[STEMHOK] koeklopen en zakhappen [AGENDA]

[home]
[agenda]
[cartoons]
[columns]
[mediameter]
[pimsalabim]
[ramsj]
[quiz]
[standpunten]
[weetje]
[woordenboek]

Nieuwsbrief
Mijn e-mail is:
ik geef me op
ik geef het op


[archief 2002]
[colofon]
[mail]
[reacties]


de politieke agenda tijdens de campagne ...
Door Niels van Zeben

Stemhok houdt bij waar en wanneer het campagnecircus voorbij trekt. Binnenkort kunt u voor voorstellingen terecht in:

[november] | [december] | [januari] |


1 november

VVD
Jaarcongres bestuurdersvereniging. Die hebben vast wel wat te bespreken… 20.30 - 22.30 uur. Hotel De Werelt, Westhoflaan 2, Lunteren.

2 november

VVD
Buitengewone Algemene Vergadering, bestuurdersvereniging, inclusief workshops (o.a.: 'Hoe trek ik de stekker uit een kabinet', door G. Zalm), 10.00 - 13.15 uur. Aansluitend vergadering Partijraad. Hotel De Werelt, Westhoflaan 2, Lunteren.

GroenLinks
Verkiezingsforum, Janskerk, Utrecht, 10.00 tot 17.00 uur.

CDA
Partijraad en congres met verkiezing lijsttrekker, Beatrixgehouw, Jaarbeurs Utrecht, 09.45 uur. Harry Potter neemt ongetwijfeld zijn verantwoordelijkheid. Wat moet hij anders.

PvdA
Nooit eerder vertoond: Wim Kok organiseert een feestje! Voor wie het nog ontgaan was, een afscheidsfeestje. Als u ook wilt komen: het is in Carré, lekker laagdrempelig.

4 november

PvdA
Ledenbijeenkomst, 19.30 uur in Tilburg. Er wordt gesproken over 'de rapporten'. Margreet dreunt na. Tevens een presentatie van de kandidaten voor het partijleiderschap.

SP
Zeuren met zusters: Agnes Kant spreekt op themamiddag voor de Thuiszorg Zuid-West Friesland, Zalencentrum te Sint Nicolaasga, 14.15 uur.

LN
Bestuursvergadering.

CDA
Vlaaienbakkers opgelet: Aart-Jan de Geus spreekt op de jaarvergadering Limburgse Organisatie Zelfstandige Ondernemers. Munttheater Weert, 20.00 uur.

5 november

PvdA
Humanitas presenteert een internationaal onderzoek naar sociale uitsluiting van gezinnen met jonge kinderen. In Nieuwspoort, Wandelganger 1. Wouter Bos toont zich van zijn beste kant en neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Daarna wordt het woutlopen voor Bos als hij van 17.30-19.30 uur in Theater Concordia (Hoge Zand 42 in Den Haag) wil zijn om met zijn vriendjes Klaas, Jelte en Jouke te praten over wie er nou toch partijleider moet worden van de PvdA. Organisator is PvdA-afdeling Den Haag

SP
SP op tv, Nederland 3, 15.55 uur.

7 november

PvdA
Wouter Bos en Klaas de Vries gaan in debat in de Arena (niet het stadion) in Amsterdam, 20.00 - 22.00 uur. Jeltje van Nieuwenhoven mengt zich niet in deze titanenstrijd, liever neemt zij deel aan de talkshow "Met vrouw en macht", FNV-vrouwenconferentie. Archeon, Alphen a/d Rijn.

9 november

PvdA
Het PvdA Vrouwennetwerk houdt een interview met de kandidaat-lijsttrekkers. Polmanshuis, Keistraat 2 te Utrecht. Vreemd genoeg is Jeltje er niet bij, zij zit bij 'Kopspijkers'. Vervolgens verschijnen Wouter Bos en Klaas de Vries op het congres van de Jonge Socialisten in Groningen, 19.00 uur tot 22.00 uur in Jongerenhotel Simplon, Boterdiep 73-II.

Christenunie
Verkiezingscongres in 'Het Streek' te Ede. Voordracht lijsttrekkerschap. Wordt het Eimert of Leen? Misschien kan een leuke vrouw de partij uit het slop trekken.

11 november

SP
Nieuwe partijpropaganda op Nederland 3, 21.50 uur.

12 november

CDA
zendtijd voor politieke partijen, Nederland 2, 17.22 - 17.25 uur.

PvdA
Wouter Bos en Klaas de Vries kruisen de degens bij het gewest Utrecht.

13 november

GroenLinks
Openbare ledenvergadering over reactor in Petten. Bestuur GL Alkmaar, 20.00 uur. Wijnand Duyvendak, Petten-"deskundige", geeft licht in de duisternis.

SP
Agnes Kant doet mee met de MegaBrainstorm 2002 "Geef kinderen een toekomst" van Unicef; de opening wordt verricht door CDA-staatssecretaris en naamgenoot Agnes van Ardenne. TU Delft, vanaf 11.00 uur. Onvermoeibaar stort Kant zich vervolgens om 17.15 uur in een Lagerhuis-discussie met politici van GroenLinks, LPF en PvdA, over "Leefbaar ziekhuis?". Symposium Verpleegkundige Adviesraad, Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

CDA
Twee dagen na de start van het carnavalsseizoen houdt Agnes van Ardenne een toespraak op de roemruchte HOS-sen-conferentie, vakbeurs voor feestgangers. Wilt u ook aansluiten in de polonaise, begeeft u zich dan tussen 14.00 en 15.30 naar het Carlton Beach Hotel in Scheveningen.

14 november

CDA
Nog maar nauwelijks bekomen van de vermoeienissen van de vorige dag verzorgt Agnes van Ardenne een lunchlezing in Club du Jeudi. Locatie: Carlton Ambassador Hotel, Den Haag, 12.30 - 14.00 uur.

15 november

PvdA
Wouter Bos houdt inleiding op symposium 'Burger & Politiek', georganiseerd door de Deventer wethouders Doornebos en Fleskes.

16 november

D66
Congres Buitensociëteit te Zwolle. D66 heeft andere prioriteiten
en kiest nu eerst de lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezing 2003. Voor de Tweede Kamer wordt het waarschijnlijk toch niets meer.

CDA
Verkiezingscongres. Definitieve vaststelling kandidatenlijst.

18 november

PvdA
Wouter Bos en Klaas de Vries bij afdeling Den Haag, 20.00 uur in De Batterij, Juffrouw Idastraat 2.

19 november

SP
Nederland 3, 15.55 uur, zendtijd voor politieke partijen. Voor wie de vorige uitzendingen gemist heeft of gewoon geen genoeg kan krijgen van Jan, Agnes of Ali.

21 november

PvdA
Bos gaat los bij de afdeling Amsterdam-Noord, Vianney centrum, Volendammerweg 150. Onderwerp: veiligheid.

SP
Nederland 1, 18.50 uur, zendtijd voor politieke partijen. Overdaad schaadt.

22 november

PvdA
Jeltje van Nieuwenhoven verricht de opening van Wereld Mode Winkels Sari in Joure. Naast Jeltje-rood kleurspoeling nu ook de modieuze Jeltje-sarong.

GroenLinks
Werk, van kwantiteit naar kwaliteit. GroenLinks europarlementariër Theo Bouwman discussieert met experts van TNO-Arbeid, FNV, Ministerie van SZW, Arbodienst over arbeidskwaliteit. Amsterdam, Vakbondsmuseum, 10.00 - 13.00 uur.

