[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Leefbaar Ratelland
Door Jim van Dorp
Dinsdag 26 november 2002

Het had zo mooi kunnen zijn. Maar nu de districtsvoorzitters van Leefbaar Nederland collectief de benen dreigen te nemen als Emile Ratelband tot lijsttrekker wordt gekozen, lijkt de verkiezing van de happynessprofeet lang niet meer zo zeker.

Onder leiding van de fulltime positivo zou LN zeker 58 zetels hebben gehaald. Premier Emile was de aangewezen persoon om de zieke man Nederland om te toveren in het bruisende en leefbare Ratelland.

Wie hem bij zouden staan? Dat behoeft gezien de roots van LN als bekende Nederlander-partij geen twijfel. Stemhok presenteert het droomkabinet Ratelband: een team uitgerangeerde presentatoren, acteurs, popsterren en clowns dat waarschijnlijk nooit verder zou komen dan de status van wensdroomkabinet. Tsjakkaa!

Bassie
Emile is een paar jaar geleden nog eens veroordeeld omdat hij een beetje slordig was geweest met zijn belastingaangifte. Het is dus zaaks om de Financiën over te laten aan een echte expert op dat gebied. Medeclown en medefraudeur Bassie gaat als minister van Financiën de mazen in de belastingwetgeving eens van de andere kant bekijken.

Jomanda
We bestralen zieke kindertjes niet meer, maar we stralen ze in. Succes gegarandeerd! Jomanda wordt de nieuwe minister van Volksgezondheid. Dankzij haar is er binnenkort überhaupt niemand meer om op een wachtlijst te staan.

Zeeuws Meisje
Wie spaart met zuinigheid en vlijt bouwt huizen als kastelen en luizen als kamelen. Al die deprimerende steuntrekkers kunnen best met wat minder af! Kortom, wie is er meer geschikt dan het Zeeuws Meisje om minister van Sociale Zaken te worden? Geen cent te veel, hoor!

Peter R. de Vries
Peter R. de Vries vat als Leefbare minister van Justitie eigenhandig alle criminelen bij de kraag om ze vervolgens in het gevang te smijten. Voortaan elke week op televisiereconstructies van de debatten die de minister in de Tweede Kamer heeft gevoerd.

Ruud
Ruud van Big Brother gaat als minister van Integratie en Vreemdelingenbeleid persoonlijk alle allochtoontjes doodknuffelen.

Rob de Nijs
Het antifile-plan van Emile is nu al legendarisch. Vrachtwagens mogen voor negen uur 's ochtends de weg niet op, auto's met een oneven kenteken mogen alleen nog maar op oneven dagen rijden en die met een even nummer enkel op even dagen.

Dat al die overbetaalde, hoogopgeleide ambtenaren op het ministerie al die jaren niet zelf op dit briljante idee zijn gekomen! Stemhok nomineert Rob de Nijs als ideale minister van Verkeer. Je kan zo je brommer in het spleetje tussen z'n voortanden parkeren!

 

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]