[STEMHOK] doet maar gewoon - het is al leuk genoeg [COLOFON]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


[stemhok]'s zwoegersgilde gallerij

Jim van Dorp
redacteur

Een tijdje geleden sloeg de redactie van Stemhok de schrik om het hart. Vol goede moed waren de redactieleden in hun leasebakken afgereisd naar het statige hoofdkantoor gevestigd in een grachtenpand in het hartje van Amsterdam.

De geachte hoofdredactrice had evenwel slecht nieuws; tenzij er op korte termijn een nieuwe financieringsbron voor Stemhok zou worden gevonden zou de geplande studiereis naar het praalgraf van Pim Fortuyn in Italië niet door kunnen gaan.

Enkele eindredacteuren verslikten zich haast in hun beaujolais bij het aanhoren van deze onheilstijding en eisten van de penningmeester een verklaring voor deze onverwachte financiële malaise. Hoe was het mogelijk dat het niet nader genoemde bedrag van de niet nader genoemde huisjesmelker uit H., wat de basis vormde voor het Stemhokkapitaal, er in zo'n korte tijd doorheen was gejaagd?

De penningmeester gaf in niet mis te verstane woorden een opsomming van de kosten die de diverse redacteuren sinds de oprichting van Stemhok hadden gedeclareerd: etentjes, hotelovernachtingen in het statige Des Indes in Den Haag, gemaakte kosten voor juridisch advies, een nieuw behangetje voor de werkkamer van de hoofdredactrice en niet te vergeten de onkostenvergoeding van zo'n 75 Euro per uur voor de penningmeester zelf. De rekeningen hadden ondertussen dusdanige proporties aangenomen dat Stemhok in de rode cijfers was geraakt en een faillissement onafwendbaar leek.

De penningmeester was nog niet uitgesproken of de verwijten vlogen over en weer over tafel. Sommige redacteuren dreigden per direct uit het project te stappen en anderen gaven te kennen dat ze voor zichzelf zouden beginnen. Een oplettende eindredacteur belde zelfs direct met zijn juridisch adviseur (de bekende advocaat O. uit Rotterdam) om zijn eigen naam als domeinnaam te laten registreren voor een nieuwe satirische website die uiteraard meer des Stemhoks zou zijn dan het verwaterde Stemhok zelf ooit was geweest!

Toen de ruzie echt dreigde te escaleren (de krachtterm 'flapdrol' was al diverse malen gevallen) kwam een tot dusverre nauwelijks aan bod gekomen redactrice (een voormalig model die nog een blauwe maandag sociaal recht had gestudeerd) met een lumineus idee. Ze meende zich te herinneren de linkse kerk ooit een wetsvoorstel door de Kamer hadden had weten te krijgen waarin stond dat instellingen en ondernemingen recht hadden op subsidie wanneer zij leden van minderheidsgroeperingen die een zwakke positie op de arbeidsmarkt hebben aan een baan zouden helpen.

Dit opende nieuwe perspectieven voor een mogelijke doorstart van Stemhok en wie weet zou het studiereisje naar Italië ook wel gewoon door kunnen gaan. Er werd geklonken op de deugden van het subsidiesocialisme en alle ruzies werden direct weer bijgelegd. Het enige probleem wat nog restte was om een vertegenwoordiger van een minderheidsgroepering te vinden. Dat viel nog niet mee, aangezien de redactieleden allemaal in een deftige blanke wijk woonden! Gelukkig herinnerde een prominent redactielid zich nog iemand uit de tijd dat hij nog geen deel uitmaakte van het establishment die wellicht in aanmerking zou komen…

En zo kwam het dat op een dag een geblindeerde BMW voor een kraakpand in het kleine provinciestadje L. stopte en ene Jim van Dorp - als manisch depressieve liefhebber van gelijkslachtige copulatie met een Angelsaksisch klinkende voornaam en vliegtuigspotten als hobby vertegenwoordiger van wel VIER minderheden - werd uitgenodigd om - uiteraard tegen betaling - deel uit te gaan maken van de redactie van Stemhok.nl. Aldus geschiedde, J van D werd ingeschreven als lid, het ministerie kwam met een grote zak geld over de brug, de redactie vertrok drie weken naar het zonnige Italië en iedereen leefde nog lang en gelukkig! Sindsdien komt Jim elke week trouw opdagen in het statige grachtenpand in het hartje van Amsterdam, zij het enkel en alleen maar voor de lunch.

Bio
Jim van Dorp werd in maart 1977 geboren in Leiden, maar groeide op in het Godvrezende, Vaderlandslievende en Oranjegezinde Katwijk aan Zee. Na een jaar of twintig had hij dat wel gezien en keerde hij terug naar Leiden om daar te gaan studeren. Zijn levensdoel is om Neerlands laatste eeuwige student te worden en totnogtoe trotseert hij al acht jaar lang alle tempo- en prestatiebeurzen en bezuinigingsrondes die in Den Haag worden bedacht. Als hij later groot is wil hij graag een linkse steuntrekker worden. Behalve met studeren verspilt hij ook nog eens zijn tijd met het schrijven van artikeltjes vol complottheorieën voor diverse obscure blaadjes.

Contact
Voor lof, zoete broodjes en zure zult kun je een mail sturen naar de redactie.
[mail]

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
MEDEWERKERS

[Abel]
[Ernst]
[Floor]
[Frank]
[Jim]
[Luc]
[Marcel]
[Marjolijn]
[Martijn]
[Martin]
[Michiel]
[Niels]
[Pieter]
[Ramon]
[Remco]
[Ruben]
[Sanderijn]
[Thomas]
[Trijs]

[t©deBoon]