SP
Piet de Ruiter gaat in debat met voor- en tegenstanders van de WAO-plannen van het kabinet-Balkenende. Hupsakee, weer een paar zetels erbij!

23 november

D66
Algemene ledenvergadering D66 Regio Limburg. Presentatie van de kandidaten voor de Statenverkiezingen en de behandeling van het verkiezingsprogramma voor de Statenverkiezingen. Gelukkig mag er ook gepraat worden over landelijke politiek, op regionaal niveau is D66 natuurlijk helemaal niet meer relevant. "De Staete", Steegstraat 20, Roermond, 10.00 - 13.00 uur.

CDA
Het Steenkampinstituut, opleidingsinstituut van het CDA, organiseert in samenwerking met het CDAV de eerste Loopbaandag voor CDA-vrouwen. Voor de duidelijkheid: om die vrouwen te leren hoe je zo'n loopbaan uitstippelt, is natuurlijk een mán uitgenodigd.

Minister Aart-Jan de Geus, ook CDA, houdt een inleiding over de rol van de politiek in de vrouwenemancipatie en bij het aantrekken van meer vrouwen op invloedrijke posities. Hij gaat dan uitleggen waarom er zo weinig vrouwen in zijn kabinet zitten. Provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101, Utrecht 10.00 uur.

GroenLinks
Verkiezingscongres, Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle.

VVD
Buitengewone Algemene Vergadering (BAV). Bespreking voorstellen voor partijvernieuwing. Dat betekent meestal dat Wiegel wordt teruggehaald.

SP
Verkiezingscongres in De Doelen te Rotterdam, 10.30 uur - 17.00 uur. Vaststellen verkiezingsprogramma en kandidatenlijst.

PvdA
Klaas de Vries en Wouter Bos presenteren zich in het hoge Noorden. Van 10.00 uur tot 17.00 uur in Heerenveen, Friesland College, ds. Kingweg 10. Het blijft spannend: wáár zijn Jeltje en Jouke?

25 november

GroenLinks
'Boeren in de maatschappij', Milieucoöperatie Peel en Maas, Panningen, 20.00 uur. Arie van den Brand probeert stemmen te snoepen van het CDA. Als dat maar goed gaat.

PvdA
Wouter en Klaas struinen het land af op zoek naar stemmen voor hun kandidatuur. Deze keer bij de PvdA-afdeling in Zutphen. Komt allen.

CDA
Gerda Verburg neemt deel aan debat "Ga toch koken, mens!" Pim's vermaning aan het adres van Wouke heeft het CDA tot inkeer gebracht. Er wordt gedebatteerd over het onderwerp 'vrouwen in de politiek'. Op de Loopbaandag voor CDA-vrouwen (23 november) is al besproken hoe de burelen bestormd kunnen worden. De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam, 20.15 uur.

Gerda Verburg is een goed voorbeeld van zo'n moderne CDA-vrouw: van alle markten thuis. 's Avonds is ze te gast in het tv-programma "Crisis", aflevering: "Tunnelramp". Als dat maar goed gaat. Nederland 3, 21.00 uur.

27 november

D66
Politiek Café afdeling Den Haag. Kreunjuweel Francine Giskes spreekt over het onderwerp "Gratis/Goedkoop Openbaar vervoer". 't Gouden Hooft (Wapenzaal), 20.00 - 22.30 uur.

SP
Jan Marijnissen is te gast in het IKON-programma 'Voor je kiezen' op Nederland 1.

LN
de laatst overgebleven leden verzorgen een uitzending in de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 2, 17.22 uur. Als ze maar niet vragen om lid te worden.

28 november

CDA
Ger Koopmans neemt deel aan de Ronde tafel-discussie op het Afvalbeheercongres. Hij zal een suggestie doen voor het opruimen van de bende van Balkenende. WTC Rotterdam, 16.20 uur.

SP
Arda Gerkens spreekt over zinloos geweld op een bijeenkomst van SP-jongelingsvereniging 'ROOD'. Cafe Storm, Heuvel, Tilburg, 20.00 uur.

LN
voor wie het gisteren gemist heeft, nogmaals de verkiezingsspot van deze politieke left-overs. Nederland 1, 12.30 uur.

29 november

PvdA
Wouter Bos en Klaas de Vries gaan in debat bij de afdeling Amsterdam Binnenstad.

PvdA
tijdens het congres over de vierde grote FNV-wachtkamerenquête wordt gediscussieerd met ervaringsdeskundige Saskia Noorman-Den Uyl, momenteel in de wachtstand bij de PvdA. Den Haag, Nederlands Congrescentrum, 13.30 uur.

30 november

CDA
Congres Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma worden vastgesteld.

PvdA
Voor wie ze nog niet gezien had: de kandidaat-lijsttrekkers presenteren zich. Hogeschool s-Hertogenbosch, Onderwijsboulevard 215, 10.00 uur tot 17.00 uur.

GroenLinks
Conferentie, georganiseerd door actiecomité 'Keer het Tij' over mogelijke acties tegen het kabinetsbeleid inclusief een debat met de lijsttrekkers van GroenLinks, PvdA en SP. Universiteit van Amsterdam, Oude Manhuispoort 4, 12.45 - 17.00 uur.

CDA
Congres, waarbij de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma worden vastgesteld.

VVD
Buitengewone Algemene Vergadering te Noordwijkerhout, 10.30 uur.

[november] | [december] | [januari] |

1 december

PvdA
De kandidaat-lijsttrekkers presenteren zich in het programma 'Buitenhof', 12.00 uur, Nederland 3.

CDA
Lezing Agnes van Ardenne i.v.m. Wereldaidsdag. HH. Laurentius en Elisabethkerk, Mathenesserlaan 350, 11.00 uur.

Algemeen
De (kandidaat-)lijsttrekkers presenteren zich in het programma 'Buitenhof', Nederland 3, 12.00 uur.

CDA
Lezing Agnes van Ardenne i.v.m. Wereldaidsdag. HH. Laurentius en Elisabethkerk, Mathenesserlaan 350, 11.00 uur.

Algemeen
De (kandidaat-)lijsttrekkers presenteren zich in het programma 'Buitenhof', Nederland 3, 12.00 uur.

2 december

LN
Bestuursvergadering.

CDA
Aart-Jan de Geus verricht in Tiel de officiële opening van het nieuwe Bedrijfs Verzamel Gebouw. Verzamelt u ook bedrijven, bel dan Aart-Jan.

VVD
Gerrit Zalm spreekt op VVD-bijeenkomst in Heerhugowaard, 19.30 uur.

SP
Ali Lazrak spreekt over het parlementair onderzoek naar het integratiebeleid tijdens de Conferentie over immigratie in Nederland en Europa.. 16.00 - 22.00 uur.

SP
Om 16.30 uur rijdt de SP-bus weer in de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'.

LN
Het partijbestuur vergadert. Over twee dagen weer een spotje.

6 december

PvdA
Saskia Noorman-Den Uyl op een thema-avond over 'Vrouwen in de politiek'. De PvdA kaapt een CDA-item (zie 23 en 25/11), en begeeft zich bovendien op vijandelijk terrein: het Trefpuntcafé van de Gereformeerde Kerk. Akonietenplein 1 te Bennebroek, 20.00 uur.

