[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Nieuwe plannen van Nawijn
Door Michiel Hulshof
Woensdag 20 november 2002

Criminele Marokkanen het land uit en moordenaars naar het schavot. De ideeën van minister Hilbrand Nawijn kunnen met recht verfrissend worden genoemd. De oppositie spreekt laatdunkend van 'proefballonnen' en van 'populisme', maar een Ware Visionair trekt zich daar natuurlijk niets van aan.

Het wachten is op zijn eerstvolgende snode plan ter bevordering van Neerlands veiligheid. Stemhok doet Nawijn een paar suggesties:

Herinvoering van de schandpaal
Overtreders van fatsoensnormen worden op de Dam in Amsterdam vastgeklonken en door het volk uitgejouwd, beschimpt en bespuwd. Het ergste tuig wordt met pek en veren besmeurd en tijdens de ochtendspits langs de A2 ter hoogte van het knooppunt Everdingen tentoongesteld.

Afschaffing van het verbod op slavernij
Oudkerk-Marokkanen worden voor straf verhandeld op de wekelijkse slavenmarkt in de historische Heksenwaag te Oudewater.

Vogelvrijverklaring
Hardnekkige draaideurcriminelen worden losgelaten op Schiermonnikoog, waarna toeristen en dagjesmensen op ze mogen jagen met pijl en boog.

Nieuwe wapens
Politieagenten moeten worden uitgerust met wapens die hun doeltreffendheid eeuwenlang hebben bewezen, zoals daar zijn: de knots, de duimschroef, de lans en de goedendag. Radbraken wordt de standaard-verhoormethode. Het vormeloze katoenen politie-uniform wordt vervangen door een kekke metalen variant (met helm). Er zal enkel worden gepatrouilleerd te paard.

Nieuwe verdedigingslinie
Burgers moeten ter meerdere eer en glorie van het Vaderland verplicht meewerken aan de herbouw van stadsmuren en het graven van een Nationale Gracht rondom Nederland. De avondklok wordt in ere hersteld, evenals verloren gegane functies als Schout en Baljuw.

Laatste redmiddel
Mochten genoemde maatregelen de criminaliteit niet snel genoeg doen verminderen, dan schaft de regering per decreet de godsdienstvrijheid, het algemeen kiesrecht en moderniteiten als televisie, radio en internet af. Nederland treedt uit de EU en zal er zijn eigen jaartelling op nahouden. Op 31 december 2003 zal onder klaroengeschal te Den Haag het jaar 1 na Nawijn worden verwelkomd.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]