[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      WHO'S NOT, met nog 3 weken te gaan:

De week van Tineke


Zelden was het zo eenvoudig een politicus te kiezen voor deze rubriek. In de afgelopen week is met de botte bijl gehakt gemaakt van de minst populaire minister van het decennium: Tineke Netelenbos.

Netelenbos was tijdens haar staatssecretarisschap Onderwijs volgens velen al de slechtst presenterende bewindspersoon van Paars 1. Het was echter het grote gebrek aan competente vrouwen die de PvdA-top deed beslissen haar tot minister van Verkeer en Waterstaat te bombarderen. Hadden ze dat maar nooit gedaan. De daadkrachtige Netelenbos, daarom ook wel Turbo-Tineke genoemd, stapelde als minister blunder op blunder. Aansprekende voorbeelden zijn het rekeningrijden, de falende NS en de bouwfraude van haar ambtenaren.

Maar het grootste politieke drama speelde zich de afgelopen week af. Aangezien ze een nieuw ministerschap wel kon vergeten accepteerde ze het verzoek te solliciteren naar de functie van commissaris van de koningin in Noord-Holland. De provincie zat echter toch niet te wachten op het afdankertje uit Den Haag en daarom kreeg de GroenLinkse ambtenaar Borghouts de voorkeur. De definitieve afrekening met turbo-Tineke vond even later plaats in de Kamer. Daar werd onverwacht haar miljardenplan voor wegen en openbaar vervoer van tafel geveegd.

Netelenbos reageerde haar onmacht af op de VVD met wie ze het wegenplan in de achterkamertjes goed dacht te hebben voorgekookt. ‘Een liberale judasstreek’ brieste ze kokend van woede in de wandelgangen. Ze is er ook van overtuigd dat een man nooit op het laatste moment zou zijn gepasseerd voor een functie als commissaris. Dreinend: ‘Er zijn twaalf mannen en geen enkele vrouw op die post’. Ze was nog wel tot twee maal toe gevraagd voor die functie, onder andere door de VVD. Anders zou ze ‘er nooit zijn ingestapt’.

Zo kinderachtig kwaad maak je politici nog zelden mee. Een verademing voor wie de kilte van het Haagse bedrijf gewend is. Wat ons betreft wordt ‘de week van Tineke’ een schoolvoorbeeld voor de harde trap die falende politici kunnen krijgen voor hun wanbeleid.Week 2: Arme Ad

Week 3: De week van Tineke

Week 4: Jos van Kemenade

Week 5: Fortuyn is uitgewerkt

Week 6: Teevens schreeuw om aandacht

Week 7: Rel rond Oudkerk

Week 8: Dijkstal in vrije val

Week 9: Ad Melkert exit

Week 10: Dijkstal kop van jut

Week 11: Hans Hoogervorst

Week 12: Harry, de huichelaar, Mens

Week 13: Lachen met Benschop

Week 14: Smerig spel Bas Eenhoorn

Week 15: Fortuyn blijkt angsthaas

Week 16: Slaapmiddel Melkert

Week 17: Willem Alexander van Oranje Nassau

Week 18: Tineke Netelenbos

Week 19: Ad Melkert

Week 22: Paul Rosenmöller

Week 24: Rob van Gijzel

Week 25: Hans Dijkstal


[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.