9 december

CDA
Verkiezingsmanifestatie. Oosterpoort te Groningen, 17.30 - 22.00 uur.

10 december

Algemeen
Definitieve vaststelling kandidatenlijsten Kamerverkiezingen.

CDA
Toespraak en uitreiking European Intermodal Awards door Hanja Maij-Weggen op de Intermodal Transport & Logistics Exhibition. Spreekt u Engels en heeft u een vrachtwagen, kom dan ook. U kunt een prijs winnen. AHOY Rotterdam, 17.30 - 19.00 uur.

12 december

LN
En daar zijn ze weer, struikelend over de kiesdrempel, in de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 12.30 uur.

13 december

CDA
Gerda Verburg op werkbezoek in de Utrechtse wijk 'Kanaleneiland'. Vanaf 14.00 uur.

CDA
Jos Hessels praat de Limburgse Aannemers Sociëteit bij over de Haagse politiek. Voor het geval ze een parlementaire carrière overwegen. Gebouw LWV-Roermond, 19.30 uur.

17 december

CDA
Spreekbeurt Bert Doorn over Europa in breed perspectief. Voor vrijwilligers van organisaties uit de wijk Haagse wijk Transvaal spreekt hij over Europa in breed perspectief.

De locatie? Tegen de trend in gaat Bert niet de wijk in, maar resideert hij in het Europees Parlement te Straatsburg. Zien die vrijwilligers ook nog eens wat van de wereld.

18 december

CDA
Neemt u binnenkort ergens afscheid, huur dan eens minister Donner in. Vast niet zo duur als Clinton. Mocht u willen weten of zijn toespraak enigszins onderhoudend is, dan kunt u vanmiddag in Den Haag gaan kijken. Daar spreekt Donner om 14.00 uur tijdens een symposium ter gelegenheid van het afscheid van mr. J.A. Blok.

Christenunie
Uitzending in de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 2, 17.22 uur.

D66
Vergadering D66 Regio Groningen. Op de agenda staat het vervolg van het vaststellen van het verkiezingsprogramma. Als ze nog langer wachten, hoeft het niet meer. Groningen, De Bonte Koe, 20.00 uur.

SP
Jan Marijnissen en Piet de Ruiter zijn van 18.00 tot 20.00 uur te gast bij de Haagsche Courant voor een belavond met lezers.

19 december

PvdA
Wouter Bos verzorgt een gastcollege op de Universiteit van Leiden. Thema 'Internationale solidariteit in roerige tijden'.

20 december

CDA
Werkbezoek kamerleden CDA-Overijssel aan Kampen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

21 december

SP
Krista van Velzen is samen met de andere nummers 5 van de kandidatenlijsten van CDA, VVD, PvdA, GroenLinks en D66 te gast in het programma 'TROS Kamerbreed'. Radio 1 en Nederland 2 11.00 uur.

22 december

CDA
Joop Wijn in uitzending "It's Business" over de verkiezingen. RTL 5, 10.30 - 11.00 uur.

23 december

CDA
Uitzending Lijst 0: het laatste gesprek met JPB; daarna volgen Katja en Bridget wekelijks de verkiezingsstrijd.

VVD
Gerrit spreekt om 20.00 uur in Zundert. Cultureel Centrum Van Gogh, Molenstraat 5.

28 december

PvdA
Het jaaroverzicht van RTL4 met opmerkelijke mensen en gebeurtenissen uit 2002. Met Melkert…héél véél Melkert. Nog één keer doorbijten, volgend jaar is alles vergeten. Dan hebben we Wouter.

SP
Jan de Wit is samen met de andere nummers 4 van de kandidatenlijsten van CDA, VVD, PvdA, GroenLinks en D66 te gast in het programma 'TROS Kamerbreed'. Radio 1 en Nederland 2, 11.00 uur.

[november] | [december] | [januari] |

1 januari

PvdA
Wouter Bos is te gast in het programma 'Voor je Kiezen'. Nederland 1, 22.45 uur.

3 januari

CDA
Werkbezoek Henk Jan Ormel aan Doetinchem (Syntustrein/-bus) en Zutphen (regiotaxi IJsselstreek). Hij komt zich op de hoogte stellen van het openbaar vervoer in de Achterhoek. Dan ben je dus snel klaar. Houdt u rekening met grote vertragingen.

GroenLinks
GL loungt het nieuwe jaar in. Feestelijke start van de campagne met muziek, Femke Halsema en andere stand-up comedians. Utrecht, café-restaurant Storm, Mariaplaats 50, 13.30 uur tot 17.00 uur.

Hebt u 's avonds nog niets te doen, dan zorgt Femke voor afleiding: van 21.00 tot 21.30 uur zit ze in het NCRV-programma 'Praatjesmakers' (what's in a name…), en even later (22.00 - 23.00 uur) is zij live te bewonderen bij 'NOVA'. Mocht u er dan nog geen genoeg van hebben, dan valt Femke nog live te beluisteren in 'Met Het Oog Op Morgen', Radio 1, 23.00 tot 23.30 uur.

Meer GroenLinks
GL loungt het nieuwe jaar in. Feestelijke start van de campagne met muziek, Femke Halsema en andere stand-up comedians. Verder zijn aanwezig oud-milieuminister Pieter Winsemius, oud-CNV-voorman Anton Westerlaken, theologe en presentatrice Jacobine Geel en acteur en voorvechter van groene landbouw Bram van der Vlugt.

Zij zullen op de nieuwjaarslounge de goede voornemens voor Nederland voor 2003 uitspreken. GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema houdt haar nieuwjaarsspeech rond 15.30 uur. Iedereen is welkom. Utrecht, café-restaurant Storm, Mariaplaats 50, 13.30 uur tot 17.00 uur.

PvdA
Wouter Bos op campagne in Almere.

Lijsttrekkersdebat
En dan ook nog: Eerste grote lijsttrekkersdebat tussen Jan Peter Balkenende (CDA), Gerrit Zalm (VVD), Wouter Bos (PvdA) en Jan Marijnissen (SP). Het televisiedebat zal worden geleid door Frits Wester. Rick Nieman verzorgt de voorbeschouwing en de analyse achteraf met oud-LPF-minister van Economische Zaken Herman Heinsbroek, mediatrainer Pauline van Aken en Volkskrant-journalist Jan Tromp. RTL4, 21.30 uur

4 januari

CDA
Tijdens hun nieuwjaarsbijeenkomst discussiëren de CDA-vrouwen over de toekomst van Europa. Daar kan Hanja Maij-Weggen dus niet ontbreken. Het hoogtepunt van de dag vormt de lunch met kennismaking met vrouwelijke Kamerkandidaten. Daar is, heus waar, "mogelijkheid tot gesprek". Probeer u het eens! 10.30 tot 14.00 uur, Utrecht Hotel (voormalige Holliday-Inn naast het Centraal Station / parking Jaarbeurs- Beatrixtheater).

Christenunie
Startmanifestatie Campagne Amersfoort.

PvdA
In enige krant waar het nieuws al weken vantevoren gemaakt wordt, verschijnt een interview met Wouter Bos. Let u maar op.

GroenLinks
Femke Halsema is betrokken bij een actie rond gehandicapten en sport, van 15.00 tot 16.30 uur, ergens in Amsterdam. 's Avonds voert zij in Rotterdam, wederom op een onbekende locatie, een debat over de 'integratieparadox', van 19.00 tot 21.00 uur.

