[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Bakkie troost
Door Thomans Klompmaker
Vrijdag 15 november
Een zekerheid verdwijnt na 13 jaar uit de politiek.Wat geen statuut of verkiezingsuitslag voor elkaar kon krijgen is opeens gebeurd. Paul Rosenmöller verlaat de politiek!

Vrijdagmiddag 15 november: Rosenmöller geeft in Nieuwspoort zijn laatste show weg: "Om met de deur in huis te vallen, ik heb besloten een eind te zetten aan mijn leiderschap van Groen Links." Hij zal na 22 januari niet terugkeren in het parlement.

Anders
Het afgelopen half jaar is zwaar geweest voor zijn gezin, en bovendien vindt hij dat het tijd is voor vernieuwing. Een maand geleden dacht hij daar anders over. Hij zei toen nog ja tegen nog vier jaar partijleiderschap. "Dat was niet het goede besluit."

Afscheid dus, maar nog even niet. Eerst nog honderd vragen beantwoorden. Was het niet beter geweest om na twee periodes al te stoppen? Bent U erg bedreigd? Bent U beschikbaar voor het kabinet? Bent U ons (de journalisten) zat?

Femke
Hij antwoordt op alle vragen, ook die voor zijn opvolger. Wat gaat Femke Halsema anders doen? Zijzelf speelt het spel mee en zegt toe deze vraag volgende week te beantwoorden.

Dan toch Femke Halsema. Zij is, mits ze volgende week door haar congres gekozen wordt, de enige vrouwelijke lijsttrekker. "Bij hoge uitzondering had Groen Links een man als lijsttrekker, en Paul heeft dat goed gedaan," aldus Halsema. Ze beseft dat ze als enige leidende vrouw een rolmodel is.

Ondeugend
Haar stijl? Ondeugend en fatsoenlijk! Een geschokte mannelijke journalist roept dat het tegengestelde begrippen zijn. Halsema legt uit dat ze een grote lust heeft tot debat, en dat ze met het ondeugende doelt op scherpte en sprankelen. Fatsoen stelt ze tegenover grofheid en verruwing. Dat is niet haar stijl.

En het bakje koffie met Marijnissen? Hij boft, ook deze verplichting neemt Halsema van Rosenmöller over!

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]