[STEMHOK] gooit de knuppel waar die hoort [COLUMNS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


"Politiehiek? Polonaise zult u bedoelen"
Door Frank Provoost
Vrijdag 6 december 2002

Nog bijna twee maanden en al die campagnes al meer dan zat. Weer al die stijve pakken die 'de wijken' ingaan. Opnieuw al die werkbezoeken door open deuren. Nog een keer al die beloftes die toch geen schuld maken. Doe mij maar eens een partij voor onveiligheid en wachtlijsen en tegen integratie.

Of nog beter. Doe mij maar een minister van feest.

Maar waar is hij gebleven? Johan Vlemmix en zijn Partij van de Toekomst? De man, die geen genoegen neemt met een vooraf geregisseerd wijkbezoekje in Spangen, en in plaats daarvan naar Rome wandelde (liefhebbers: [www.voetreisnaarrome.nl]). Die, toen het nieuws van het gevallen kabinet hem bereikte, reageerde met: "Ik heb altijd gezegd: als het kabinet valt ga ik terug. Maar ik maak liever af waar ik aan begonnen ben. In tegenstelling tot het huidige kabinet." Hij liep door.

Vooruit, voor wie het toen heeft gemist. Nog één keer dan, en denk aan de zachte G: "Voorzitter, mag ik 150 bier? De minister van feest, heeft Nederland nóóóóhóódighh. Maakt de regering overbóóóóhóódighh…" En niet te vergeten de fantastische oneliner: "Politiehiek? Polonaise zult u bedoelen."

Wees eerlijk. Het spotje was een lichtpuntje in kansloze avonden televisie staren. Vandaar dat ik ook nu weer avond aan avond langs de zenders zap, zoekend naar de uitzendingen van de politieke partijen. Maar in plaats van de vrolijke, biertjes kantelende feestminister zie ik D66-lijsttrekker Thom de Graaf ergens over een markt lopen.

De trendy tonen van de Beastie Boys passen niet bij zijn grijze krullen. Hij koopt een stuk kaas en schiet tegelijkertijd een allochtoon aan. Let op kijker: ***multicultuur***, schreeuwt de symboliek. Jammer dat de twee het blok kaas niet samen met een jenevertje wegspoelen.

Volgende reclameblok. Helaas, wederom geen verkeerd playbackende polonaisegangers maar een in de tram zittende premier die als een knullige karaokezanger een tekstje opprevelt over normen en waarden of weet ik veel waarover.

Waar blijft de minister van feest? Want face it! Vlemmix mag dan de zelfbenoemde 'bekendste onbekende Nederlander' zijn, of als tobbedansexpert uitgelachen worden door zijn vermelding in het Guinness Book of Records (honderd keer deelname aan 'Te land, ter zee en in de lucht'), bij de vorige verkiezingen wist hij wel als enige hoe showbusiness werkelijk werkt.

Meld je aan bij de Kiesraad, zorg voor wat handtekeningen in het land en hupsakee... De videoclip van je nieuwe carnavalskraker tettert 's avonds gratis op de buis. Het idee is geniaal. Had uw drummende columnist er op tijd aan gedacht, dan had zijn bandje - Fløffgirl: strakke hardrock voor acht tot tachtig - ook dagelijks op televisie kunnen schellen. Maar niet getreurd: in plaats van op Nederland 1, 2 en 3 speelt Fløffgirl morgenavond in Noordwijk.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF
[peilingen!]
[peilingenpaniek]
[wc 2vandaag]
[held herben]
[wellesnietes]
[polinaise]
[barbapapa]
[bakkiekoffie]
[zalmstreek]

[return o.t. cdai]
[t©deBoon]