[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Zonder coca•nelijn geen coca•nelijn!
Door Thomas Klompmaker
Woensdag 6 november

Moet die gast poepen of zo?Zaterdag 2 november; Gerrit Zalm wil inhoud. Wekenlang is zijn integriteit openlijk in twijfel getrokken en is hij afgeschilderd als een bedrieger. En dat wil Zalm niet.

Hij wil weer kunnen lachen, wil dat de discussie over de inhoud gaat en niet over zijn karakter. Zijn aanvaardingsspeech voor het lijsttrekkerschap van de VVD is zijn kans.

Goed voor ons
"Liberalisme is optimisme. Wij geloven dat mensen veel kunnen. Als je mensen vrijheid geeft dan kun je ze ook aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. We geloven niet in een betuttelende overheid die wel weet wat goed voor ons is en regel op regel stapelt om vervolgens daarin verstrikt te raken bij de uitvoering."

"We geloven ook niet in groepsdwang of in organisaties die alles beter weten dan individuen. We willen keuzevrijheid voor zelfstandige mensen." Aldus Zalm. Mooi gesproken! Vrijheid als hoogste goed!"

Lamleggen
Maar hoe vertaalt Zalm dat dan naar de alledaagse problemen? Hij geeft een voorbeeld: "We zullen bij het onderwerp veiligheid ook soms tot onorthodoxe creatieve oplossingen moeten komen. Daarin past ook ons voorstel om de cocaïnelijn Curaçao-Schiphol lam te leggen."

"In plaats van het justitieel apparaat in Nederland over te belasten door de stroom cocaïnesmokkelaars, dient dit aan de bron te worden aangepakt. Een effectieve controle bij het instappen op Curaçao door Nederlandse douane en Marechaussee en als ultieme sanctie het intrekken van landingsrechten op lijnen waar regelmatig drugssmokkel wordt geconstateerd."

Briljant
Hè? Geen groepsdwang en dan alle vluchten tussen Curaçao schrappen? Niet geloven in een betuttelende overheid, maar wel de douane op Curaçao overnemen? Dit is helemaal geen liberalisme, dit is simplisme! En het is briljant. Lang leve de onorthodoxe creatieve oplossing! Zalm zoekt de bron die hij aan kan pakken. De oorzaak van cocaïnesmokkel? Het vliegtuig!

Verbreek elke verbinding tussen Curaçao en Nederland, laat de smokkelaars maar zwemmen. Op deze manier kan Zalm nog wel even doorgaan. Te veel WAO-ers? Stop ze met z'n tienen in één cel! Zinloos geweld? Stalen neuzen in alle schoenen! Financieringstekort? Schaf de OZB af! Drukte op het spoor? Laat minder treinen rijden! Files? Laat de voorste harder rijden! Stem VVD. Voorkom Verboden Drugstransport.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]