[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Zelfs Jan Peter kan verliezen
Door redactie Stemhok
Woensdag 11 december 2002

Zoveel is zeker: het CDA wint de verkiezingen en Jan Peter Balkenende blijft premier van Nederland. Of misschien toch niet? Juichen de christen-democratische broeders en zusters een paar weken te vroeg? Stemhok schetst de zeven scenario's waarin Balkenende de verkiezingen kan gaan verliezen.

1. Scenario 'Snelle jongen'
Zijn liefde voor snelle auto's en racecircuits doet Balkenende de das om. Hij wordt gesnapt op Rijksweg A1 als hij met zijn gepantserde BMW de Bentley van Heinsbroek van rechts probeert in te halen.

2. Schandaal 'Mora-gate'
Onderzoeksprogramma Radar onthult dat Balkenende op de loonlijst staat bij snackfabrikant Mora. Dat verklaart meteen de mysterieuze 'krokettenmotie' die hij indiende als raadslid in Amstelveen: na elf uur 's avonds de vergadering schorsen voor een vette hap. Pikant detail: oud-personeelsmanager van Mora, Mark Rutte, is staatssecretaris voor het CDA.

3. Plan 'Clinton'
Tijdens de opnamen van het BNN-programma Lijst 0 kan Balkenende zijn ogen niet afhouden van de decolletés van Katja en Bridget. De situatie escaleert als SBS6 de hand weet te leggen op geheime opnamen en deze 'lost tapes' uitzendt.

4. Scenario 'Koninklijk roet in het eten'
In december overlijden zowel de hoogbejaarde prins Bernhard als prinses Juliana en Balkenende moet nóg twee keer een serieuze toespraak houden voor de televisie: een verlies van acht zetels per sterfgeval.

5. Project 'Huup, huup, Barbatruuk'

6. Plan X van de Tsjakka-goeroe
Dat hij mensen over kolen laat lopen, heeft Emile Ratelband al bewezen. Op de dag vóór de verkiezingen geeft de snackbarhouder uit Arnhem een wel heel speciaal nummertje neuronlinguïstisch programmeren weg: bij temperaturen boven nul laat hij mensen over het water schaatsen. De Elfstedentocht is een feit; Ratelband wordt uitgeroepen tot nationale held en haalt dertig zetels.

7. Scenario 'De kogel komt van boven'
De Heer steekt een stokje voor Balkenende-II.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]