[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Spot je spotje (deel 2)
Door Marcel Boontje
Vrijdag 20 december 2002

[Vorige week] zijn de tv-spotjes van CDA, PvdA en VVD de revue gepasseerd. Deze week de andere…

Thom heeft nogal last van muizenissen schijnt hetD66
Thom had er niet veel zin in. Weer een spot? Waarom dan? Daarom zijn ze een dagje met hem gaan wandelen bij het binnenhof om de hoek. Eerst even geld pinnen. Dat kan nergens meer veilig volgens Thom. Daarna even kaas kopen op de markt. Doet u maar een lekker groot stuk! Honderdtien gram is wel genoeg voor mij en de spotjescrew. D66 weet maat te houden, kaas voor 4 personen is de komende jaren genoeg.

Thom zegt ook allerlei moeilijke dingen. Over gekozen bestuurders en over onderwijsbegrotingen en … Nou ja, te veel om te onthouden en te lang om snel even op te schrijven. Hij had op zijn minst een modieuzer windjack aan kunnen doen. Het oog wil ook wat.

LPF
Eerst wordt er iemand bij een winkelcentrum in elkaar geslagen en dan komt draaikont Nawijn in beeld om te pleiten voor strengere straffen. Is die gast eigenlijk nog lijsttrekker? Detail: de LPF bus, komt naar u toe deze winter. Haal je luifel maar vast binnen dus. Een leuke spot voor aspirant-demagogen trouwens.

Leefbaar Nederland
Na drie minuten geneuzel van Leefbaar Arnhem over een nieuwbouwtoren bij Arnhem CS, die er om onduidelijke redenen niet mag komen, leest Jan Jetten (ex-voorzitter) van een papiertje voor waar LN voor staat. Ex-lijsttrekker Teeven komt even kort in beeld en ex-nummer 3 Van de Linde laat haar nieuw stropdas aan spotjes spottend Nederland zien. Ex-nummer 17 van de ex-LN-lijst mag zijn verkiezingsleus voor de camera uitspreken:"Wees slim - stem Tim". Dat wordt ex-fractie na de 22e.

ChristenUnie
Blije EO-jongeren schilderen allemaal een letter op een schildersdoek. De stem van een engeltje legt ons uit dat een combinatie van de Heer en de Politiek ook voor jonge lieden heel natuurlijk is. De schilderijen vormen samen het woord CHRISTENUNIE. Holy shit! Dat worden weer 4 zetels de komende jaren. Gaap!

Groen links
Één spotje geleden kijkt Paul Rosenmöller ons in het zwart-wit bedachtzaam aan vanaf een brug. Paul wordt aan de groeven in zijn gelaat te zien al een dagje ouder. Na wat diepzinnige zinnen komt Femke Halsema in beeld. In haar werkkamer in de Kamer staat een iMac in het eh … zwart-wit. Zou Femke wel eens geitenwollen sokken dragen? We zijn benieuwd naar het nieuwe spotje. Hiervan vielen we in ieder geval in slaap.

SP
Is er dan geen één spotje de moeite waard? Gelukkig wel. De spot met de bus is door de SP uit de garage gehaald en opgepoetst. Chauffeur Bob Vosko zingend achter het stuur van 'Stem voor' en het gospelkoor in de bus antwoordend met: 'Stem SP'. En dan onderin beeld de tekst, om lekker thuis mee te karaokeën. De tekst zul je niet kwijtraken, want boven de woorden springt een guitig sp-tomaatje mee om je bij de les te houden.

Conclusie
De enige niet bespottelijke spot - en trouwens ook de enige spot met gevoel voor humor - is dus van de SP. Bah! Doen die lui dan nooit wat fout? Zo is het toch niet leuk campagne voeren voor de anderen. Een beetje gelijker delen graag daar in Oss!

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]