VVD
Gerrit Zalm in debat met Jan Marijnissen. NOVA, Nederland 3, 22.13 uur.

5 januari

GroenLinks
Femke Halsema debatteert met Wouter Bos voor TV Rijnmond in Rotterdam, van 10.30 tot 11.30 uur. Alleen heeft Wouter dat nog niet in zijn agenda staan.

GroenLinks
Tweede Kamerlid Marijke Vos onthult het eerste GroetZone-bord. Met het bord wil GroenLinks in woonbuurten de sfeer verbeteren door contacten tussen bewoners te bevorderen. Wilt u ook zo'n bord in uw tuin, wees dan om 13.00 uur in Delfshaven in Rotterdam, Korenaardwarsstraat. Samen met Wijnand Duyvendak protesteert Marijke Vos vervolgens in de Voornse Duinen tegen versoepeling van de jachtregels door weer een ander bord te plaatsen: 'Verboden te jagen'. Misschien begrijpen uw buurtbewoners zo'n bord beter.

CDA en SP
Lijsttrekkersdebat tussen Jan Peter Balkenende en Jan Marijnissen (SP). Nederland 1, Netwerk, 20.10 uur.

Christenunie
'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Radio 1, 11.57 - 11.58 uur en Radio 3FM, 15.57 - 15.58 uur.

LPF
'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 22.50 uur. Heb lef, kijk LPF.

PvdA
(kandidaat-)Kamerleden kleuren de straten rood in Winschoten, Purmerend en Eersel.

6 januari

Christenunie
Regionale Campagne-avond in Bunschoten-Spakenburg.

GroenLinks
Femke Halsema voert vandaag een media-offensief. Het begint al vroeg, live op tv bij Goedemorgen Nederland, van 07.00 tot 09.00 uur.

Daarna wordt een "2 Meter Sessie" met Femke opgenomen. Het resultaat daarvan is op 19 januari te zien. Vervolgens flyeren in Utrecht; aansluitend wordt de NS uitgefloten.

Belt u tussen 19.00 en 20.00 uur graag met de Haagsche Courant. Daar houdt Femke een 'Phone In' en beantwoordt zij al uw vragen.

Aan het eind van de dag zal Femke van al haar activiteiten verslag doen in het live-programma "Nieuws Aan Tafel", RTL4, 22.30 - 23.30 uur. Dan horen we ook welk instrument zij heeft bespeeld in de "2 Meter Sessies".

CDA
Maria van der Hoeven in Radio 1-journaal, 07.30 tot 08.30 uur.

CDA
Jan Peter Balkenende en Hubert Bruls op discussiebijeenkomst met lezers bij De Gelderlander. Locatie: gebouw De Gelderlander te Nijmegen, 19.30 - 21.00 uur.

CDA
Spreekbeurt Myra van Loon-Koomen (en Annie Schreijer-Pierik) over pacht en domeingronden voor de Bond van Landpachters en Grondeigenaren. 's Avonds in Hooge Mierde.

Christenunie
Regionale Campagne-avond in Bunschoten-Spakenburg met André Rouvoet en Arie Slob. Partycentrum 't Haantje, De Kuyperstraat 25. Aanvang: 20.00 uur

D66
Vandaag is de start van de landelijke D66-onderwijsweek. Thom de Graaf brengt een werkbezoek aan Kinderdagverblijf "De Kresj" in Leiden. Tussen 9.30 en 11.00 uur schenkt de Graaf koffie en praat met de leidsters. Maar doet hij ook iets met de kinderen?!

D66
Lousewies van der Laan spreekt de Thorbeckelezing uit.
Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden, 13.30 en 16.00 uur. Daarna beantwoordt ze vragen van luisteraars. Live tussen 16.00 en 17.00 uur bij Omrop Fryslân.

LPF
presentatie partijprogramma. Nieuwspoort, Den Haag.

PvdA
Sharon Dijksma gaat op een zeepkist staan! Dit evenement zal plaatsvinden tijdens de wekenlijkse warenmarkt in Uithuizen (Groningen). Vervolgens gaat ze met de marktbezoekers in gesprek gaan over leefbaarheid in dorpen en het openbaar vervoer.

Trekt u dat niet: Wouter Bos is vandaag op campagne in Purmerend.

PvdA
'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 18.50 uur.

SGP
Verkiezingsbijeenkomst in Veenendaal/Ede. Ichthuscollege, Vondellaan 4. Aanvang: 19.45 uur. "Voor alle data geldt: Deo Volente." Dat u het maar weet!

SP
Jan Marijnissen is te gast bij De Twentsche Courant Tubantia voor een rondtafelgesprek met de redactie en een lezerspanel. 12.30 tot 14.00 uur. 's Avonds zit hij met Katja en Bridget ("Lijst 0") in de Limburgse mergelgrotten. Nederland 2, 19.30 uur. Later gaat hij nog in debat met VVD-leider Zalm tijdens de gezamenlijke uitzending van NOVA en Den Haag Vandaag. Nederland 3, 22.25 uur.

7 januari

LN
'Zendtijd voor de Politieke Partijen', Nederland 2. Zorgt u dat u er klaar voor zit, om precies 17.22 uur.

D66
Nieuwjaarsreceptie afdeling Den Haag met Megalous, Boris Dittrich en Robert van Lente. Nieuwspoort, 20.00 - 22.30 uur.

Leefbaar Nederland
Uitzending in de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 2, 17.22 uur.

GroenLinks
Femke Halsema wordt schooljuffrouw en treedt op in het School TV Weekjournaal. In weer een andere rol loopt ze van 15.00 tot 17.00 uur over "AVRO's Gezondheidsplein". Eerder op de dag (van 11.00 tot 14.00 uur) voert ze actie in Rotterdam Delfshaven ter bevordering van gemengd wonen en betere menging tussen zwart en wit op scholen.

Mocht u Femke vandaag nog nergens zijn tegengekomen, dan kunt u altijd nog bellen met de redactie van 'De Gelderlander' in Nijmegen. Daar houdt zij van 19.30 tot 21.00 uur een 'Phone In'.

GroenLinks
Bent u meer geïnteresseerd in tattoos en piercings, bezoek dan samen met Tweede Kamerlid Evelien Tonkens een tattooshop in Amsterdam. Daar wordt onder leiding van GroenLinks Jongerorganisatie 'DWARS' gesproken over veilige technieken op dit terrein. 11.00 tot 14.00 uur.

CDA
Henk Jan Ormel neemt deel aan politiek forum van Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt Thema: Gaan marktgericht produceren en maatschappelijke eisen samen?
Locatie: Zaal den Bremer, Zutphen Emmerikseweg 37, Toldijk, 20.00 uur.

CDA
Minister Donner brengt een werkbezoek aan het project 'Hector' (aanpak overlast van drugs) in Venlo en aan de rechtbank en de penitentiaire inrichting in Roermond.

CDA
'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 22.40 uur. Voorts: Radio 1, 16.57 - 16.58 uur en Radio 3FM, 20.57 - 20.58 uur.

D66
Thom de Graaf, Lousewies van der Laan, Bert Bakker en Ursie Lambrechts helpen mee basisschool "De Meerpaal" in Zoetermeer schoon te maken 12.15 - 14.00 uur. Het wordt vast brandschoon!

