[STEMHOK] gooit de knuppel waar die hoort [COLUMNS]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


Bakkie koffie
Door Frank Provoost
Donderdag 14 november 2002

Een heerlijke week vol slachtoffers. Zalig toch, al dat menselijk leed in de roerige tijden der politieke strijd? Titels voor damesromannetjes of B-films krijg je er gratis bij. 'De kaasstolp aan diggelen' - om je kapot te lachen. Daar gaan we jongens en meisjes, rijmen jullie mee? 'Klaas en Jeltje geveld', 'Wouter bij Wouke, en jammer voor Jouke'.

Minkukel
De drie mislukte PvdA-leiders verdienen helaas geen troostprijs. Ook niet Peter Rehwinkel die - 'huilde-ie-of-huilde-ie-niet' - woedend de Kamer verliet omdat hij te laag op de lijst was ingeroosterd. Ze willen geen homo's, stampvoette hij, al gaf hij later toe 'meer te zijn dan dat'.

Jammer, over de uitslag zal niet worden gecorrespondeerd. Kandidaten die willen meedingen naar de titel 'Minkukel van de week', moeten hun lompheid consequent doorvoeren.

Hoteldebotel
Winnende deelnemers slachtofferen zichzelf. Zo beschuldigde Paul Rosenmöller deze week Jan Marijnissen er van zowel Fortuyn als de LPF 'met fluwelen handschoen' te hebben aangepakt. De SP zou de confrontatie bewust hebben ontlopen, zo blafte de keffer met de koekiemonsterwenkbrauwen.

'Af,' riep Marijnissen om de verkiezingskoorts van GroenLinks te temperen. 'Paul, het zijn maar polls, jongen,' luidde zijn antwoord in de Volkskrant. 'Blijf nou gewoon bij de les en ga geen gekke dingen doen.'

SP: 1-0. Of eigenlijk 21-3, want dat waren ongeveer de laatste peilingen waar Rosenmöller zo hoteldebotel van was geraakt. Maar wat nu? Moet GroenLinks alvast met D66 gaan dobbelen om wie van de twee meer dan drie zetels gaat halen?

Zeteldrift
Met dat angstbeeld in gedachten is Rosenmöller als een hondje in zijn mandje gesprongen. Om van daaruit zijn definitieve ondergang tegemoet te janken. Hij schreef namelijk een openlijke excuusbrief waarin hij zijn mening terugnam. Honderdtachtig graden draaien in enkele dagen tijd: goed gedaan Paul - zo hebben vele LPF'ers de minkukeltitel eerder in de wacht gesleept.

'Wat mij betreft zetten we een punt achter deze ongelukkige communicatie', huilt hij. En dan komt het: 'Zullen we snel een bakkie koffie drinken?' Hoe wanhopig klinkt die zin! Na zijn jaloerse zeteldrift praat Rosenmöller ineens joviale bouwvakkerstaal. En daarna zeker samen schaften, een sjekkie rollen, pijpje pils erbij en naar de vrouwtjes fluiten?

Van Kooten en De Bie
Het is een wanhopige poging van een groene yup om aansluiting bij een voormalig fabrieksarbeider te vinden. Briljant was ooit de reportage door Van Kooten en De Bie, waarbij een verslaggever populair bij stakers wilde worden door te vragen: 'Wat vindt je wijf ervan, en je koters?' en 'Spuug je nog wel eens uit je bek?' Dat een genadeloze afstraffing volgde, lijkt onvermijdelijk.

Een bakkie koffie. Het heeft de keffer zijn poedelprijs opgeleverd.

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
ARCHIEF
[peilingen!]
[peilingenpaniek]
[wc 2vandaag]
[held herben]
[wellesnietes]
[polinaise]
[barbapapa]
[bakkiekoffie]
[zalmstreek]

[return o.t. cdai]
[t©deBoon]