[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Wat ik vragen wil …
De PvdA in Krasnapolski op 21 oktober 2002
door Marcel Boontje
vrijdag 1 november 2002

"Wat ik vragen wil: de globalisering en de technische veranderingen van de laatste jaren hebben een zware impact, en de veiligheid, ook in Irak enzo, is zorgwekkend, omdat als het land, dat constateer ik dan als buitenstaander, het afgelopen jaar feitelijk niet geregeerd is, want dat de PvdA zoveel verloren heeft, wat ik de partijbaronnen ook wel aanreken hoor, omdat ook als je ziet met die BSE-kippen, dat dan zo'n minister zegt van 'we maken ze gewoon alle 200.000 af' en dan denk ik van 'nou ja zeg'!"

Typisch
Welkom bij de PvdA. Het is 21 oktober rond half tien en we vallen er middenin. Een partijlid uit de buurt van Abcoude legt kernachtig formulerend haar vraag voor aan Jeltje, Wouter en Klaas, de drie kandidaat-lijsttrekkers. Een typische PvdA-vraag op een typische PvdA-avond.

Geensgezind
De partijleiders in spé hebben net tijdens hun openingspraatje alle drie precies dezelfde inhoud voorzien van hun eigen presentatie. De een leunt op het tafeltje, de ander shufflet er op los. Ze gaan elkaar ook niet in het openbaar afvallen, laten ze weten. Daar zijn we dan lekker mee. De zaal zit vol. En van discussie komt niet veel. Van oneliners wel:

Spreek m'n moerstaal
Jeltje vindt dat immigranten verplicht Nederlands moeten leren en wel hierom:"Je moet de taal spreken [als immigrant], want dan kan je ze tenminste uitschelden." Good thinking van Jeltje. Bijna even goed als de reactie van een allochtoon partijlid uit de zaal:"We moeten het met z'n allen doen: zwart, blank, wit en grijs."

Crimineel
Klaas de Vries wil wel iets kwijt over criminaliteit:" Twee woorden: voorkomen en genezen." Als dat het probleem niet uit de wereld helpt, dan gaat het dit millennium ook niet meer lukken.

De Jordaan
Tante Stien, partijtijgerin uit de Jordaan, denkt waarschijnlijk alleen aan genezen als ze uitlegt wat ze zal zeggen als ze 's avonds in het donker door een junk overvallen gaat worden:"Heb je geld? Jonge, ik heb AOW, je kan een brood van me krijgen, maar geen geld, want je kan niet met centen omgaan."

Hiphop
Wouter kapittelt Klaas nog even over de Marokkaanse medemens met:"Ik ga een cd-tje voor je kopen Klaas, van Rhaimster, het heet KutMarokkanen. Ik weet niet of je van rap houdt..." Klaas kaatst terug met:"Ik heb hem al…" Lachen met Klaas. Zeggen ze. En dat ze elkaar maar even ontzien.

En zo vliegt zo'n avond voorbij. Het gaat nog even duren voor de PvdA helemaal vernieuwd is, vrees ik. En die mevrouw uit Abcoude wacht ook nog steeds op antwoord.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]