D66
Na gedane arbeid is het goed rusten! Nieuwjaarsreceptie afdeling Den Haag met Lousewies van der Laan, Boris Dittrich en Robert van Lente. Nieuwspoort, 20.00 - 22.30 uur.

LPF
campagne in Overijssel. Waar Mat & co zullen opduiken, is niet bekend.

PvdA
Wouter Bos verzorgt een gastcollege op de KUB in Tilburg. Hij zal de studenten bijspijkeren op het gebied van werk en inkomen. Ook gaat hij vandaag nog naar Breda.

PvdA
Fred Crone neemt deel aan een debat over duurzaam toerisme ter gelegenheid van de opening van de Vakantiebeurs.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Drachten, kerkzaal Gereformeerde Gemeente, hoek Singel-Berglaan. Aanvang: 19.30 uur.

SP
7.30-8.30 uur, Jan Marijnissen is te gast bij Radio 1. Tussen 18.30 en 19.00 uur beantwoordt hij vervolgens bij Radio Noord-Holland vragen van luisteraars en licht hij het verkiezingsprogramma toe. Agnes Kant zit tussen 18.00 en 19.30 uur bij dagblad De Gelderlander. Ze gaat in discussie met een groep lezers, o.a. over zorg, veiligheid en onderwijs.

SP
Harry van Bommel gaat in debat met Boris van de Ham (D66) en een vertegenwoordiger van de VVD over de vraag: "Waarom moet een student op de SP stemmen?" Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven, blauwe zaal, 20.30 uur.

SP
verkiezingsavond van 19.30 tot 21.30 uur met Jan Marijnissen, Ali Lazrak en kandidaat-Kamerlid Chandra Jankie in de 'Rode Hoed' te Amsterdam.

8 januari

Lijsttrekkersdebat in 2Vandaag
Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA), Gerrit Zalm (VVD), Femke Halsema (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP) en Mat Herben (LPF) zullen met elkaar in een rechtstreekse uitzending van 2Vandaag de strijd aanbinden.

Het debat zal bestaan uit zowel één-op-één, als plenaire debatten. Na afloop van het live-debat hebben de studenten tot ongeveer 20.00 uur de gelegenheid om vragen te stellen aan de lijsttrekkers. Aula Erasmus Universiteit, Rotterdam.

GroenLinks
Weer een dagje Femke in de media. 's Ochtends van 09.00 tot 10.00 uur is Halsema in gesprek met havenarbeiders in Rotterdam ("De Stemfabriek", SBS6). Daarna zweeft ze met weer een andere groep niet-potentiële kiezers in een tweede SBS-programma, "Hart van Nederland".

GroenLinks
een verrassing, maar nu al in uw agenda: "Marijke Vos en Wijnand Duyvendak zullen samen met een groep actievoerders de sluiting van Borssele eisen, zoals de Tweede Kamer op haar initiatief geëist heeft. Actie bij de centrale (verrassing). Vertrek Jaarbeursplein, Utrecht 9.00 uur. Actie bij centrale van 11.00 tot 13.00 uur."

CDA
Wim van de Camp gaat in Nijmegen in debat over cultuur met Van Nieuwenhoven (PvdA), Vergeer (SP) en De Grave (VVD).

CDA
Joop Wijn stelt windmolen in Zeewolde in gebruik. Als hij er maar geen klap van krijgt.

CDA
Cisca Joldersma neemt deel aan politiek forum met geneeskundestudenten van Villa Fiorum, een herendispuut te Utrecht. Met deze ballen bespreekt zij van 19.00 tot 21.00 uur bio-medische onderwerpen. Van Heteren (PvdA), Terpstra (VVD en Van Dijk (SP) zijn er ook. We zijn benieuwd.

Christenunie
Regionale Campagne-avond in Lopik met André Rouvoet en Tineke Huizinga. Het Dorpshuis, Oranje Nassaustraat 31, Benschop. Aanvang: 20.00 uur.

D66
Thom de Graaf discussieert in NOVA met Mat Herben (LPF) en Frank de Grave (VVD) over het vertrouwen in de politiek. Nederland 3, 22.30 uur.

LPF
campagne in Gelderland en 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 2, 17.22 uur en Nederland 1, 23.30 uur.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Kampen, Pieter Zandt Scholengemeenschap, Kamperstraatweg 1A. Aanvang: 19.45 uur.

SP
kandidaat-Kamerlid Ewout Irrgang neemt deel aan een debat over de meest prangende fiscale thema's met de financieel specialisten van de grote politieke partijen. Dit debat wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in Nieuwspoort in Den Haag, 19.00 tot 21.00 uur. Zijn er dan tóch geheime banden met dat vermaledijde bedrijfsleven? Nationaliseren die boel!

En vandaag ook: Debat tussen de nummers twee op de lijsten. Nederland 1, 16.00 tot 17.00 uur. Én: het 2Vandaag-lijsttrekkersdebat op de Erasmus Universiteit in Rotterdam, Nederland 2, 17.00 tot 19.00 uur.

9 januari

CDA
Verkiezingsmanifestatie. Hemkade te Zaandam, 17.30 - 22.00 uur.

LN
'Zendtijd voor de Politieke Partijen'. Nederland 1, 12.30 uur. Om uw lunchpauze mee op te vrolijken.

GroenLinks
Plat proat'n met Femke! U hoort alles bij Radio Optimaal FM Achterhoek, in de "Achterhoekse Hart Show", 17.30 tot 20.00 uur. Ook zitten daar Wouter Bos (PvdA), Erika Terpstra (VVD) en Marijke Vos (GroenLinks). Met minister Remkes probeert Femke aan het slot van de dag nog een zinnig gesprek te voeren over veiligheid, "NOVA", 22.00 tot 23.15 uur (opname in Café Dudok te Den Haag).

CDA
Verkiezingsmanifestatie in Schouwburg Gooiland te Hilversum, vanaf 17.30 uur.

CDA
Spreekbeurt Hubert Bruls over de binnenvaart voor de Katholieke Schippersbond (KSCC) te Nijmegen, 19.00 uur.

Christenunie
Regionale Campagne-avond in Putten met André Rouvoet en Leen van Dijke. Zouden ze het verkiezingsprogramma in 'gewoontaal' (zie website CU) gaan uitleggen? Cultureel Centrum 'Stroud', Brinkstraat 9. Aanvang: 20.00 uur.

D66
Nieuwjaarsreceptie afdeling Amsterdam in Akhnaton.

D66
Thom de Graaf is van 7.00 tot 9.00 uur te gast bij "Goedemorgen Nederland" op Nederland 1.

LPF
campagne in Flevoland. Daar wonen ook koeien.

PvdA
veel werving onder studenten vandaag. Kris Douma zit bij een verkiezingsdebat van studentenvereniging Veritas in Utrecht en Staf Depla discussieert bij de Nijmeegse studentenvereniging Diogenes over het hoger onderwijs. Depla beschikt over zeer bijzondere krachten en is tegelijkertijd ook aanwezig bij een verkiezingsdebat van de Utrechtse studentenvereniginig SSR-NU. Het is de vraag hoeveel zetels hij in de Kamer wil innemen.

