[STEMHOK] gooit de knuppel waar die hoort [COLUMNS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Return of the CDAI
Starwars in verkiezingstijd
door Marcel Boontje
vrijdag 1 november 2002

May the horse be with usVerkiezingen: De Sequel Ofwel: zullen we het nog een keertje overdoen? En hoe dan? Waart de geest van Pim weer door het land en krijgen we The Phantom Menace voorgeschoteld. Of wordt het Attack Of The Clones? - met van die hordes lijsttrekkende mannen in grijze pakken, die meer blauw op straat willen.

Witte ridder
De eerste peilingen duiden niet op A New Hope voor de ontstemde kiezer. Geen witte ridder in zicht. Sterker nog: de versplinterde LPF zal geen fractie van zijn fractie weten te heroveren. Al schrijft het zich met vijf lijsten in voor de verkiezingen.

Schildknaap
Heinsbroek heeft de handschoen opgenomen in de hoop dat het volk hem op het paard tilt, maar hij zal eerder de schildknaap dan de witte ridder van deze verkiezingsstrijd worden. Zijn enige wapenfeit tot nu toe, naast het inschrijven van de lijst van Jan Nagel, is klagen vanuit Saint Tropez over het gebrek aan mensen op de LNP-lijst.

Onderknuppels
Maar hoe moeilijk kan het zijn om vijf a zes geschikte onderknuppels te vinden, die zich voor een dik salaris en een goede wachtgeldregeling in het vooruitzicht een half jaar door hem willen laten ringeloren? Ik bedoel: Herman hier ben ik! Nee, dat wordt geen Return of the Jedi in het steekspel dat we tegemoet gaan.

Moraalridder
Weet je wat ik denk? Dat moraalridder Balkenende over drie maanden een flink electoraal leger achter zich weet te verzamelen voor zijn kruistocht tegen het onveilige en onreine. Dan haalt ie voor die commissie Normen met Baarden drie wijzen uit een doosje en kan de inquisitie beginnen. Als dat 1000 jaar na de vorige heilige oorlogen maar niet weer uitdraait op het ongecontroleerd neersabelen van de Muzelman. Zo van: The Empire Strikes Back.

Return of the cdai
Zet maar vast in de agenda voor 22 januari: première van Return of the Cdai. Het plot? We zitten midden in de duistere jaren van de middeleeuwen van de toekomst en niemand weet waar het lichtknopje zit. Dan komt er een kereltje met een bloempotter kapsel en een gek brilletje en die weet 't ook niet … blijkt aan het eind van de film.

The end?
Stom plot hé? Gelukkig komt er ook nog een deel van Star Wars uit volgend jaar. Hoe ging die ook weer heten? Ik weet het wel … Rise Of The Empire! Oh hell.

May the force be with us.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF
[peilingen!]
[peilingenpaniek]
[wc 2vandaag]
[held herben]
[wellesnietes]
[polinaise]
[barbapapa]
[bakkiekoffie]
[zalmstreek]

[return o.t. cdai]
[t©deBoon]