[STEMHOK] IN FEITEN BETER [WEETJE]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Belangrijke informatie over de Kieslijst

Door Sanderijn Cels
Dinsdag 21 januari 2003

De Kieslijst is een bron van informatie over de partijen. Weet waarop u stemt! Lees eerst de volgende belangrijke wetenswaardigheden over de Kieslijst.

Opvallendste dubbele achternaam
Het taartincident, u kunt het zich herinneren? Een van de smijters was een barones die met naam en toenaam werd genoemd door onder meer een jubelende Telegraaf-redactie. Hadden ze daar immers geen sappig nieuwtje mee? De nummer 14 van de nummer 15, Partij voor de Dieren, is barones van Tuyll van Serooskerken, roepnaam Bobbie. Familie van? Jawel, dat kan niet missen.

Maar wat ontdekt de redactie van Stemhok: een waar familieschisma! De nummer 45 van de VVD heet Sammy van Tuyll van Serooskerken, maar die is weer geen baron! Misschien zat Sammy hier zo mee in zijn maag, dat hij de linkse oriëntatie van zijn familie verving door een rechtse 'om er toch nog bij te horen'?

Meeste dubbele achternamen
CDA heeft er drie op de lijst, maar er zit een twijfelgeval bij. Nummer 31 is zeker: De Nerée tot Babberich (die ook nog zal scoren in de categorie Meeste voorletters morgen). Dan is er de nummer 22 Van Haersma Buma - die laatste toevoeging is nou net jammer, maar geldt wel. Maar de nummer 45: Aasted-Madsen-van Stiphout…Is dit als in Alexis Carrington Colby Denver of als in Willem van Oranje Nassau van Buren?

De LPF scoort hier alleen met Janssen Van Raaij, de nummer 40. De VVD heeft natuurlijk de bekende nummer 3 Schultz van Haegen-Maas Geesteramus op de lijst. De nummer 31 bekt ook niet slecht: Dezentjé Hamming-Bluemink en op 45 treffen we onze Sammy aan.

De PvdA is verrechtst, zou je denken, maar dat is niet te merken op de lijst: de enige dubbele staat op 32 en wel Tjon A Ven. Dat is in dit geval duidelijk een excuusallochtoon in deze categorie, dat weten wij heus wel en die telt dus niet mee. Als troostprijs scoort nummer 45 Le Roy.

D66 heeft er één, de nummer 13. GroenLinks, SP en Nieuwe Communisten scoren nul. Dat zijn nog echte arbeiderspartijen die de upperclass blijkbaar nog niet binnen hebben gehaald. Ook de Conservatieven.nl, Duurzaam Nederland en de blanco lijst van Ratelband, Emil (zonder e blijkt uit de kieslijst) kent helemaal geen dubbele achternamen. Oud geld trekt Ratelband niet, lijkt wel. Hij wordt door Stemhok ontmaskert als de vriend van de nouveau riche. Als u dat tenminste nog niet wist...

Morgen meer weetjes over de Kieslijst, waaronder de categorie Meeste voorletters! Waar zit het papengebroed?

 

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[kieslijst 1]
[premierkwestie]
[afsplitsen]
[winnaars & niet]
[gekke partijen]
[d66]
[partijimplosies]
[slogans 2]
[slogans 1]
[ontbinding]

[pam]

[t©deBoon]