PvdA
Special over Wouter Bos op Nederland 1 (Netwerk), 20.30 uur. Om 21.45 uur dan 'Zendtijd voor Politieke Partijen' op Nederland 3. Om 23.15 uur zit Wouter nog in "Raymann is laat" op Nederland 3.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Rotterdam, Wartburg College, locatie Guido de Brès, Haastrechtstraat 25. Aanvang 19.45 uur.

Ook een bijeenkomst in Den Haag/Scheveningen, Thaborkerk, Prins Mauritslaan 15. Aanvang: 20.00 uur.Spreker is ing. E. Klein, nr. 4 op de SGP-kandidatenlijst. Het thema is "Tot Uw dienst".

SP
Jan Marijnissen gaat in discussie met en beantwoordt vragen van lezers op een lezersbijeenkomst van Dagblad BN/De Stem tussen 16.00 en 18.00 uur.

SP
Arda Gerkens is aanwezig in het katholiek sociaal cultureel centrum voor rijn- en binnenvaart. Restaurant "De Westerkade", Zwijndrecht, 19.00 uur. Tezelfdertijd zit het CDA bij de katholieke schippers in Nijmegen. Wie trekt de meeste belangstelling?

10 januari

GroenLinks
Femke Halsema voert actie voor/tegen gesubsidieerde arbeid/armoede, 11.00 tot 14.00 uur, in Utrecht.

Daarna gaat ze weer bellen met burgers, deze keer op de redactie van het Haarlems Dagblad, 16.00 tot 17.00 uur.

Dan live op Radio Noord-Holland, van 18.30 tot 19.00 uur.

Als uitsmijter een spreekbeurt bij de afdeling Purmerend, van 20.00 tot 22.00 uur. Maar de leden hebben natuurlijk ook al naar de radio geluisterd.

GroenLinks
Tweede Kamerlid Evelien Tonkens past de hele dag op kleine kinderen en presenteert bovendien een plan. Communityschool, 2e Jan van der Heydenstraat 75, Amsterdam.

CDA
Maria van der Hoeven zit fris en fruitig bij "Goedemorgen Nederland", 07.00 tot 09.00 uur.

CDA
Wim van de Camp gaat over het kunst- en cultuurbeleid praten. Met Boris Dittrich (D66), Jeltje van Nieuwenhoven (PvdA), Fenna Vergeer (SP), Frank de Grave (VVD) en Naïma Azough (GroenLinks). Amsterdam, Stadsschouwburg, 15.00 uur.

CDA
radio-uitzendingen op Radio 2, 22.57-22.58 uur en op Radio 4, 17.57 - 17.58 uur.

Christenunie
Regionale Campagne-avond in Veenendaal met André Rouvoet en Tineke Huizinga. Thema: 'samen leven naar Bijbelse waarden!' "Het programma bestaat uit samenzang, politieke speeches en ontspanning! Toegang gratis." Christelijk Lyceum Veenendaal, Kerkewijk 149. Aanvang: 20.00 uur.

D66
Boris Dittrich is van 7.00 tot 9.00 uur live te horen bij Stenders Vroeg, op 3FM.

D66
Thom de Graaff onderzoekt de vlucht omhoog in het space center van ESTEC, het ruimtevaart onderzoek en technologiecentrum in Noordwijk, tussen 9.30 en 11.30 uur.

LPF
campagne in Noord-Holland.en ook nog 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 3, 15.55 uur.

PvdA
Wouter Bos op campagne in Arnhem en Nijmegen. 's Avonds verschijnt hij in "Nieuws aan Tafel". RTL4, 22.30 uur.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Katwijk, Hervormd Kerkelijk Centrum, Voorstraat 74. Aanvang: 19.45 uur.

SP
Jan Marijnissen presenteert om 14.00 uur in Den Haag zijn boek 'Nieuw optimisme'. Met medewerking van o.a. Martin Ros en Nilgün Yerli.

SP
Krista van Velzen geeft een lezing over veiligheid in "De Magneet" in Bilthoven, 20.00 uur.

11 januari

VVD
De '16 mei groep' organiseert een openbare discussie over het thema 'burger en veiligheid'. Maar wat gebeurde er nu toch op 16 mei?! Den Haag, Instituut Clingendael, 10.00 uur.

GroenLinks
Femke Halsema voert van 10.00 tot 12.00 uur in Wageningen actie voor meer asfalt: 1000 km erbij voor wandel- en fietspaden!

Daarna een vakantie uitzoeken op de GroenLinks 'Buitenlandmiddag', van 13.00 tot 18.00 uur in Leiden.

Tot slot live op tv in "Het Lagerhuis", Nederland 3, 19.30 tot 21.30 uur.

CDA
Uitzending in de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 2, 17.50 uur.

Christenunie
Nationale Gebedsdag in Haarlem, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. Diverse Kamerleden van de ChristenUnie bidden mee.

D66
Vanaf 14.00 uur gaat Boris van der Ham op de D66-zeepkist in discussie met publiek en gasten. Plaats: Raadhuisplein in Apeldoorn.

LPF
campagne in Zuid-Holland.

PvdA
Wouter Bos op campagne in Emmen en Groningen. De rest van zijn lijst loopt verdwaasd rond op de markten van resp. Almere, Lelystad, Venlo, Roermond en Amersfoort.

SP
kandidaat-Kamerlid Ineke Palm neemt deel aan een debat tussen Rotterdamse kandidaten voor de Tweede-Kamerverkiezingen. Onderwerrp: "Wat kunnen Rotterdammers in Den Haag betekenen?" Dat is al ruimschoots bekend. Bibliotheektheater (grote zaal), Hoogstraat 110, Rotterdam, 13.00-15.00 uur.

En ook nog: debat tussen de nummers 2 in TROS Kamerbreed, Radio 1 en Nederland 2, 11.00 tot 12.00 uur.

12 januari

GroenLinks
live-debat tussen Femke Halsema en Met Mat Herben. Nederland 1 (Netwerk), 19.30 tot 21.00 uur.

CDA
Nicolien van Vroonhoven neemt in Amsterdam deel aan een discussie tussen jonge politici en jongeren. Overige deelnemers zijn Naïma Azough (GroenLinks), Joost Eerdmans (LPF), Boris van der Ham (D66), Ayaan Hirsi Ali (VVD), Diederik Samson (PvdA) en Krista van Velzen (SP).

LPF
'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 16.55 uur.

PvdA
'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 22.50 uur.

SP
Agnes Kant neemt deel aan het debat 'Wie van de drie?' over het linkse gedachtengoed. Andere deelnemers zijn Jeltje van Nieuwenhoven (PvdA) en Marijke Vos (GroenLinks). Amsterdam, "De Balie", 14.00 tot 15.30 uur.

En ook nog: NOS Radio 1/Buitenhof Lijsttrekkersdebat, 12.00 tot 14.00 uur, Den Haag, Café Dudok.

13 januari

GroenLinks
vroeg op met Femke! Van 07.30 tot 08.30 uur is ze te beluisteren bij Rob Trip op Radio 1.

Daarna gaat ze in Groningen kranten lopen: verspreiding GroenLinks huis aan huiskrant, 11.30 tot 12.30 uur. In één moeite door wordt er gedemonstreerd voor meer speelplaatsen voor linderen.

Het Dagblad van het Noorden stuurt een paar lezers op Femke af voor een interview, 14.00 tot 15.00 uur, ook in Groningen.

Om nog iets te lezen te hebben, haalt Halsema tussen 17.30 en 19.00 uur het nieuwste boek van Paul Frissen af in Nieuwspoort, Den Haag.

