[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Bram en Neelie krijgen dochter
Door Michiel Hulshof
Maandag 9 december 2002

Het echtpaar Peper-Kroes heeft een dochter geadopteerd. Het gaat om kandidaat-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Een dolblije Neelie Kroes maakte het heuglijke nieuws afgelopen zaterdag bekend in de Amsterdamse stadskrant Het Parool. "Wie kan op deze leeftijd zijn dochter zelf uitzoeken? Het is een fabelachtige meid", sprak de 61-jarige moeder. Het echtpaar gaf fotograaf Serge Lichtenberg meteen opdracht het kersverse gezin op de gevoelige plaat vast te leggen.

Het nieuws van de adoptie deed al enige tijd de ronde in het geruchtencircuit. Afgelopen week werd Bram Peper gesignaleerd tussen het klapvee bij het programma Barend en Van Dorp, toen Ayaan Hirsi Ali als gast aan tafel zat. Ooggetuigen zagen de twee na afloop in één auto vertrekken.

Het verrassende nieuws lijkt enige duidelijkheid te scheppen in de rigoureuze overstap die Hirsi Ali vorige maand maakte. Zij verruilde toen haar partij, de PvdA, voor de VVD. Niet uit te sluiten valt dat Bram Peper, voormalig PvdA-minister, nog heeft geprobeerd zijn dochter op de kieslijst van de sociaal-democraten te krijgen.

Uiteindelijk bleek zijn vrouw Neelie Kroes, oud-minister voor de VVD, betere contacten te hebben. "Ik ben met Gerrit Zalm gaan praten", verklaart Kroes tegen Het Parool. "Hij had haar al een keer gesproken. Het klikte tussen hen."

Onder invloed van haar dochter heeft Kroes heeft zich inmiddels bekeerd tot het gedachtegoed van wijlen Pim Fortuyn. Ze geeft toe de islam 'achterlijk' te vinden. "Een cultuur waarin vrouwen worden geknecht is verwerpelijk", zegt ze in Het Parool. Nog geen jaar geleden werd Fortuyn om deze uitlatingen door haar en haar partij bestempeld als 'extreem-rechts' en 'de Nederlandse Mussolini'.

Eerder deze week sloot Kroes zich aan bij een denktank van bekende Nederlanders, onder wie Johan Cruyff, zwemmer Pieter van den Hoogenband, actrice Funda Müjde en de oud-generaal Jan Willem Brinkman.

Pikant detail: Brinkman vertrok in 1997 als korpschef van Rotterdam met een gouden handdruk van drie miljoen gulden. Burgemeester destijds: jawel, Bram Peper. De club ziet zichzelf als adviesgroep voor politieke vernieuwing. Waarom uitgerekend Neelie Kroes tot deze club is toegelaten blijft nog onduidelijk. Zij en haar echtgenoot Peper staan bekend als typische exemplaren van de oude regentenklasse.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]