[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Lijsttrekkers mijden vandaag Mediapark
Door Michiel Hulshof
Maandag 13 januari 2003

Je hebt als politicus behoorlijk wat lef nodig om vandaag - negen dagen vóór de verkiezingen - af te reizen naar het Mediapark. Negen dagen voor de vorige verkiezingen werd Pim Fortuyn vermoord door een geflipte dierenactivist op de parkeerplaats het studiocomplex in Hilversum.

De lijsttrekkers blijven vandaag dan ook massaal weg van televisie en radio. Rond het tijdstip van de moord zal alleen Thom de Graaf (D66) op tv te bewonderen zijn. Hij mag zijn frustraties spuien bij 2Vandaag. Veilige keuze, want zij hebben de studio verplaats naar het doodsaaie Gouda.

Jan Marijnissen durft zijn hoofd daar pas morgen te laten zien. Wat hij vandaag doet, blijft vooralsnog een raadsel. Verblijfplaats onbekend. Ook de VVD houdt angstvallig geheim waar hun lijsttrekker Gerrit Zalm vandaag zal uithangen. Gevreesd moet worden dat ook hij niet op televisie verschijnt.

Wouter Bos (PvdA) blijft de hele dag in Enschede en durft pas laat op de avond aan te schuiven bij Tros Studio 2 rond de klok van elf. Potentiële moordenaars liggen dan al lang en breed onder de wol, is de redenering. CDA-lijsttrekker Balkenende geeft vandaag interviews aan Spits en het ANP. Ook hij wordt pas laat op de avond onder zware beveiliging naar het hol van de leeuw geleid: Barend en Van Dorp, 22.30 uur.

Wie wel een radio-interview durft te geven rond het tijdstip van de moord is de nummer twee van de SP, Agnes Kant. Maar dan toch niet met Ruud de Wild op 538. Kant is te beluisteren op de Liemerse omroep. De wat? De Liemerse omroep, 18.00 uur.

'When the going gets tough, the tough get going.' Ayaan Hirsi Ali (VVD) en Nebahat Albayrak (PvdA), beiden ooit met de dood bedreigd, zullen vanavond plaats nemen in de studio van Nederland Kiest. Als dat maar goed gaat!

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]