[STEMHOK] wie ligt er in pims positie? [PIMSALABIM]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Het seksuele gedachtegoed van Ferry Hoogendijk
door Abel Schoenmaker
vrijdag 1 november 2002
het boek is gecoverd!

Hoe Pim seksueel in het leven stond weten we zo langzamerhand wel. Sperma en bourbon (of was het andersom?). Who cares!

Nog minder interessant lijkt het seksleven van Ferry Hoogendijk, na Pim de grote man achter de schermen van de LPF. Maar toen ik onlangs in een loods in Heiloo onder een laag stof een roman van Hoogendijk aantrof, viel er niet aan te ontkomen.

'In het holst van Hilversum' uit 1982. Een 'sleutelroman'. Met op de voorkant een foto van het Mediapark.

Mondaine wereld
De strekking: John Zeller, tv-chef (en door kenners diverse malen geïdentificeerd als Hoogendijk zelf ) raakt slaags met het omroepbestuur en belandt in bed met 'de beeldschone Jacqueline Reno'. 'De spanningen van de Gooise matras en de mondaine wereld van Wassenaar, Londen, Parijs en Monaco lopen tenslotte zó hoog op dat Zeller nog maar één uitweg ziet: een dramatische confrontatie...'

De blonde Jacqueline zag er vlot uit. Een zwarte overall met tientallen ritssluitingen.. Vlot, ritssluitingen, blond haar op zwart leer...

Je hoeft geen oplettende lezer te zijn om te weten hoe dat afloopt. In de slaapkamer staan op een gegeven moment 'hun lichamen in brand'. Maar John krijgt geen erectie. Jacqueline zegt daarop lief: 'Het geeft niets, ik vind het zo ook heerlijk. Je hebt te veel spanningen.' John: 'Ik vind je zo lief, zo onmetelijk lief. Ik snap niet wat mij mankeert.'

Bouquetveld
Voor Hoogendijk valt het te hopen dat de overeenkomsten met de werkelijkheid hier ophouden. Wat een afgang. Niet dat Zeller/Hoogendijk zich zou moeten schamen voor een erectieprobleem, maar een beetje man laat een slappe lul voor wat hij is en gaat vingers, tong en fantasie gebruiken. Toch? De hartstocht op zijn Hoogendijks priemt helaas niet boven de rooilijn van het bouquetveld uit.

Gewat???
'Je revanche was groots,' kirt Jacqueline later. Daar tussenin gebeurt niets. Ja: het broekje ging omlaag en 'als hongerige dieren vonden ze elkaar'. Even later zaten ze weer tegenover elkaar in het bad. Er zit zelfs geen witregel tussen die aangeeft dat er enkele uren lang flink wordt gestreeld, gemasseerd, gevingerd, getrokken, geneukt, gebeft, gepijpt, geketend, gezweept, gedildood en/of gevibreerd.

Onbevlekt
Waar zou dat toch aan liggen? Heeft Hoogendijk geen ervaring? Geen fantasie? Of is hij gewoonweg niet in staat zijn wellicht toch rijk geschakeerde gedachtegoed tot uitdrukking te brengen?

De Gooise matras waar Hoogendijk op heeft mogen slapen, is oersaai en tamelijk onbevlekt. Geen wonder dat hij uit verveling samen met zijn buren de politiek is ingedoken.


Cruciaal citaat:
'Hun lichamen strengelden zich ineen. Ze vrijden lang en onvergetelijk. Een wild weerzien, als hadden ze elkaar na jaren weer gevonden.
'Vond je het fijn?' vroeg John zacht.
'Heerlijk. Je had eerst angst, hé, dat het weer niet zou lukken?'
'Dronk je daarom zoveel vanavond?'
'Ja. Na de vorige keer voelde ik me bedonderd.'
'Je revanche was groots.'

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[mokkels.nl]
[lijstvertrekken]
[heinsbroek]
[avd]
[lijntje v. pim]
[ferry's boek]

[t©deBoon]