[STEMHOK] wie ligt er in pims positie? [PIMSALABIM]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Opkomst en ondergang van een poldermodel
Door Abel Schoenmaker
Zaterdag 17 januari 2003

Bekijk winnie's nieuwe afficheDe Panorama beloofde ons een halfnaakte Winny de Jong. Tot nog toe raakt echter alleen de SGP echt opgewonden van de fotoreportage die afgelopen woensdag in de winkels verscheen. Hoe wulps is kamerlid De Jong eigenlijk? Stemhok ging te rade bij de enige website in Nederland waar vrouwelijk schoon en politieke discussie perfect samengaan: [www.mokkels.nl].

Mokkelsforum
Wie een voorliefde heeft voor de schoonheid van het vrouwelijk lichaam en in het bezit is van een computer met voldoende opslagcapaciteit is bij mokkels.nl aan het juiste (web)adres. Het zogeheten mokkelsforum is al jaar en dag dé autoriteit in Nederland op het gebied van dames uit binnen- en buitenland, en kent bezoekersaantallen waar andere sites van dromen.

De leden weten ieder model, ongeacht de herkomst of staat van ontkleding, te identificeren, en geven te pas en te onpas hun mening over het beeldmateriaal. Ben je op zoek naar plaatjes van je droomvrouw? Geen nood, één oproepje en binnen de kortste keren staat haar digitale plakboek compleet op de site. Voor de dames onder de lezers van dit stuk: als je vorige zomer topless op het strand bent gekiekt, dan kun je híer de foto terugvinden.

Verzamellust
Ook vrouwelijke politici, ofwel politica, ontkomen niet aan de verzamellust en het vaak niet malse commentaar van de forumleden. Vanwege haar fotoreportage in de Panorama van afgelopen woensdag ging deze week de meeste aandacht uit naar Winny de Jong.

Al vroeg na de oprichting van de Lijst Pim Fortuyn was Winny de Jong onderwerp van discussie op mokkels.nl. Niet zonder reden: De Jong is in het verleden fotomodel geweest en oogde een jaar geleden nog redelijk fris. Het mokkelsforum plaatste onlangs nog onze verkiezingsposter voor Leefbaar Sesamstraat. Wij kunnen niet achterblijven en geven u een bloemlezing van de meningen over een van de meest opmerkelijke volksvertegenwoordigers van Nederland.

Begin juli 2002 doet kamerlid De Jong als onderwerp haar intrede op het forum (waar ze consequent 'Winnie' wordt genoemd).
"Het is een mooie blonde vrouw op leeftijd."
"Een mooie vrouw in de beste partij. Die nog slim is ook. Yeah!"

Maar al snel horen we de eerste kritische geluiden.
"Afgelopen zondagmiddag was ze al op de buis... Verheug je maar op iets anders."
"Man dit wijf spoort gewoon niet helemaal is mijn mening hoor ze zet die hele LPF voor lul met dat gezeik van der!"
"Inderdaad, ze is gewoon een gestoorde bitch, maar ik denk dat ze er vroeger best wel lekker uit heeft gezien."

Politiek correct geneuzel
Wie denkt dat mokkelliefhebbers alleen maar aan uiterlijk denken heeft het echter mis. Er ontstaat een felle politieke discussie waarin voor mokkels even geen aandacht is.
"Winnie de Jong is labiel zo niet debiel net als de hele LPF."
"De LPF is geen partij van oplossingen maar een partij van aso's zonder normen en waarden. Wel leuk amusement op de TV maar geen lui die het land horen te regeren. Mensen die op de LPF hebben gestemd moeten daar is over na denken. Als ze dat kunnen. Nederland wordt wakker!!"
"Tuurlijk jongen, sleep jij d'r ff wat politiek correct geneuzel bij! Daar is dit forum echt voor bedoeld."
"Zeg, maar iemand kan toch manisch depressief zijn, labiel als een vlinder met één vleugel... en tóch een lekker mokkel zijn?"
"Als de cupmaat goed is, vind ik alles goed en ze heeft ook nog eens een lekker geil Duits accent."
"En ach... politiek... ja... liever een mokkel in bed dan een politicus als buurman."

Bloeddruk
Er ontstaat er een felle politieke discussie, die ontaardt in allerlei complottheorieën. Winny raakt als mokkel de vergetelheid, totdat op 14 januari om kwart over drie 's middags het volgende bericht opduikt:
"Winnie naakt in de Panorama!!!"
"Denk om je bloeddruk. En het is halfnaakt. En ik zit er niet echt op te wachten."
"God dat mens probeert ook echt alles om aan stemmen te komen."
"Staat ze er in als Winnie of als één van haar alter-ego's?"
"''t Moet toch niet gekker worden. Dat mens denkt al dat heel Nederland op haar kennis en inzicht zit te wachten (gelukkig niet het geval) en nu denkt ze dat iedereen op haar tieten zit te wachten. Wat een afgang. Wie denkt Winnie wel wie ze is?"
"Dat weet ze zelf ook niet zeker."
"Nou jongens, hier zijn ze dan. Hoe je hart maar vast. Geen naakt!"
"Tot welke letter gaan ze??"
"Dit was het alweer boys, ik kan er ook niets aan doen. De Panorama heeft ons goed in de maling genomen. Als dit halfnaakt is dan is de kerstman dat ook."
"Tja, dat is natuurlijk wat ze bij de conservatieven onder halfnaakt verstaan..."
"Heb een foto uitvergroot en voor het raam gehangen met het onderschrift: "Hier waak ik." En geen inbreker die het durft om binnen te komen..."
"Vanaf nu geen woord meer over Winnie."
"Cicciolina op klompen, mooie omschrijving! Wel een beetje vergaand, gezien de foto's en de volgorde van de carrières."

Floor!
Kortom, Winny is de afgelopen dagen in een recordtempo uit de gratie geraakt. Maar gelukkig zitten de Mokkel-jongens nooit stil. Het heetste item van de site is momenteel het KPN-meisje dat vorige week landelijk de Abri's sierde. De vijftienjarige Floor is inmiddels zelf ingehaakt op haar eigen forumdiscussie en daardoor in een mum van tijd uitgegroeid tot het populairste 'mokkel' van de site. Zo populair dat het zelfs Nieuwe Revu opviel, prompt contact met haar opnam voor een fotoreportage maar daar gelijk weer van af zag toen ze ontdekten dat ze net vijftien was geworden.

Gelukkig laten de jongens van het mokkelsforum dat niet op zich zitten en richtten acuut een aparte fansite op. Ook weten ze wel raad met hun irritatie over het feit dat hun favoriete model uit de Abri's is verjaagd door de onvermijdelijke verkiezingsposters. Hoe? Floor moet een eigen partij krijgen. Met deze oplossing tonen ze zelfs een grotere vooruitziende blik dan alle verkiesbare partijen bij elkaar.

Tegen de tijd dat Floor de verkiesbare leeftijd heeft bereikt is het volgende kabinet vast wel weer gevallen, en wordt Floor de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland. Direct gekozen, uiteraard.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[mokkels.nl]
[lijstvertrekken]
[heinsbroek]
[avd]
[lijntje v. pim]
[ferry's boek]

[t©deBoon]