CDA
Hubert Bruls brengt een werkbezoek aan de regio Eindhoven/Kempenland. Het inspirerende thema luidt: 'de verkeerskundige oplossingrichting voor bereikbaarheids- en leefbaarheidsproblemen in relatie tot rijksweg N69 van Eindhoven tot Belgische grens'. Dat wordt smullen!

CDA
Spreekbeurt Joop Atsma voor CDA-Tytsjerksteradiel, aanvang 20.00 uur.

CDA
Uitzending in de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 22.55 uur.

Christenunie
Regionale Campagne-avond in Leeuwarden met André Rouvoet. Congrescentrum It Aljemint, Doelestraat 2-4. Aanvang: 20.00 uur.

D66
Verkiezingsdebat in de Kleine Zaal in het Provinciehuis in Zwolle. Bert Bakker discussieert met Gerda Verburg (CDA), Sharon Dijksma (PvdA), Reinier Koppelaar (CU), en vertegenwoordigers van SP en GroenLinks. Zaal open om 19.00 uur.

LPF
campagne in Limburg.

PvdA
Wouter Bos verzorgt een gastcollege op de Universiteit Twente. Hij doet zijn gehoor daarbij alles uit de doeken over de publieke sector. Misschien lanceert hij ook nog wel een revolutionair ideetje. Dat is aan zijn ploeggenoten niet besteed. Zij kleumen vandaag weg op de markten van resp. Heerenveen, Enschede, Almelo, Ede en Apeldoorn.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Groningen, Kerkzaal Gereformeerde Gemeente, Landsteinerlaan 2. Aanvang: 19.45 uur.

SP
kandidaat-Kamerlid Ewout Irrgang neemt deel aan een verkiezingsdebat van studievereniging Machiavelli. Andere deelnemers zijn Lousewies van der Laan (D66), Henk Kamp (VVD) en Van der Brand (GroenLinks). Binnengasthuis, Universiteit van Amsterdam.

14 januari

GroenLinks
in Monnickendam lokt Femke Halsema boeren en buitenlui met het uitspreken van haar 'plattelandsrede'. Ondertiteling gewenst.

Met de resterende burgers belt zij 's middags op de redactie van Dagblad Tubantia in Enschede, 15.30 tot 17.00 uur.

Vervolgens een GroenLinks-avond over verantwoordelijkheid en strafbaarstelling van de overheid bij rampen. Enschede, 19.30 tot 21.00 uur.

En dan nog bij Business News Radio, 23.00 tot 24.00 uur. Bij gebleken succes brengt Femke nogmaals haar 'plattelandsrede'.

CDA
Spreekbeurt Rendert Algra voor CDA-St. Annaparochie, aanvang 20.00 uur. Dat is pas écht een plattelandsrede.

CDA
Niny van Oerle bespreekt op een bijeenkomst Nieuwe Niedorp twee problemen: wonen en ouder worden op het platteland.

Christenunie
Regionale Campagne-avond in Ommen met Arie Slob. Het Baken, Trompstraat 2. Aanvang: 20.00 uur.

Christenunie
André Rouvoet treedt op in "Nederland Kiest", Nederland, 22.15 uur.

LPF
campagne in Noord-Brabant.

LPF
'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 18.50 uur.

PvdA
Wouter Bos op campagne in Den Haag. Ook verschijnt hij in het gerenommeerde programma "Nieuws en Voetbal", Nederland 2, 22.45 uur.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Huizen/Bunschoten-Spakenburg ('t Gooi), Kerkzaal Ned. Herv. Zenderkerk, Borneolaan 30, Huizen. Aanvang 20.00 uur.

SP
kandidaat-Kamerlid Ewout Irrgang neemt deel aan het debat "Ik ga niet stemmen, tenzij ………" met jonge kandidaat-Kamerleden. Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam zal als gastheer optreden en Hans Wiegel is discussieleider.

Carry, de Rotterdamse columniste, spreekt halverwege de avond een column uit. Het debat wordt georganiseerd door de Stichting Pim Fortuyn Foundation. Stadhuis Rotterdam, Burgerzaal, 20.00-22.00 uur.

En vandaag ook nog: debat tussen vertegenwoordigers van CDA, VVD en PvdA in "Het Elfde Uur"van EO-tycoon Andries Knevel. Nederland 1, 21.00 uur.

15 januari

CDA
Verkiezingsmanifestatie. Slotoffensief in de Schouwburg te Deventer van 17.30 tot 22.00 uur.

GroenLinks
Actie rond opvang asielzoekers, Tilburg, 11.00 tot 13.30 uur. Vervolgens tv-opnames voor "2Vandaag" en "Kruispunt". En dan nog Femke live op tv bij "Voor je kiezen", 21.30 tot 23.00 uur.

CDA
Voor de vrouwengroep in Dedemsvaart spreekt Cisca Joldersma over waarden en normen, van 20.00 - 22.00 uur.

CDA
Verkiezingsmanifestatie in de Schouwburg te Deventer. Aanvang: 17.30 uur. Opwarmertje: Uitzending in de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 16.30 uur.

Christenunie
Regionale Campagne-avond in Den Haag met André Rouvoet. Ichthuskerk, Duinkerksestraat 9-11. Aanvang: 20.00 uur.

LPF
campagne in Zeeland.

PvdA
Wouter Bos op campagne in Venlo. Zijn ploeggenoten hebben voor vandaag de 'h' uitgekozen en lopen rond in Hoofddorp, Heerlen en Hengelo.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Kapelle-Biezelinge (Walcheren), De Heyzon, Jufferswegje 31. Aanvang: 19.30 uur. Tevens een bijeenkomst in Woudenberg, De Camp, zaal 1, Bosrand 15. Aanvang: 20.00 uur.

16 januari

GroenLinks
Femke Halsema voert in Rotterdam actie bij de RET-trams en lanceert een plan. Daarna in Breda bellen met burgers op de redactie van BN/De Stem, 18.00 tot 19.00 uur.

CDA
Minister Donner lost het bolletjesprobleem op door de opening van het cellencomplex en de rechtbank op Schiphol-Oost.

CDA
Jan Mastwijk neemt deel aan een discussie over Politiek en Tuinbouw, georganiseerd door WLTO. Gezellig bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van christelijk bollenpellen.

CDA
Uitzending in de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 2, 16.50 uur.

Christenunie
Regionale Campagne-avond in Alkmaar met André Rouvoet en Dick Stellingwerf. Pinkstergemeente Alkmaar, Helderseweg 32. Aanvang: 20.00 uur.

LPF
campagne in Utrecht en 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 3, 21.52 uur.

PvdA
Wouter Bos spreekt studenten op de Universiteit Utrecht toe over 'de grote stad'. (Kandidaat-)kamerleden zijn te bewonderen in Zaanstad, Rotterdam en Deventer.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Rijssen, Jacobus Fruytier scholengemeenschap, De Stroekelt 142. Aanvang 19.30 uur.

17 januari

GroenLinks
Femke Halsema zit gezellig bij Edwin Evers op Radio 538, 11.00 tot 14.00 uur. Ze komt dan net van een Surinaamse bijeenkomst in de Mozes & Aäronkerk in Amsterdam, 08.00 tot 09.00. Gespreksonderwerp onbekend.

