[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Herman ho maar
Door Marcel Boontje
donderdag 7 november 2002

Herman Heinsbroek ziet er vanaf. Hij doet niet meer mee met zijn LNP. Hij kan "niet genoeg kwalitatief goede kandidaten voor zijn lijst vinden." zegt ie. Wij vielen bijna uit ons stemhok van verbazing!

Kwik en Kwek
Reken even mee. In de peilingen haalt Herman hooguit 5 zetels. Daar kom je niet mee in het kabinet, hoewel Thom de Graaf daar ongetwijfeld anders over zal denken. Dus over ministerskandidaten hoeft Herman zich helemaal geen zorgen te maken.

Zelfs stier Herman was niet te manipulerenHet gaat dus om vijf mensen in totaal! Een zetel is voor Herman en een voor zijn maatje Harry W. Twee zetels gevuld, drie te gaan. Een makkie. Je zou toch denken dat Kwik en Kwek binnen een maand wel drie Kwaks kunnen vinden. Als het in de Donald Duck kan … Maar nee. Herman "schakelde zijn kennissenkring en een aantal headhunters in" op zoek naar geschikt kamer-materiaal. En vond helemaal niemand!

Wie wil hem nu nog kennen in het dorp? Jan de Bouvier in ieder geval niet. Hij leende Herman nog wel twee autodeuren, weet ook niets van politiek en heeft net zo'n klaphek als Herman achter in zijn tuin, dus Herman heeft wat uit te leggen.

Losers
Het is voor Herman persoonlijk best een treurige constatering. Herman kent blijkbaar alleen maar losers, die ongeschikt zijn voor een kamerzetel. Ik wil niet veel zeggen, maar alleen in mijn familie lopen al twee tantes en een oom rond die meer politiek gevoel hebben dan de hele LPF-fractie bij elkaar. En die mochten ook allemaal de kamer in!

Eerst wilde Herman nog 15 "goede" mensen vinden, maar toen dat niet lukte waren 7 lui die door de beugel konden al genoeg. Ook benieuwd naar zijn definitie van goed? Die zit verpakt in Hermans uitleg over waarom hij niks ziet in die gehunte hoofden:"Er zaten veel gelukszoekers en te zware mensen bij." Aha! Hij was dus op zoek naar depressieve anorexiepatiënten.

Echtgenotes
Maar dan snap ik het wel. Die vind je ook niet via een headhunter. Gewoon op de verkeerde plek gezocht dus! Ik zou als ik Herman was de echtgenotes van mijn kennissen eens polsen. Daar moeten toch uitstekende kamerleden tussen zitten.

Conclusie? Herman heeft het zichzelf veel te moeilijk gemaakt. Waar hebben we het nou over? Zo'n fractie past toch gewoon in één Bentley! Okay, er moet een vijfde deur bij, maar verder? Goed, ik zou ook geen te zware mensen in mijn wagen willen hebben. Slecht voor de vering en het zit zo krap. Maar onvindbaar? Herman toch!

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]