[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Paria's van de Arbeid
Door Jim van Dorp
Donderdag 14 november
Ooit was de Partij van de Arbeid een belangrijke factor in de vaderlandse politiek. Wie spreekt over de wederopbouw denkt meteen aan het regime van vadertje Drees; de term 'eerlijk delen' roept nog steeds associaties op met Joop en het poldermodel zal voor altijd verbonden blijven met de naam Wim Kok.

Paria
Op 15 mei kwam de PvdA met een ongekend verlies van 22 zetels in het Guinness Book of Records terecht. Sindsdien zijn de sociaal-democraten een zielig splintergroeperinkje geworden, de paria van het parlement, de verkiezing van Wouter Bos ten spijt.

CDA en VVD prakkiseren er niet over om ooit nog eens met die hypotheekrenteaftrekmoordenaars in zee te gaan. De LPF is nog altijd boos dat Melkert en Kok hun Pimmetje hebben vermoord. GroenLinks en SP zien de PvdA nog steeds als de verrader van de linkse kerk.

Treinongeluk
Geen wonder dat veel mensen er niet meer eerlijk voor uit durven komen dat ze op de PvdA stemmen, laat staan dat ze er lid van zijn. Anno 2002 is lid zijn van de PvdA net zoiets als kijken naar een treinongeluk: not done.

Het is dan ook verbazingwekkend dat de PvdA er toch in is geslaagd om zoveel nieuwelingen te vinden die zomaar op de lijst durven gaan staan!

Afgewezen door Afgewezenen
Nóg opmerkelijker is dat er mensen blijken te bestaan die zelfs boos zijn dat ze niet hoger op de lijst staan. Zoals Saskia Noorman-den Uyl (dochter van) die zich met plaats 35 (onverkiesbaar volgens Maurice de Hond) behoorlijk gepasseerd voelt.

Peter Rehwinkel had er op gerekend dat hij als vertegenwoordiger van homoseksueel Nederland toch minstens bij de top vijf zou komen, maar toen hij te horen kreeg dat hij ergens tussen de 30 en 35 zou blijven steken, heeft hij maar meteen ontslag genomen.

Afgewezen door de Partij van de Afgewezenen, wat is een mensenleven af en toe toch dramatisch…

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]