[STEMHOK] wie ligt er in pims positie? [PIMSALABIM]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Rare jongens die vastgoedmagnaten...
Door Aernout Bouwman
Donderdag 14 november
Vorige week dinsdag deed Chris Thünnessen iets geks. De Haagse vastgoedmagnaat kocht twee pandjes, één in Rotterdam en één in het Italiaanse gehucht Provesano. Daarbij nam hij een butler aan die hij samen met twee hondjes in de Nederlandse aanwinst laat wonen, een kapitale vrijstaande villa in het centrum van de Maasstad.

"Zie het als idealisme. Ik wil ten koste van alles voorkomen dat het pand en de inventaris te grabbel worden gegooid", verklaart Thünnessen zich in de Telegraaf nader. Rare jongens die Hagenezen...

Leuren
Het gaat natuurlijk om de huizen van de op 6 mei vermoorde politicus Pim Fortuyn. Zijn familie liep al enkele weken met het vastgoed te leuren, maar kon geen koper vinden. Thünnessen heeft zich nu als reddende engel opgeworpen.

Butler Herman, die het Rotterdamse pand samen met Fortuyns hondjes Carla en Kenneth bewoont, maakte zich zorgen en opende een website. Daar wilde hij voldoende geld inzamelen om de stulp van Fortuyn te kopen. Maar ja, zo'n pandje doet toch algauw een miljoentje of wat en dat collecteer je niet zomaar bij elkaar.

Eind goed
Thünnessen streek met zijn hand over zijn hart en schoot butler Herman te hulp. Hij trok zijn portemonnee en de problemen van Herman, Carla en Kenneth verdwenen als sneeuw voor de zon.

Eind goed, al goed. Toch...? Misschien niet helemaal. Metterwoon Vastgoed, het Haagse pandjesbedrijf waarmee Thünnessen zijn miljoenen bij elkaar veegde, werd twee jaar geleden door de Woonbond, een belangenvereniging van huurders, uitgeroepen tot 's lands slechtste verhuurder.

In 1999 liep het bedrijf de titel net mis en werd de op één na minst gewaardeerde huisbaas van Nederland. Vorig jaar kwam het bedrijf niet meer op de lijst van de Woonbond voor. Zou Thünnessen zijn leven gebeterd hebben....?

Geiser
Misschien moet Herman zijn website nog maar even in de lucht houden. Donaties voor hem, Kenneth en Carla zijn van harte welkom op gironummer 562.

O ja, mocht Herman voor een kapotte geiser de huurbaas nodig hebben dan moeten hij maar eens met Provesano bellen. Thünessen heeft het vakantieverblijf van Fortuyn voor privé-doeleinden bestemd.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[mokkels.nl]
[lijstvertrekken]
[heinsbroek]
[avd]
[lijntje v. pim]
[ferry's boek]

[t©deBoon]