[STEMHOK] LEZERS WETEN BETER [REACTIES]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Re: [STEMHOK] week 48
door de lezers van [STEMHOK]
vrijdag 6 december 2002

Op deze pagina vindt u reacties op Stemhok. Als u zelf ook het risico wilt lopen om eens fijn beschimpt te worden door de voltallige Stemhok redactie, stuur dan gerust uw lof- of spruitjesberichten naar [redactie@stemhok.nl]

lees het artikel over RatelbandOnderwerp: Lijsttrekkers
Van: Ben Vroklage
emile ratelband..........
ben bij de presentatieavond van emile ratelband geweest, de tsakka - man heb ik niet meer kunnen ontdekken. een politicus ook niet.....maar wel een volksverthegenwoordiger...
een man met veel uitstraling met een visie op de toekomst een man die het risico loopt om ook dood geschoten te worden....een man met veel moed.... waarom doet hij zo iets? geld genoeg...succesvol geweest ..weerstand opbouwer...scheidt mensen in angstige en moedige mensen..
laten we emile het voordeel van de twijfel geven.... waar moeten wij anders op stemmen? balkenende? zalm?marijnssen?halsema?bos? nawijn?teeven? met bos worden we zeker het bos in gestuurd////
met marijnssen ( een surrogaat pvda ) komt de echte aap snel uit de mouw//
met zalm moet je oppassen dat de vis niet na later blijkt bedorven zal zijn//
met na wijn kunnen we opnieuw een kater aan over houden//
met hals ema wordt je keel dichtgeknepen//
met teeven die als een slak in z'n huisje blijft zitten en zijn kop niet laat zien//
ja, politiek is een circus.....dan kun je misschien het beste op de clown ( citaat :fred teeven over ratelband)(stemmen....( want een clown is de meest intelligente van het stel..vaak een ernstige man..die ons veel vreugde kan geven en misschien eindelijk de politiek een nieuw elan kan geven in:
luisteren....zeggen... en doen...

niet een nieuwe politiek zoals iedereen dat uitroept maar een nieuwe mentaliteit/

Re: Stemhok:
(LH): Meneer Ratelband, wilt u ophouden ons onder verschillende pseudoniemen te mailen.
(MB): U heeft zelf zo te lezen ook een aardige act in elkaar geschroefd. Heeft u wel eens aan een politieke carrière gedacht?

Onderwerp: Nederland vóór Israël - www.proisrael.nl - handtekeningenactie
Van: Geert Benedictus
Israel heeft onze steun nodig.
handtekeningactie: www.proisrael.nl
mail dit door aan uw adressenbestand!

Re: Stemhok:
(MB): Volgens mij lukt het Israël zonder ons ook wel om alle Palestijnen af te slachten

Onderwerp: burgemeester
Van: Olaf Tulen
Geachte redactie,
Missschien is onderstaand bericht uit het Leidsch Dagblad van vandaag ook voor U interessant.

"Leiden kiest voor een besmette bestuurder
LEIDEN - Hij was niet goed genoeg voor de Nederlandse atletiekunie (KNAU) en eigenlijk ook niet voor de gemeente Haarlemmermeer, maar Herman Henricus Maria Groen (58), wordt voorgedragen als burgemeester van Leiden. Daarmee kiest de stad voor een besmet persoon.

VVD'er Groen, waarnemend burgemeester van Brielle, oud-wethouder in Amsterdam, werd afgelopen weekeinde afgezet als voorzitter van de KNAU. De VVD'er raakte in opspraak als directeur en commissaris van het Almeerse topsportbedrijf Omniworld. Beide functies heeft hij moeten neerleggen. Officieel geldt Groen nog als kandidaat voor het burgemeesterschap van Haarlemmermeer. Hij is daar de nummer twee achter Fons Hertog, de huidige burgemeester van Velsen.

Declaratiegedrag was de reden voor Groens vertrek bij Omniworld. Omniworld is een sportvereniging en een topsportcomplex in oprichting. Groen bekleedde toen de onderneming een tijd in grote financikle problemen verkeerde, een dubbelfunctie. Als directeur tekende hij zijn eigen declaraties als president-commissaris. Hierdoor heeft hij zijn eigen vergoeding tot 1 februari 2003 veilig kunnen stellen. De liquiditeitspositie van Omniworld was slechts tot 1 december zeker gesteld. Na de ontdekking heeft Groen het vooruitbetaalde bedrag teruggestort. De gemeente Almere, aandeelhouder van Omniworld NV, ontsloeg hem op 3 oktober.

Problemen met declareren waren ook al de aanleiding voor zijn ontslag als wethouder van Amsterdam. Groen zou de reis- en verblijfskosten van zijn vriendin ten onrechte op de gemeente hebben verhaald. Het gemeentebestuur concludeerde zelf in 2000, Groen was toen al afgetreden, dat de oud-wethouder ten onrechte zo'n 23.000 euro uit de gemeentekas had gehaald. Dat bedrag was voor een liefdadigheidsdiner voor de Rob de Vilder Stichting, waar Groen bestuurslid was.

Groen bleef er meestal laconiek onder. ,,Een storm in een glas water'', zei hij tegen het Haarlems Dagblad over de opwinding rond Omniworld. Vlak voor een aandeelhoudersvergadering van het bedrijf begon, zei hij tegen een verslaggeefster van het Dagblad van Almere: ,,Mijn declaratiegedrag kan eventueel in de rondvraag aan de orde komen. Zelfs de kleur van mijn schoenen kan dan worden besproken.''

Opvallend is dat Groens curriculum vitae dat de gemeente Leiden heeft verspreid, niets vermeldt over diens carrihre in Almere. Zowel voor de Leidse politiek als de Zuid-Hollandse commissaris van de koningin Jan Franssen is de kous af. Franssen deed onderzoek en dat pleit hem vrij, zeggen Franssen en de Leidse fractievoorzitters.
Robbert Minkhorst
woensdag, 27-11-2002"

Re: Stemhok
(MB): Dank voor de tip! We zien nu in dat we iets moeten doen aan ons declaratiegedrag. Zoals wij het deden, wordt je nooit rijk.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 01]
[week 52/
week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]