[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Laatste nominaties Stemhok Awards bekend
Door redactie Stemhok
Dinsdag 21 januari 2003

Alle nominaties voor de felbegeerde Stemhok Awards zijn bekend! Hieronder volgen de nominaties in de twee laatste categorieën: Mafste politieke uitspraak en Meest onbezonnen campagneactie. Lees [hier] meer over de eerste reeks nominaties, [hier] over de tweede; onderaan dit artikel vindt u meer tekst en uitleg.

Meeste nominaties
Nog voordat de nominaties zijn uitgereikt, kan LPF-minister Nawijn zich rijk rekenen met maar liefst zes Stemmy-nominaties. Hij is genomineerd in vier verschillende categorieën, waaronder Minst charismatische politicus en Meest ruggengraatloze politicus. In die laatste categorie is hij zelfs al zeker van de overwinning, hoe wel nog niet bekend voor welke daad hij de Stemmy™ zal ontvangen.

Naast Nawijn valt ook CDA-lijsttrekker Balkenende op. Hij is genomineerd voor zowel Stemhoks Who's Not Award™ als voor Stemhoks Who's Hot Award, hoewel die categorieën elkaar lijken uit te sluiten. Op 22 januari zal bekend worden of hij in één van deze categorieën heeft gewonnen, of zélfs in allebei.

De laatste twee nominaties...

Stemhoks Gouden Quote Award™ voor mafste politieke uitspraak
· 'Er zijn afdelingen van de Ikea waar een bommetje niet zou misstaan!' PvdA-lijsttrekker Wouter Bos kan sommige vormen van terrorisme best begrijpen (Dit was het nieuws, 7 december 2002).
· 'Maria met 'n kind aan de borst is volslagen natuurlijk. Maria met een dood konijn absoluut niet. En ik ben Maria-vereerder!' CDA-kamerlid Annie Schreijer-Pierik wil censuur voor de nieuwe campagne van de Dierenbescherming (de Volkskrant, 12 december 2002).
· 'Ik hou er niet van om met een natte pruillip op een berenvel te gaan liggen.' Haitske van de Linde wil veel doen om meer zetels te krijgen. Maar niet poseren in Playboy (De week van Willibrord, 15 december 2002).

Stemhoks Weg-van-het-Binnenhof Award™ voor meest onbezonnen campagneactie
· Mat Herben: toont op 1 januari ongegeneerd zijn blote pens in een poging lef te tonen.
· Jan Peter Balkenende: neemt plaats in het programma 'Voor je kiezen' van de Interkerkelijke Omroep Nederland, alwaar hij wordt vergeleken met een stukje zeep. Net zo glad en glibberig.
· Gerrit Zalm: roept zichzelf uit tot premierkandidaat.

[Laat ons weten of u het eens bent met de nominaties voor de Stemhok Awards™! Wie zou u nomineren en waarvoor? Geef de redactie uw briljante suggestie vandaag nog door!]

Uitreiking
De Stemmy's™ zullen morgrenavond (22 januari, niet 21 zoals eerder vermeld is) worden uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst van Stemhok. Deze zal kleinschalig van opzet zijn, vergelijkbaar met de uitreiking van de eerste Raspberry's die in een Californische woonkamer plaatsvond. (Raspberry Awards worden elk jaar één dag voor de Oscaruitreiking toegekend voor de slechtste prestaties op filmgebied.)

Alle genomineerden voor een Stemmyś zullen schriftelijk worden uitgenodigd voor de feestelijke uitreiking. Zij die hun Award niet komen ophalen, zullen per post een bouwtekening krijgen toegestuurd, zodat zij hun Award zelf in elkaar kunnen knutselen. De materiaalkosten per Stemmyś bedragen „1,84.

 

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]