[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Stemmy Awards 2003 uitreiking
Door redactie Stemhok
Donderdag 16 januari 2003

Wie is Neêrlands minst charismatische politicus? En wat was de meest onbezonnen campagne-actie? Op 21 januari zullen we het weten. Op die dag reikt Stemhok ter gelegenheid van de Kamerverkiezingen voor het eerst de Stemhok Awards™ uit. In negen categorieën strijden politici met elkaar om deze fel begeerde prijzen. De eerste drie nominaties zijn:

Stemhoks De Slegte Award voor meest overbodige politieke boek
· De strijd om de macht van oud-PvdA-campagneleider Jacques Monasch die - heus waar - beweerde dat hij niks kon veranderen aan de totaal mislukte PvdA-campagne met Ad Melkert.
· De visie van Nawijn door Hilbrand Nawijn en Bart Bakker (bekend van Bart Bakker Communications). Was al achterhaald op het moment van verschijnen.
· Blinde ambitie van Eduard Bomhoff. Blinde wraakexercitie tegen collega-ministers, waarmee één doel werd bereikt: de auteur zal nooit meer een rol spelen in de politiek.

Stemhoks Pincet Award™ voor meest kansloze splinterpartij
· Conservatieven.nl: verbond van manische Winny en kaalgeschoren buikspreker uit Rotterdamse gemeenteraad.
· D66: commentaar overbodig.
· Lijst 16: partij van hete-kooltjesspecialist annex snackbarmagnaat uit Arnhem.
· Leefbaar Nederland: beweging van maagdelijke, 22-jarige oud-campingmedewerkster die per abuis tot lijsttrekker werd uitgeroepen.

Stemhoks Professor Van der Ploeg Award™ voor het meest enthousiaste vertrek uit de politiek
· PvdA-Kamerlid Peter Rehwinkel: zou op de kandidatenlijst tussen de onverkiesbare plekken 30 en 35 worden weggemoffeld. Vond dat een schande, durfde met droge ogen te beweren dat hij werd gediscrimineerd vanwege zijn homoseksualiteit en stapte op. In de peilingen heeft de PvdA inmiddels meer dan 35 zetels.
· Hilbrand Nawijn: had grootse visie op de samenleving, was benoemd tot lijsttrekker, kreeg koudwatervrees, wilde vervolgens naar plek 2, maar belandde uiteindelijk op plek 32.
· Fred Teeven: overspeelde bewust zijn hand, wilde niet op één lijst staan met 'die clown' Ratelband, maar hoopt heimelijk minister van Justitie te worden in het kabinet-Van de Linde-I.

[Laat ons weten of u het eens bent met de nominaties voor de Stemhok Awards™! Wie zou u nomineren en waarvoor? Geef de redactie uw briljante suggestie door.]

Uitreiking
De Stemmy's™ zullen op 21 januari worden uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst van Stemhok. Deze zal kleinschalig van opzet zijn, vergelijkbaar met de uitreiking van de eerste Raspberry's die in een Californische woonkamer plaatsvond. (Raspberry Awards worden elk jaar één dag voor de Oscaruitreiking toegekend voor de slechtste prestaties op filmgebied.)

Alle genomineerden voor een Stemmyś zullen schriftelijk worden uitgenodigd voor de feestelijke uitreiking. Zij die hun Award niet komen ophalen, zullen per post een bouwtekening krijgen toegestuurd, zodat zij hun Award zelf in elkaar kunnen knutselen. De materiaalkosten per Stemmyś bedragen „1,84.

De overige nominaties zullen de komende dagen op deze website bekend worden gemaakt.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]