[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Chartercriminelen vliegen er uit
Door Marjolijn van Goethem
Donderdag 14 november
Het campagnethema voor de komende maanden staat vast: veiligheid. Nu zelfs de meest softe partijen pleiten voor hardere handen en likken op stuk, komt niemand daar meer onderuit. Voor de nieuwkomers in de politiek is het zaak met creatieve oplossingen te komen. Met meehuilen met de zittende wolven haal je immers geen zetels.

Verbanning!
Het nieuwste van het nieuwste komt van de eigenlijk-toch-niet-zo-echte imam Abdoellah Haselhoef. In de strijd tegen de criminaliteit is zijn wapen: verbanning! En dan niet van die lullige halve maatregelen en niet alleen maar de Marokkanen. Haselhoef verbant óók Nederlandse criminelen.

In het tv-programma 'Storing' legde hij alvast de methode zo'n beetje uit. De crimineel in kwestie kiest zelf het land uit waar naar toe hij of zij wenst te worden verbannen. De Nederlandse staat koopt vervolgens een ticket naar het land van keuze. De boef wordt op het vliegtuig gezet met de mededeling dat hij of zij vier of vijf maanden niet welkom is in ons land en mag het vervolgens zelf uitzoeken.

Graftak
Misschien is het wel een geniaal idee. Ik kan me zo voorstellen dat je op vakantie toch je eigen boeven mist. Het traumatische van overvallen worden in het buitenland is niet zo zeer dat je je fototoestel kwijt bent - vakantiefoto's lijken allemaal sprekend op elkaar dus je kunt net zo goed die van de buren bekijken - maar dat je je overvaller niet verstaat.

Wat is nou fijner dan op de Ramblas in Barcelona onder bedreiging van een echt Hema-mes te horen te krijgen: "Geef je tas, ouwe graftak!" Dan voel je je toch meteen veel meer thuis?

Kerende post
Met eventuele boze collega-staten valt ook vast wel wat te regelen. Een uitwisselingsprogramma bijvoorbeeld. Dat we Spaanse raddraaiers een tijdje laten werken op het centraal station, wellicht onder leiding van een ervaren Nederlandse boef - je moet ze natuurlijk wel eerst wegwijs maken.

Met Bulgarije is ook goed zaken te doen. In plaats van die telkens terugkerende Bulgaren, sturen we gewoon ónze criminelen naar Sofia.

We moeten alleen wel oppassen dat we voor die ene gekke dief die graag naar de Ardennen wil, niet meteen Dutroux per kerende post krijgen toegestuurd. Het moet wel leuk blijven.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]