[STEMHOK] wie ligt er in pims positie? [PIMSALABIM]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


'Fortuynisten aller landen, verenigt U!'
Door Marjolijn van Goethem
Donderdag 29 november 2002

"De rechtzaak is gewonnen; het bestuur van de LPF is onwettig. Lang leve de democratie." Zoiets zal door de gangen geroepen zijn door IJsbrand van de Krieke, de nieuwste OnderPim.

IJsbrand was boos op Hammerstein. Hammerstein en Maas, waren - geheel tegen de zin van IJsbrand en volgens hem volkomen onrechtmatig - gekozen tot bestuursleden van de LPF. En wat doe je als mondige burger, als er iets gebeurt dat je niet zint? Dan ga je naar de rechter. Zo ook hij.

Nu loopt een gang naar de rechter vaak op niet zoveel uit. Edelachtbaren vinden vaak dat ze wel wat beters hebben te doen dan zich te bemoeien met ruzies tussen mondige burgers. Maar IJsbrand bleek een punt te hebben. Het bestuur van de LPF was inderdaad onwettig en een nieuwe ledenvergadering, uit te schrijven door tien procent van de leden, moest maar een wettig bestuur gaan kiezen.

Einde verhaal, zou u denken. Maar de LPF zou de LPF niet zijn als het hierbij zou blijven. Er kwam nog een rechtszaak, die weer werd gewonnen door Hammerstein cs. Inmiddels zijn door verschillende leden vergaderingen uitgeroepen en dan komt er ook nog een Hoger Beroep tegen de uitspraak van de eerste rechter. Snapt u het nog? Ik niet.

IJsbrand laat het er ondertussen niet bij zitten. Hij is een Echte Fortuynist en dat zal de wereld weten. Met zijn [AVD], de Alliantie voor Vernieuwing en Democratie, roept hij de ware verdedigers van Pims Erfenis, te samen. Wie stil en bescheiden is, zo zal hij gedacht hebben, wordt nooit gehoord, dus stuurde hij zijn ideeën rond naar alle e-mailadressen die hij vinden kon.

Zelfs Stemhok kreeg er eentje, met de mededeling, in kleine lettertjes, dat de personen die "ons beslist niet de kans geven om u van de ontwikkeling van onze partij op de hoogte te houden" van de lijst verwijderd konden worden. In marketing-termen heet dat ook wel een 'opt-out mailing', een manier van reclame maken die binnenkort door de Europese Unie verboden zal worden.

De AVD zal, ijs en weder dienende, op 22 januari meedoen aan de verkiezingen. Ze zullen het allemaal anders gaan doen. Ze gaan niet op zoek naar een nieuwe Pim, want die is er toch niet. Ze willen geen 26 zetels, "bij voorkeur niet", dat geeft maar gedoe, en regeringsverantwoordelijkheid hoeven ze ook al niet: "Liever gaan we de oude politiek kritisch volgen en aanpakken waar dat kan, zonder gehinderd te worden door het compromis van een regeerakkoord". Dat is wel verfrissend, nu zelfs de SP verantwoordelijkheid wil gaan dragen.

De AVD zal ervoor gaan zorgen dat "Fortuyn politiek door de burgers van Nederland maximaal serieus genomen zal gaan worden". Dat belooft wat! Alhoewel, maximaal serieus nemen, dat kan ook betekenen dat we niet langer slap van de lach onder tafel mogen vallen, maar dat we nog slechts mogen glimlachen.

Een laatste hoopgevend statement: "De AVD is wars van geruzie. Negatieve, op de persoon gerichte uitingen vinden een korte weg naar de versnipperaar." Behalve natuurlijk uitingen tegen Maas en/of Hammerstein. Die worden van harte toegejuicht.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[mokkels.nl]
[lijstvertrekken]
[heinsbroek]
[avd]
[lijntje v. pim]
[ferry's boek]

[t©deBoon]