[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Re: Venlo
door redactie stemhok
vrijdag 1 november 2002

Venlo (of all places). Een Marokkaanse jongen slaat iemand dood op een parkeerplaats bij een supermarkt. Zijn ouders blijken geen Nederlands te spreken - een geïsoleerd gezin dus. Twintig man staan eromheen. Niemand doet iets.

En U?
Was u wel geneigd tot ingrijpen? Dan stemt u vast VVD. Voelde u uw haat jegens buitenlanders weer de kop op steken? LPF-er zeker? Stemhok zet de mogelijke reacties van partijbonzen en -leden op een rij. Ofwel: de politiek van een zinloze moord.

CDA
De CDA-er: minister Donner zou de politie ook niet gebeld hebben. Hij heeft pas zes weken een mobieltje en weet niet zeker of het rode of het groene knopje voor alarmberichten is. En als je aan het knopje trekt, gebeurt er trouwens ook niks dus eh ...

VVD
De VVD-er: ik deel (bij wijze van spreke) een rotschop uit. Maar eerst weeg ik af wat de risico's zijn en welke reactie in deze situatie gepast is. Daarvoor heb ik uiteraard altijd het wetboek van strafrecht en die handige Postbus 51 folder op zak.

GroenLinks
De GroenLinkser: die jongen ging erna gewoon rustig winkelen, net als alle andere Nederlanders. Kocht bitterballen en chocomel. Dat is toch een goed teken van integratie?

ChristenUnie
De Christenunionist: wij bidden voor het slachtoffer, de dader, de toejuicher, de omstanders, de parkeerdienst, de supermarktfiliaalhouder, de schappenvullers, de familie Van Dobben, de melkveehouderij, iedereen in Venlo en op de hele wereld.

LN
De LN-er: Mijn lijstrekker was deze man allang op het spoor. Maar verder kan ik er niks over vertellen. Dat is geheim.

Haselhoeff-aanhanger
De Haselhoeff-aanhanger: Kijk, er zijn Marokkanen die anders communiceren dan Nederlanders. Allah heeft het zo gewild en hij was een instrument van God zeggen ze, en daarmee bedoelen ze gewoon dat zij ook eigen verantwoordelijkheid dragen. Dus. Snap je?

PvdA
De PvdA-er: De hypotheek die door deze actie op de samenleving wordt gelegd, willen we aftoppen boven de 400 000 Marokkanen.

D66
De D66-er: Ik denk dat het verstandig is dat mijn partij een referendum uitschrijft over of het standbeeld op het kerkplein moet komen te staan of bij de supermarkt zelf.

SP
De SP-er: Effe dimmen! Of je krijgt een tomaat naar je hoofd.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]