[STEMHOK] IN FEITEN BETER [WEETJE]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Bah! Ontbinden want bedorven
Door Sanderijn Cels
Vrijdag 8 november

Geen verkiezingen zonder bederf en ontbinding. Er is altijd wel iemand die de boel bederft. Natuurlijk gebeurde dit ook in de campagnes van 2002.

Vereiste
Want wie probeerde toen andermans kandidaatslijsten te ontbinden? Fred Teeven van Leefbaar Nederland was er als eerste bij. 'Netelenbos bederft de lijst,' verklaarde Teeven.

Tineke Netelenbos, 6 op de PvdA-lijst, wilde Commissaris van de Koningin in Noord-Holland worden, stond in de kranten. Ze zou niet de vereiste bereidheid hebben om Tweede-Kamerlid te worden. Dus weg ermee, dacht Teeven.

Omar Ramadan, 47 op de PvdA-lijst voor de Tweede Kamer deed ook een poging. En wel om de LPF-lijst ongeldig te laten verklaren. Ramadan verklaarde begin april: 'Het schort bij de lijsttrekker (Pim Fortuyn voor wie dat even was ontgaan S.C.) aan de vereiste bereidheid om parlementariër te worden.' Die wilde immers vooral minister-president worden en alleen in de Kamer plaatsnemen met een grote fractie.

Everzwijn
De LPF kan deze maal weer tot de gegadigden behoren: voorman Nawijn sputterde, stotterde, hijgde en gromde als een gevangen everzwijn toen hij afgelopen week in het tv-programma Barend en Van Dorp de vraag kreeg voorgelegd of hij eigenlijk wel in de Kamer wilde plaatsnemen. Misschien wel bij een zetel of vijf, kwam er uiteindelijk uit. En hij is de enige onbereidwillige politicus niet…

Wie doet deze verkiezingen een poging? Melden bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak na 10 december. Graag een cc-tje naar redactie@stemhok.nl.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[kieslijst 1]
[premierkwestie]
[afsplitsen]
[winnaars & niet]
[gekke partijen]
[d66]
[partijimplosies]
[slogans 2]
[slogans 1]
[ontbinding]

[pam]

[t©deBoon]