[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Pino: de ideale PvdA-premier
Door redactie Stemhok
Donderdag 16 januari 2003

PvdA-stemmenmagneet Wouter Bos zit met zijn handen in het haar: als zijn partij op 22 januari de grootste is, mag hij hoogstpersoonlijk de nieuwe premier uitkiezen. Wie dat moet worden? Bos heeft geen enkel idee.

Maar niet getreurd: de redactie van Stemhok.nl voorziet hem graag kosteloos van advies. Met trots presenteren we de vijf beste premierkandidaten.

Máxima
Lieveling van het volk. Vrouw. Allochtoon. Goed ingeburgerd. Jong. Ideale premier in een kabinet van PvdA, GroenLinks en SP, als overgang van de monarchie naar de Republiek der Vereenigde Nederlanden.

Johan Cruyff
Visionair orakel. Nationale held. Met hem komt de verbeelding aan de macht. Wachtlijsten? "Nou, kijk. Ieder nadeel heb z'n voordeel. Als er doden vallen door de wachtlijsten, dan worden ze toch korter?"

Barney
De nieuwe Erika Terpstra. Nationale sportheld. Jong. Altijd zichzelf gebleven. Kan goed rekenen. Past in de bestuurlijke traditie. Moet dan wel zijn naam veranderen in Raymond van Oldenbarneveld.

Thom de Graaf
Sympathiek. Warme persoonlijkheid. De redelijkheid zelve. Ideale premier voor een zakenkabinet. Is na 22 januari werkloos.

Pino
Blauwe vogel uit Sesamstraat met vrouwelijke trekjes. Zeer verfrissend. Spreekt begrijpelijke Jip-en-Janneke taal. Ideaal om Nederland weer op de wereldkaart te zetten als gidsland.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]