[STEMHOK] vers geperst en fruitig [NIEUWS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


KLOONPIM: gat in politieke markt ontdekt
Door Sanderijn Cels
Maandag 13 januari 2003

Het gat in de politieke markt is ontdekt. [KLOONPIM], het kleine broertje van [CLONAID™] heeft het levenslicht gezien. Na de recente lijsttrekkersdebatten en de geboorte van de eerste kloonbaby in Nederland, was het wachten op een radicaal alternatief: het klonen van Pim Fortuyn(s).

Onder het motto 'Ieder z'n eigen Pim. Dát is pas democratie' wil de organisatie een grootschalig kloonexperiment in Nederland opzetten. Want "Mat Herben en andere nazaten kunnen de verantwoordelijkheid niet aan, al praten ze nog zo hard door andere lijsttrekkers heen".

Volgens [KloonPim] gaat het nu al fout: "Alle aardse tekenen wijzen hierop: het feit dat de PvdA gewoon weer in de regering gaat komen, spreekt voor zich. Het feit dat de #[!*[({-banen (wij willen die naam niet in de mond nemen) dan blijven bestaan: mensen zonder echt werk die we toch zomaar moeten betalen."

Een eigen Pim is echter niet voor iedereen weggelegd. Uit het [inzendformulier] blijkt dat men conservatief, rooms-katholiek, hondenmens en niet woonachtig in de Randstad mag zijn (boeren zijn echter uitgesloten van deelname). Bovendien moeten deelnemers bestand zijn tegen stress vanwege de mediadruk.

Want uiteraard, het kon niet uitblijven: KloonPim zit in tv-zaken. Er zal een "grootschalig tv-programma van start gaan, geïnspireerd op het format van het huidige succesprogramma [Idols]." Daarin strijden de deelnemers in een afvalrace om een platencontract. Alleen gaat het hier om het leiderschap over een politieke partij. De naam - hoe originéél - [Kloon van Fortuyn].

Stemhok kan zich verblijden: de satire wacht een lange toekomst - de politiek is nog lang niet ingedut. Tot in 2025!

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF

[week 3/2]
[week 03]
[week 02]
[week 01]
[week 52/
[week 51]

[week 50]
[week 49]
[week 48]
[week 47]
[week 46]
[week 45]
[week 44]

[t©deBoon]