[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Spot je splinter (deel 2)
Door Niels van Zeben
Zondag 12 januari 2003

Wie in het verkiezingsgeweld zijn favoriete partij nog niet heeft kunnen ontwaren, moet zich eens richten op de vele splinterpartijen die het licht hebben gezien.

Waar sommige grote partijen zich niet meer storen aan idealistische details, zien tal van nieuwe politieke initiatieven daarin juist hun bestaansrecht. Over dierenbelangen, de emancipatie van de nerts en bontloze burgers…

Leefbaar voor dieren
Zulke zaken vertrouw je natuurlijk toe aan de Partij voor de Dieren (PvdD). Zo'n naam laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Met een stem voor het welzijn van dieren bekijk je de zaken eens vanuit een andere invalshoek. Lijsttrekker Marianne Thieme: "Er leven één miljard dieren in Nederland, die worden niet gehoord in het parlement. Dieren moeten serieus worden genomen in de politiek." Een soort Leefbaar Nederland dus, maar dan voor dieren.

Nertsen aan de macht!
Met de PvdD aan de macht zal als eerste het nertsenfokverbod worden heringevoerd. Thieme ziet zich in dit voornemen gesterkt door het feit dat 86% van de Nederlanders het fokken van nertsen afwijst. Dat wordt dus een klinkende overwinning op 22 januari, zou je zeggen.

Inderdaad koestert de partij hooggespannen verwachtingen: "Zevenhonderdduizend mensen eten geen vlees vanwege het dierenwelzijn. Dat zijn toch veertien zetels bij elkaar! Maar met de helft zijn we ook tevreden, hoor." Waarom de dierpartij als potentiële coalitiepartner over het hoofd wordt gezien, is dan ook een raadsel.

Straatkatten, géén schoothondjes
Vooralsnog bewerkstelligt Thieme haar idealen op kleine schaal. Zo heeft ze twee straatkatten onderdak verleend, Jopie en Bram. Die kunnen nog iets van de keffertjes van wijlen Pim leren. Die hebben tenslotte een hele villa voor zich alleen.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]