[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Wachten op De Naam
Door Sanderijn Cels
Zondag 19 januari 2003

Het wachten is op De Naam. Voor het café stellen de journalisten zich bij de deur op alwaar Bos Hem gaat noemen; Felix Rottenberg sluipt er als een overspannen raaf omheen. Een enkele tv-journalist doodt de tijd met het maken van een druilshotje: van de bushalte mét twee wachtende GVB-mannen. Goed gekozen! Zouden de conducteurs dankzij De Naam hun baan straks misschien niet kwijtraken? Het zijn toch vaak Melketiers bij het gemeentelijk vervoerbedrijf, weet de cameraman vast.

Geraden
Het barst binnen van de pers. Stemhok positioneert zich strategisch. Links aan de barhoek naast die ene authentieke stamgast die onverstoord zijn kopstootje drinkt. Die weet namelijk dat Bos vlakbij naar beneden komt zetten en hij wil hem wel eens bekijken.

"Ik ben een oud marinier en ik ga dus niet op Marijnissen stemmen. Die wil de marine inkrimpen. Nou nou nou." En de PvdA dan? "Het was altijd "Kom maar binnen met je knecht", ook onder de PvdA." Al die profiteurs uit het buitenland, dat vindt 'ie maar niks. Dus hij weet 't zonet nog niet.

Achter de bar "hadden ze het wel geraden, hoor", gisteren toen de PvdA belde. Maar niet De Naam: tijdens de bekendmaking klimt de cafédame op de bar, hangend aan een pilaar om de zaak te volgen. Ze belt constant naar huis, "naar mijn vent, want we zijn toch met de zaak mooi live op tv zo". Maar die ligt te slapen tot na tweeën. Sommige dingen veranderen ook nooit, Naam of geen Naam.

Madame Janet
Het statement van de dag komt echter niet van Bos, maar van John Leerdam, Kamer-kandidaat voor de PvdA. "Het gaat straks om Madame Janet, dat zijn Surinaamse pepers die ook op de Antillen worden gebruikt. Het werk in de Kamer kan je creatief aanpakken - dat kan onder leiding van Wouter Bos. Als ik nou die pepers toevoeg, dan komt het helemaal goed: dan ga je zo je dossier aanpakken dat je het verdedigt alsof het de láááátste keer is dat je dat kan doen. En dan mét een erotische uitstraling." Van dat laatste punt, daar kan ook De Naam nog wat van leren.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]