[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Winny, waarom toch?
Door Thomas Klompmaker
Donderdag 16 januari 2003

De Haagse Herengracht was vroeger het middelpunt van de lokale onderwereld. Hoerenkasten, seksshops, dealers en foute discotheken zorgden voor wekelijkse steekpartijen en regelmatig rondvliegende kogels.

Nu is dat anders. Na jaren van gedwongen sluitingen, onteigeningen en renovatie is het de gemeente Den Haag gelukt om de rust te laten weerkeren. Er is een nieuw Argentijns restaurant Maxima, de overgebleven seksshops Hans en Hot Lips hebben schone cabines en de stoeptegels en straatstenen zijn net nieuw. De verloedering is hier resoluut een halt toegeroepen!

Signeersessie
En dan komt Winny de Jong… Zij zoekt juist deze gracht uit voor een signeersessie. Dat klinkt heel onschuldig, precies haar plek, zo'n conservatieve dame en zo'n mooi opgeknapte gracht. Maar nu de ware toedracht! Wat komt zij dan signeren? Haar nieuwe boek 'Waarom Pim mij liever nam dan Mat'? Haar memoires 'Alleen een groep, de Jong'?

Nee, het weekblad Panorama, met heel groot op de cover 'Winny geeft zich bloot!' Hoe onsmakelijk! In welke zaak dan? In de beroemde Haagse stripwinkel Walk-In, inderdaad leuk voor de Lucky Luke lezer, maar ook met de grootste collectie pornovideo's van de stad.

Het is weer even net als vroeger. Winny doet oude tijden herleven. Tientallen vieze mannen drommen samen rond de blootgegeven politica en de videobanden, de politie komt, maar staat, net als vroeger, machteloos, de cabines worden weer smerig, de stoeptegels raken los. En restaurant Maxima?

Joellie journalisten
Winny, waarom toch? "Umdat joellie journalisten anders geen aandacht voor mij hebben! Er worden maar vier of zes lijsttrekkers uitgenodigd voor de grote debatten. Ik moet het doen met debatjes tussen splinterparteien die compleet gesjift sein!" Uw Stemhokreporter ter plaatse ziet er uit als een vieze man en niet als een journalist, en mag dus zijn Panorama laten signeren.

"Kunt u er iets verstandigs voor mij bijschrijven, een wijze tip?", vraagt Stemhok.
"Aaah, ja, lees dat maar hardop voor die meneer van de radio," antwoordt Winny.
"Rijk met alleen maar de verpakking!"
" 'Aaah, jij kan natürlich mein handsjrift nicht lesen, kom maar weer."
"Kijk niet alleen naar de verpakking, Winny."

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]