[STEMHOK] gooit de knuppel waar die hoort [COLUMNS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Stem op de lijst van Barbapapa ...
Door Marcel Boontje
Donderdag 28 november 2002
Stem op de lijst van Barbapapa ...Het gaat goed met de politieke vernieling in Nederland. Vanochtend bleek ons land weer een partij rijker te zijn: de lijst Barbapapa. Bij de voordeur van het gebouw van de Kiesraad, waar hij zojuist de partijnaam had gedeponeerd, vertelde lijsttrekker B. Papa exclusief aan Stemhok over het hoe en wat van zijn partij.

Waarom de Lijst Barbapapa?
"Politiek is een serieuze zaak! En met die zaak wordt het afgelopen jaar behoorlijk gespot. Wij van de LBP hebben daarom gemeend om een daad te moeten stellen. Het moet afgelopen zijn met al die jokers, clowns en goochelaars in de politiek. En daarom willen wij de op drift geslagen kiezer een reddingsboei toewerpen als het gaat om het op het droge brengen van hun stem op 22 januari a.s."

Heeft u eigenlijk al een lijst? Dat is, zo blijkt de afgelopen tijd, toch een behoorlijk probleem voor de meeste nieuwe partijen?
"Het samenstellen van de lijst was voor de LBP geen probleem. We zijn begonnen met zoeken in onze kennissenkring en toen bleken we al geen headhunter meer nodig te hebben. Het screenen was na een uurtje gepiept en klachten over de legitimiteit van het bestuur of de partijleiding kan ik me eigenlijk niet herinneren. Wij vormen als het ware een harmonieus gezin."

Kunt u een tipje van de sluier over de samenstelling van de LBP-lijst opheffen?
"Tuurlijk. De lijsttrekker staat voor u: Barbapapa. Verder hebben wij gemeend om een vrouw op de tweede plaats te moeten zetten en daarvoor is Barbamamma bereid gevonden. Barbabob, die slaat er doorgaans op, dus is hij onze woordvoerder 'onveiligheid'. En om uit te drukken hoe belangrijk dat thema voor ons is, staat hij op plaats drie. Toen Bob er eenmaal op stond, wilden we iemand uit een minderheidsgroepering op 4. En aangezien er bij de top drie twee mannen zaten werd dat (mijn jongste dochter van 17) Barbalalla. Toen zij eenmaal op de lijst stond, wilden Barbaborre, Barbabetje, Barbabientje …"

Ho maar - ho maar - ho maar. Ik denk dat ik weet waar u heen wilt..
"Klukkluk is onze lijstduwer???"

Oh… Hoe zit het eigenlijk met de financiering van de campagne?
"Huup huup …"

En op hoeveel zetels mikt u?
"Wij schatten ons potentieel in op maximaal 150 zetels, maar gezien de korte voorbereidingstijd zijn we al tevreden als we deze eerste keer met een zetelaantal dat goed is voor een behoorlijk grote familie in de kamer komen."

En dan de kaasvraag wat Stemhok betreft: waar staat de LBP voor?
"Dat is niet een-twee-drie uit te leggen, maar laat me u een idee geven. Wij zijn voor zorgeloosheid, onveiligheid, bovenwijs en onderwijs. Uiteraard ook voor migranten, voor flexibiliteit van beleid in het algemeen en rekbaarheid van wetgeving in het bijzonder. Voor verdraagzaamheid, grote auto's, verre reizen, een whirlpool in elk asielzoekerscentrum, een voor- en achtertuin voor iedereen, internationale solidariteit, een gezond milieu… En binnenkort hebben we ook bedacht hoe we dat allemaal kunnen verenigen met elkaar en de ego's binnen de fractie."

En u bent tegen?
"Wij zijn tegen tweede leg politici, die na het op dubieuze wijze vergaren van een hele appelboomgaard voor de dorst, denken dat ze hun verveling kunnen verdrijven door de bevolking over hete kolen te laten lopen of hopen de files te helpen oplossen door zelf vast hard vooruit te rijden. Wij zijn tegen rancuneuze ex-ambtenaren die roepen dat de doodstraf moet worden heringevoerd voor mensen waaraan zij persoonlijk een hekel hebben.

Tegen narcisten die denken dat ze de woningnood verkleinen als zij zelf - al wuivend - in het Catshuis gaan resideren, alsof ze Louis XV geile achterneefje zijn. En ook zijn wij tegen overjarige partijen die beweren dat ze hun houdbaarheidsdatum hebben weten te verlengen, door een lijsttrekker aan te wijzen die twintig jaar jonger is dan de vorige (en veertig jaar jonger dan die van een jaar terug).

Wij moeten ook niks hebben van partijen die wel 11 kandidaat-lijsttrekkers hebben, maar geen 11 ideeën in hun programma (de kreunjuwelen niet meegerekend). Tot slot zijn wij tegen constructies waar vader in de Tweede Kamer zit, moeder er parttime bij wethoudert en minderjarige dochters lijsten gaan duwen, terwijl ze geen Kennedy heten of in de VS wonen. Hoewel…

Wat wij van de Lijst Barbapapa maar willen zeggen is: Stem op 22 januari op Lijst -1! De LBP - omdat de rek er nog niet uit is!"

Dank u wel?
"Graag gedaan."

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF
[peilingen!]
[peilingenpaniek]
[wc 2vandaag]
[held herben]
[wellesnietes]
[polinaise]
[barbapapa]
[bakkiekoffie]
[zalmstreek]

[return o.t. cdai]
[t©deBoon]