[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Positievisten voor de Kamer
Door Marjolijn van Goethem
Dinsdag 10 december 2002

Pipomus van Nassaue ben ik van dwahazen bloed Aanhangers van het positievisme kunnen gerust zijn. Hun voorman Emile Ratelband gaat niet verloren voor de Nederlandse politiek. Zijn ietwat dreigende aankondiging op het Leefbaar Nederland congres van afgelopen zondag: "Dit is de tweede keer dat deze partij een man met charisma buiten de deur zet. Misschien neem ik wel een voorbeeld aan de eerste. Ratelband gaat u nog verrassen", deed het al vermoeden.

Ratelband, [voormalig lijsttrekker] van de Nieuwe Midden Partij, doet met een eigen lijst mee aan de verkiezingen. Mits natuurlijk alle vuurlopers van Nederand zich vandaag voor 13.00 uur naar het gemeentehuis hebben gespoed om hun steunverklaring in te leveren.

Was het samenstellen van een kieslijst en het uit de grond stampen van een partij voor wijlen Pim nog "a hell of a job", voor de man die alles kan als hij maar wil, bleek het een eitje. In minder dan 24 uur verzamelde hij dertig potentiële kamerleden.

Ratelbands visie op het samenstellen van een lijst maakte hij afgelopen zondag aan Stemhok bekend. "Sex sells", beweerde hij stellig."Ik wil gewoon mooie vrouwen op de lijst."

Het zal duidelijk zijn dat je wel heel positief moet kunnen denken om in voormalig Leefbaar Nederland-voorzitter Jan Jetten, de nummer drie op de lijst, een mooie vrouw te zien. Wellicht bewijst juist dat de kracht van het Neuro Linguistisch Programmeren?

Op de lijst staan verder nog mevrouw Jetten, dochter Ratelband en een klein contingent aan ex-Leefbaar Nederland-bestuurders en leden. Hoe Ratelband tot dit gezelschap is gekomen - en of hij de lijst niet al stiekem in de maak had -, kan heel Nederland aanstaande woensdag te weten komen.

Ratelband heeft namelijk met een verborgen microfoon gesprekken met Leefbaar Nederland-bestuurders opgenomen én tv-beelden gemaakt. Het verslag is om 21.30 uur te bewonderen bij Yorin.

"In de registratie komt ook het privé-leven van Ratelband in beeld. Hij is bij zijn moeder gefilmd, in gesprek met een geestelijke en Jomanda waarschuwt hem voor gevaar", aldus teletekst vandaag. Maar ja, wat wil je in Nederland? Een beetje lijsttrekker krijgt tegenwoordig een kogelbrief thuis.

Ratelband zal het vermoedelijk niet deren. Op zijn website dankt hij vast iedereen voor het "in uzelf gestelde vertrouwen". Een bedreiginkje meer of minder, daar valt ook wel een leuke draai aan te geven. Je kunt zo'n kogel ook zien als een mooi roestvrij-stalen objectje dat je zomaar gratis krijgt toegestuurd.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]