[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Neerlands Trots
Door Sanderijn Cels
Donderdag 14 november

RTL4 doet ook aan verkiezingen. Vanaf december worden in de show [Neerlands Trots] verschillende awards uitgereikt aan kandidaten die in 2002 zijn opgevallen. Het publiek mag de winnaars kiezen en Manuela Kemp presenteert het zaakje. Wat voor kandidaat kan men zoal zijn? Acteur, Man of Vrouw. En ook Dier, bijvoorbeeld [hulphond].

Politicus
Een andere interessante categorie is Politicus van het Jaar. Helaas kunt u niet meedoen, want er is al een voorselectie gemaakt. U denkt natuurlijk: 'Wat zou het ook; dit is toch een gelopen race. Pim Fortuyn wordt het zeker.' Maar nee hoor. Fortuyn mag helemaal niet meedingen naar de felbegeerde Rembrandt award!

RTL4 heeft na een telefoontje van Stemhok over het hoe en waarom van deze restrictie een verklaring op de website toegevoegd. 'Daar de prijs niet postuum wordt uitgereikt, is Pim Fortuyn niet in de lijst opgenomen'. Aha. Dat blijft dus gissen.

Showbizztrap
Waarschijnlijk heeft het met tv van doen. Moet de redactie ervoor zorgen dat er geen dode politici worden genomineerd? Dat zou namelijk lastig worden, want het is en blijft een show. Er moet wel leuke tv gemaakt worden en dan moet toch íemand de showbizztrap komen aflopen. En met al die mensen die Pims politieke erfenis claimen erop, stort dat ding geheid in elkaar.

Ideale schoonzonen
Welke Politici van het Jaar vindt RTL4 wel kunnen? De ideale schoonzonen van het parlement natuurlijk! Types als Boris Dittrich, Boris van der Ham, Jan Peter Balkenende, Paul Rosenmöller en Wouter Bos - zeer in trek bij de gemiddelde RTL4-kijkster, hoewel met een ander getrouwd na 21 december a.s.

En OEPS, waren ze helemaal vergeten een vrouw in het rijtje te zetten. Daarom is Jeltje van Nieuwenhoven er waarschijnlijk nog even aan toegevoegd.

De keuze van de redactie is duidelijk gemotiveerd. Bij Kok bijvoorbeeld (overigens de enige ideale opa in het gezelschap): 'Wim Kok heeft vanaf de jaren '70 tot aan de laatste verkiezingen invloed gehad op de Vaderlandse politiek. Zijn laatste ambtsjaar bleek een beproeving, maar ondanks alles behield hij zijn waardigheid.'

Alternatief
De redactie van Stemhok stelt graag een alternatief gezelschap aan u voor. Wie moet Politicus van het Jaar 2002 worden, Neerlands Trots, goed voor een Rembrandt Award en een vette showzoen van mejuffrouw Kemp? De volgende kandidatenduo's hebben het gebracht tot de voorselectie:


Ad & Pim
Behoeven geen toelichting.

 

 

 

Herman & Eduard
Zijn zo in en in verpolitiekt dat ze zelfs tijdens de begrafenis van Claus doorgingen met elkander smsjes te sturen.

 

 

Femke & Agnes
Troonopvolgers die het nu al beter doen dan de mannen die hen binnenkort weer in de weg zitten.

 

 

Cor & Winnie
Vanwege het vakkundig en professioneel opblazen van de LPF-ractie. De rest bracht het slechts tot chaos en ruzie; zij hakten tenminste knopen door. Pim had het zo gewild.

 

Mat & Fred
Politiek gehaaid als ze zijn, weten ze met hun hobby's in de media te komen. Zodoende hoeven ze niet over standpunten te praten. De een spot vliegtuigen; de ander scant politiezenders.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]