Afsluiting van de dag met een debat met drie linkse lijsttrekkers, 22.00 tot 23.15 uur. Gezellig onder mekaar in Den Haag, Café Dudok.

CDA
Ook Gerda Verburg zoekt het vandaag in eigen kring. Zij neemt deel aan een paneldiscussie over "waarden en normen en de rol van kerken". Utrecht, Geertekerk, 15.00 uur. Daarna zit ze nog van 19.30 tot 21.00 uur in een politiek praatprogramma van Eemland TV.

PvdA
Wouter Bos op campagne in Amsterdam. De rest zit in Haarlem, Alkmaar of Dordrecht. U kunt het later nog eens bekijken tijdens de 'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 1, 16.30 uur.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Hardenberg/Den Ham, Vechtdalcollege, Burgemeester Schuitestraat 3, Hardenberg. Aanvang 19.45 uur.

18 januari

CDA
Verkiezingsmanifestatie in de Schouwburg te Uden.

GroenLinks
Femke Halsema voert de gehele dag actie met Armenzorg en Kerken in Zwolle en Arnhem. 's Avonds nog even de beest uithangen op de 'Electionparty' van BNN. Amsterdam, 20.00 tot 22.00 uur.

CDA
Verkiezingsmanifestatie in Uden, aanvang 12.00 uur. Minister Van der Hoeven luistert daar tussen 14.00 en 17.00 uur de onderwijsmanifestatie op.

CDA
Gerda Verburg moet de verkiezingsmanifestatie helaas missen. Zij praat over zaken bij Business News Radio, 14.00 uur.

Christenunie
Regionale Campagne-middag in Amersfoort.

D66
Campagnebijeenkomst in de Leidse Groenoordhallen (Corn. Joppensz. Zaal), Willem de Zwijgerlaan 2. Van 14.00 uur tot 17.00 uur.

D66
Thom de Graaf verschijnt in het NCRV-programma BUYA, een lifestyleprogramma voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Of hij deze kids iets te vertellen heeft, zal moeten blijken. Van 17.00 tot 18.00 uur in Z@ppelin, Nederland 3.

PvdA
Campagnetour in Den Haag, Leiden en Den Bosch.

PvdA
debat tussen Wouter Bos en een vertegenwoordiger van de SP in "Het Lagerhuis", Nederland 3, 21.00 tot 22.30 uur.

SGP
verkiezingsbijeenkomst op Urk, Pieter Zandt Scholengemeenschap, Vlechttuinen 6. Aanvang: 19.45 uur.

VVD
Partijraad over de liberale visie op respect, waarden en normen. Amersfoort, 14.00 uur.

19 januari

GroenLinks
Slotmanifestatie verkiezingscampagne. Met een toespraak van de lijsttrekker, talkshows, cabaret en muziek. West Indisch Huis, Herenmarkt/Haarlemmerstraat, Amsterdam, 12.20 uur tot 17.00 uur.

LPF
'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 2, 17.52 uur.

GroenLinks
vanavond wordt de "2 Meter Sessie" met Femke Halsema uitgezonden! Onbekend talent wordt ontdekt. Hopelijk trekt de uitzending van de LPF geen kijkers weg.

PvdA
'Zendtijd voor Politieke Partijen'. Nederland 3, 23.35 uur.

VVD
Liberale Jongerendag VVD in Delft. Met o.a. Gerrit Zalm, Erica Terpstra, Frank de Grave, Hans Hoogervorst en diverse andere VVD-Tweede Kamerleden. Aanvang: 13.00 uur.

20 januari

Christenunie
Verkiezingsavond Apeldoorn.

GroenLinks
Femke Halsema voert een laatste media-offensief. 's Ochtends live bij "Lijn 4" van RTL4, 's middags (14.30 tot 16.00 uur) het GroenLinks Jongerendebat in Den Haag.

Van 17.00 tot 18.00 uur woont Femke de presentatie bij van de uitslag van de scholierenverkiezing in Amsterdam. Dan nog even op de radio: Radio Rijnmond Live (18.00 tot 19.00 uur) en telefonisch live bij radio 3 FM met Claudia de Breij, van 20.30 tot 21.00 uur.

CDA
Een dagje media-exposure. Om 19.00 uur neemt Ger Koopmans deel aan het verkiezingsdebat van tv-omroep L1 in Maastricht. Verschil moet er zijn, en daarom treedt minister Van der Hoeven vandaag op in "NOVA", Nederland 3, 22.30 uur.

Christenunie
Regionale Campagne avond in Haren met André Rouvoet. Mercure-Postiljon Hotel, Haren. Aanvang: 20.00 uur.

D66
Campagnebijeenkomst in stadscafé "De Observant", Stadhuisplein 7 te Amersfoort. Van 19.00 uur tot 23.00 uur.

PvdA
Wouter Bos op campagne in Rotterdam om zieltjes terug te winnen van splinterpartijen.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Apeldoorn, Jacobus Fruytier Scholengemeenschap, Anklaarseweg 71. Aanvang: 19.45 uur.

En dan ook nog: NOVA-debat tussen de hoogste vrouwen op de kandidatenlijsten. Nederland 3, 22.30 uur.

21 januari

GroenLinks
Femke Halsema bij NCRV's "Standpunt NL", 13.30 tot 14.00 uur in Den Haag. Daarna flyert zij het hele land door met een tienpuntenfolder.

Christenunie
Andries Knevel geeft broeder Rouvoet het laatste zetje in "Het Elfde Uur", Nederland 1.

SGP
verkiezingsbijeenkomst in Ridderkerk (gebedsbijeenkomst). Sprekers zijn ds. J.H. van Daalen, ds. K. Visser en ds. P. Mulder. Tezelfdertijd wordt er ook in Barneveld gebeden (locatie nog onbekend). Het komt dus wel goed met de SGP.

En dan ook nog: de lijsttrekkers van de vier partijen met de hoogste peilingen treden op in het lijsttrekkersdebat van het Jeugdjournaal. Jip & Janneke-taal dus, maar nu voor iedereen.

En als uitsmijter: Nationale Lijsttrekkersdebat met álle lijsttrekkers. Dat wordt gevoerd van 20.00 tot 23.00 uur in het Tweede Kamergebouw in Den Haag.

22 januari: Verkiezingen

Naar het stemhok!

Christenunie
Uitslagenavond in het Omniversum in Den Haag.

D66
Uitslagenavond in Grand Café Greve, Torenstraat 138 in Den Haag.

CDA
Overwinningsfeestje in het Nieuwe Luxortheater. Rotterdam., 17.30 - 22.00 uur.

[Politiek-digitaal] en Coolpolitics
organiseren een verkiezings-afterparty in club de Ruimte in
Amsterdam. Optredens van DJ Emjay, VJs Urbi et Orbi, Rock-Robin en verkiezingsuitslagen en live-commentaren op groot scherm. Wees erbij, wordt verkiezingswaarnemer!

Aanvang 20.30; uitslagen, beeld en muziek vanaf 21.00.
Locatie: 1e Constantijn Huygenstraat 20

Stem dommer - stem hok!
Welke politicus is het deze week helemaal?
...of juist niet! En waarom?
Zijn er nog leuke verkiezingsposters dit jaar?
Wie heeft er dit keer weer lopen kukelen?
Bekijk [STEMHOK]'s coalitiemeter
Het nieuws ligt op straat
AGENDA

[november]
[december]
[januari]

[t©deBoon]