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[kieslijst 1]
[premierkwestie]
[afsplitsen]
[winnaars & niet]
[gekke partijen]
[d66]
[partijimplosies]
[slogans 2]
[slogans 1]
[ontbinding]

[pam]

[t©deBoon]