[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Stemmen met gevoel voor timing
Door redactie Stemhok
Woensdag 22 januari 2003

De redactie van Stemhok heeft tijdens deze Tweede Kamerverkiezingen de volgende unieke wijzen van stemmen gesignaleerd.

Stemmen met een boodschap
In Nederland (lees: Amsterdam) wordt nog met potlood gestemd. Dit is uw uitgelezen kans om de volksvertegenwoordiging een hartig woordje toe te spreken! U noteert in de kantlijn: "Geachte dames en heren, wij hebben u in mei een duidelijk mandaat gegeven. Het geeft geen pas na 87 dagen te zeggen "sorry, met dit mandaat kunnen wij niks, doet u het als kiezer nog maar eens over". U zoekt het maar fijn uit met elkaar in Den Haag, en wij spreken elkaar weer over vier jaar."

Stemmen met stijl
U weet, u mag overal mee stemmen, als het maar rood is. Lippenstift en nagellak gelden ook, evengoed als het stempotlood. Over vier jaar is het biljet echt vervangen door een computer - grijp uw kans.

Stemmen met gevoel voor timing
Een noviteit in Nederland! Vanwege vroegtijdige peiling van Maurice de Hond, kunt u rustig uw kans afwachten. Ideaal voor de kiezer die twijfelt tussen de grote jongen en die sympathieke, maar machteloze splinter met een paar zetels. Want hoort u van De Hond dat het een beklonken zaak is tussen de grote partijen, dan kunt u alsnog uw favoriete kleintje kiezen. De Graaf omdat hij zo op Flappie lijkt, de Nieuwe Communisten want die moeten er ook zijn, Halsema vanwege haar puntlaarzen gisterenavond - we noemen maar wat.

Stemmen zonder ruggengraat
"Vanmiddag pakken sommige buien nogal fors uit met flink wat regen en een vlagerige wind. Buiten de buien om waait het matig (kracht 3 en 4) en aan zee soms krachtig, uit het zuiden of het zuidwesten. Temperatuur rond de zeven graden." Er zijn er die dan zeggen: "Ach, toch maar niet."

Eens-maar-nooit -weer-rechts-stemmen
Voor alle linkse kiezers: denk nog eens goed na voordat u zomaar weer voor de roden gaat. Deze verkiezingen zijn voor u een once-in-a-lifetime-event. Want zeg nou zelf: wanneer krijgt u nou de kans om op de VVD te stemmen? Dankzij Hirsi Ali kunt u met goed fatsoen verkopen dat u voor de liberalen kiest. Voor deze ene keer dan.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]